Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik kararım çıktı, ama ben Yaşlılık emekliliği istiyorum!?

naz dağ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben engelli emekliliği için başvuruda bulundum. SGK dan gelen cevap malulen emekli ile ilişiğinin kesilmesi. İtiraz hakkım varmış fakat nasıl bir süreç izlemem gerektiğini bilmiyorum. Engelli emeklilik ile malulen emeklilik arasında farklar var ve ben sonradan engelli olmadım doğuştan olan bir durum. Ancak normal memur kadrosunda 24 yıl görev yaptım. Üstelikte üstün başarı belgeleriyle . Evet ben istedim.emekli olmayı ama ağır işgöremezlik kararıyla değil. Çünkü emekli olduktan sonra da kendime ait bir yer açmayı planliyorum ancak bildiğim kadarıyla yer açarsam emekli maaşım kesilecek . Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum.

@naz dağ,

Hastalığınız nedir? Doğuştan da olsa zaman içerisinde ilerleyip SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı almayı gerektirecek düzeye mi ulaştı yoksa şu andaki hastalık düzeyi zaten hep var mıydı?

Bende sadece diyalize giroyorum bende normal emeklılık ıcın basvurucam 3900den ama agır hasta tanısı koyacaklar bence malulen cıkacak ıstemıyorum malulen

Arkadaşlar selamlar emekliliğim onaylanmış. ağır düzey çıkmış burdakiler bişey söylemiyor Unkapanına yolladım dosyalarını dedi orası ile konuşacaksın dedi ben çalışıyorum ya sorun olurmu bana unkapanina gideceğim gerçi ama ağır düzeyde emekli olabilen oldumu daha önce ?

Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan bana yazabilirmi ?

@dado84,

Ağır düzeyde çıkan kişiler çalışamıyor sanırım öyle biliyorum ben
Bana ilimdeki sgk,dan öyle söylenmişti sen yinede unkapanı sgk,ya sor derim

@dado84,

Ağır düzeyde çalışma gücü malulen emekliliği gerektirir ve maalesef bu kişiler çalışamaz. Emekliliği kabul edin, sonra dilekçe verin ve başvurunuzun 5510 28'e (Yaşlılık emekliliğine) dönüştürülmesini isteyin. Buna karşı ne yapacaklarını bilmiyorum ama bir ihtimal sigortalılık süreniz ve prim gün sayınız tuttuğu için bunu yapabilirler.

Yaşlılık emekliği nedir abi rakam degisiyormu onda 2006 giriş var 5700 prim

Adam malulen emekli oldum demedi ama 2006 girişim var ve 5700 gün prim var çalışıyorum ben sadece emekli maaş ile gecinemem ki ben

Arkadaşlar ağır engelli geldi unkapani calisamazsin malulen yapacağız dediler galiba bu salaklar başvuru yaparken malulen emeklilik için başvuru yaptılar bana patladık onların yüzünden abi ben geziyorum işime gidiyorum ağır olacak bir durum yokki bende

Malulen demedi ise belki çalışabilirsin

aşlılık aylığı 16.800 alacaksın kardeşim

@dado84, Ağır Düzeyde Kayıp oluşturan bu hastalığın iş hayatına başlamadan öncede var ise malullük aylığı bağlanamaz yaşlılık aylığı bağlanması gerekir.

İş hayatına başladıktan sonra bu hastalığın Ağır Düzeyde Kayıp oluşturmuş ise malullük aylığı bağlanır.

@Dertli58 arkadaşımız içinde Ağır Düzeyde tespit yapıldı fakat kendisine yaşlılık aylığı bağlandı diye hatırlıyorum. Bu mesajı görürse bilgi verebilir.

@dado84, Yaşlılık aylığı demek emekli olan herkese bağlanan aylığın adı oluyor.

Sabit bir tutarı yoktur yani şu kadar alırsın diye kimse bilemez. Çalışma hayatın boyunca yatırılan primlere göre değişir aylığın tutarı. Ancak 16.881 TL den az olamaz. Daha fazlası da dediğim gibi yatırılan primlere göre değişir.

