Sahildekisigara
Merhaba,size daha önce yazdığım metne ek olarak
5510 sayılı kanunun hizmet borçlanması maddesi olna 41. maddenin 3. fıkrasının metnini paylaşıyorum.
5510 sayılı kanun 41. Maddesi 3. fıkrası;
"Bu Kanuna göre tespit edilen sigortalılığın başlangıç tarihinden önceki süreler için borçlandırılma halinde, sigortalılığın başlangıç tarihi, borçlandırılan gün sayısı kadar geriye götürülür. Sigortalılık borçlanması ile aylık bağlanmasına hak kazanılması durumunda, ilgililere borcun ödendiği tarihi takip eden ay başından itibaren aylık bağlanır."
Bu Bağlamda Bülent Bey'in bilgisinide dayandırılması kaydı ile naçizane düşüncem metinde de belirtiği üzere ilk sigorta tarihiniz geriye doğru yürütülüyor ise o zaman 42 güne veya daha fazla askerlik borçlanması yapmanız durumunda size bahsettiğim gibi emeklilik sisteminiz ve tabii emekli olma şartlarınız değişeceğine inanıyorum.
Gelecek yanıt ile yazmış olduğum metin daha net olacaktır.
Saygılar.
Not: Sehven bir önceki yazımı sildiğimi farkettim.Sizlerden özür diliyorum.İnşAllah yazımı okumuş ve konu hakkında bilgi edinebilmişsinizdir.
OturanBoğa Bületn Bey arkadaşımızın ilk sigorta giriş tarihi 14.11.2008 dir.Eğer askerlik borçlanması yaparsa ve ilk sigorta giriş tarihi 01.10.2008 tarihinden önceki bir güne gelirse arkadaşımızın
5510 sayılı kanunun 28. maddesinin 5. fıkrası ile Engelli Emeklisi olacak iken bu tarih değişiliği ile 506 sayılı mülga kanunun 60. maddesinin C.bendi b alt bendi gereğince Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik şartlarına mı tabii olur?
Yani engelli raporu ile emeklilik hakkına tabi olduğu emeklilik sistemi değişir mi?
Saygılar.