Eşimin 25.04.2005 tarihden itibaren sigorta girişi bulunmaktadır. Eşim malulen emekliliği için Maliye tarafından Aksaray Eğitim ve Araştıma Hastahanesi'ne sevk edilmiştir. Araştırma Hastahanesi bize bir gözünün %95 görmediğinden %32, Kronik astım hastalığından %40, Egzema hastalığında %10 olmak üzere totalde bize %63 engellilik raporu 3 yıl için verildi. Bu oran eşimin bu yıl emekli olmasına yetiyordu. Fakat Maliye söz konusu raporu Ankara'ya gönderdi. Maliye'de rapor %51 oranına düşürüldü. Bundan dolayı itiraz etmemize rağmen Maliyeden red cevabı aldık. Aslında ilk rapora da Aksaray İl Sağlık Müdürlüğünde itiraz etmiştim. Onlarda beni Niğde'ye yönledirmişlerdi. Çünkü hanımının kulaklarında alerjiden dolayı %30 işitme kaybı bulunmaktadır ve egzema için verilen oran en asgariden verilmiştir. Bunlardan dolayı da oranın %70'in üzeri çıkmasını bekliyordum. Biz %70' den fazla çıkmasını beklerken Maliye söz konusu düzeltme ile raporumuzu %51 e düşürdü. Bu durumdan dolayı eşimin malulen emeklilik hakkı üç yıl ertelendi.
Benim sormak istediğim; ilk aldığım %63 lük rapora itiraz edip de rapordaki engellilik oranın yükseltilmesi için mi yoksa Maliyenin verdiği %51 lik rapora dava açma veya itiraz yoluna gitmemiz daha uygun olur?
Not: Sağlık İi Müdürlüğüne yaptığım itirazda diyelim ki Niğde Hastahanesi %70 verse dahi Maliye yine oranı 12 puan düşürürse biz yine %60ın altına düşeceğiz ve emeklilik hakkımız yine 3 yıl ertelenecek.
Bize bu konuda bir yol gösterebilirseniz çok sevinirim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Benim sormak istediğim; ilk aldığım %63 lük rapora itiraz edip de rapordaki engellilik oranın yükseltilmesi için mi yoksa Maliyenin verdiği %51 lik rapora dava açma veya itiraz yoluna gitmemiz daha uygun olur?
Not: Sağlık İi Müdürlüğüne yaptığım itirazda diyelim ki Niğde Hastahanesi %70 verse dahi Maliye yine oranı 12 puan düşürürse biz yine %60ın altına düşeceğiz ve emeklilik hakkımız yine 3 yıl ertelenecek.
Bize bu konuda bir yol gösterebilirseniz çok sevinirim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.