Bakmadan Etmeden Emekli Ediyorlar İnsanları Her Türlü Mağdur Eden Bir Sistemin İçine Düşürdüler 15 Ocaktan Önce Sgk Gidiyordun Vergi Dairesinden Bir Yazı Geliyordu Sonra Sana Mesaj Geliyordu İş Yeriniziden Çıkışınızı Yaptırın Sonra Sgk Gelin Diye Gidiyordun Form Dolduruyordun Tahsis Numaranı Veriyordu Bitti Gitti Bu Yapılanlar Bize Revamı Aklım Almıyor Bu İşleri Suistimal Edenler Yüzünden Gerçekten Hak Eden Bizler Mağdur Olduk.

5500 prim malulen emekli maaşında farklilik yaparım sizce ?

Ya kardeşim ben itiraz edemiyormuyum buna ara karardaki doktorun uyuzluğu yuzunden oldua ağır duzeylik hicbisey yokki bende şaka gibi 😄 iyileştim ben

@dado84, Prim gün sayısının fazla olması değil. Çalışırken yatırılan primin tutarı önemli. Yani çalışma hayatın boyunca asgari ücrete veya ona yakın bir maaşla çalıştıysan maaşın en düşük seviyeden bağlanır şu an 16.881 TL.

Asgari ücretin 2-3 katı almışsan çalıştığın dönemlerde emekli maaşında biraz yüksek olur.

Örnek olarak,

7500 prim günüyle hep asgari ücret ile çalışan biri emekli olduğunda 16.881 TL bağlanır.

4500 prim günüyle çok yüksek maaşla çalışan biri emekli olduğunda maaşı daha yüksek olur.

@BnymnYldz, Bizde hata yok dedi bi
Peki abi ben malulen olmak istemiyorum nasıl yapabilirim çalışıyorum ben çünkü alacağım maaş düşük olacak

@dado84, SGK sana şu an sadece Ağır Düzeyde olduğunun bilgisini vermiş. Ne tür aylık bağlanacağını söyledi mi 🤔

Daha öncede söyledim hastalığın iş hayatına başladıktan sonra oluştuysa ve Ağır Düzeyde Kayıp meydana gelmişse malullük aylığı bağlarlar büyük ihtimalle.

Sen bu bağlanacak aylık türünü net olarak öğren daha sonra karar verirsin. Ona göre tahsis/aylık talep formunu doldurursun veya kabul etmeyip emekli olmazsın senin tercihin.

@OturanBoğa da sana önceki mesajında başka bir ihtimalden bahsetti onuda SGK'ya gittiğinde Sor kabul edilirse söylediği şekilde verirsin dilekçeni.

bu sistem emekli ederken bile mağdur ediyor benim bir arkadaşımı da ağır düzeyde onayladılar kendisi şu anda sigortalı bir yerde çalışamıyor 16.881 tl maaş bağlamışlar. sigortası engel durumundan önce vardı @BnymnYldz'ın bahsettiği durum

kaç gün primle emekli oldu bilmiyorum

@BnymnYldz,
Abi dosyayı Gaziosmanpaşa SGK yollamiş ama on günü bulur gelmesi dediler bana ben o evrak gidince oraya gidip tekrardan soracağım bakalım @OturanBoğa abimizim dedigini de soracağım prim fazla çünkü benim inşallah dediği gibi olur çünkü 16.800 imkansız abi maaş kesilirse

Abi kolay gelsin bu malulen emekliliğe itiraz şansım varmı benim çünkü malulen emekli olmak yoktu bende yanlış bişey oldu ben yendim çünkü hastaligimi iyi bir işim var bırakmak da istemiyorum bana bir yol gosterebilirmisin rica etsem

@dado84, @OturanBoğa O konuda ne yapılacağı hakkında bir mesaj yazdı sana.

Ne tür aylık bağlanacağını öğrendikten sonra o durumu SGK'ya sorarsın.

@dado84,

Başvuru yaparken malulluk için yapıldığı için olabilir. Bende ağır düzeyden emekli oldum daha yeni ancak sigorta girişinden önce de engelim olduğu için malulen emekli olmadım.

Sordum başvuruda sorun yok sadece engel durumu SGK girişi sonrası olduğu için malulen emeklilik dediler ordan patladik şansımı deneyeceğim iyi olduğumu ispatlayip hafif engelliye çevirmem gerekiyor bunu

Üst Alt