Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olursam ne kadar aylık alacağım?

MUSTAFA3882

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Merhaba
Malulen emekli olmak için başvuru yaptım ve bütün işlemlerim tamam sgk' dan cevap bekliyorum.
Sizce sağlık kurulu bu hastalıklarımdan dolayı bana yüzde kaç engellilik oranı vermiştir?
-ORGANİK OLMAYAN PSİKOZ,
-MONONÖROPATİ,
-TİP 2 DİYABET,
-HİPERLİPİDEMİ
Birde emekli olursam maaşım ne kadar olur?
Malulen emekli maaşı şuan ne kadar?

Peki bagkurluyum hafif düzey onaylandı 5850 primim var basvurdm emeklilik maası ne kadar olır

Doktor değilim, ama okuduğuma göre
"Emekli maaşları, doktorun çalıştığı süre, uzmanlık alanı, emeklilik öncesi görev yaptığı hastane türü (devlet veya üniversite hastaneleri) ve aldığı ek göstergelere göre farklılık gösterir. Uzman doktorlar, pratisyen doktorlara göre daha yüksek emekli maaşı alırken, üniversite hastanelerinde görev yapmış öğretim görevlisi doktorlar da ek ödemeler ve göstergelerle daha yüksek maaşlardan yararlanır."

"Emekli doktorların maaşlarında da artış yaşandı. Önceden 41.100 TL olan emekli doktor maaşı yapılan zam sonrası 45.847 TL’ye yükseldi."

60.000 dediğiniz prof emekli maaşı 65.400 civarı.

Emekli maaşları şu kök olarak 16.800 tl dir malulen olduğunuzda bundan düşük alırsınız vergi indirimi ile olsaydınız yatırdı ğınız prime göre 16.800 yada biraz üstü olabilirdi

@Ferhat3333,

18 yıl önce vergi indirimi 3600 den emekli oldum o zaman ki kanunları bilmediğim için 3200 gün fazla ödedim yani ssk dan 3200 gün alacağım var ama ne maaşıma nede bana faydası var

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM,

Bence çok prim fazla maaş diye bakma, diğerlerinin maaşı düşürülür giibime geliyor ...
Yanlış mı biliyorum çift maaş alanların 2. maaşları kök maaş olarak ödendi, süper emeklilik için prim yatırıp emekli olan bir amcamız vardı 2024 te 2 maaşı 17.400 alıyordu çünki 2. maaşı çok düşüktü .

@Ferhat3333, kardeşim ilk maaş ımı almadım ikramiye diye 16 gün erken maaş bağlanması oldu onun için maaş hesabıma 15 200 yatırmışlar bu ayın 28 inde de maas yatıcak oda 16 881 yazıyor kardeşim

Malulen emeklilik demek 1800 günle emekli olmak demek oluyor yanı iş kazası yada işe girdikten sonra rapor oranınızın %60 bulması demek oluyor.
Hal böyle iken nasıl sgk lı birisi 17 bin alabiliyor. eminmisiniz?
Engelli emeklilik(yaşlılık aylıgı) farklı Malulen emeklilik farklı.
konuyu net açıklarmısınız.
neye dayanarak 16 bin ve 17 bin rakamlarını verdiniz

Üst Alt