Tavsiye edilen filmlerden birkaç tanesi hakkında ben de birşeyler yazmak istedim
The Man From Earth
Tek bir odada, sadece karşılıklı diyaloglarla geçen bir film bu kadar mı heyecanla izlenir yahu Filmin sonunda da insanı garip bir hüzün sarıyor...
Underworld serisi
Sevemedim, ne yaptıysam sevedim Underworld'ü... Hatun güzeldi, hakkını yemeyelim ama
Resident Evil
Pc'de ve Ps2'de hemen hemen tüm seriyi bitirdim ve filmide başarılı buldum diyebilirim. Özellikle şu Nemesis'in olduğu film güzeldi.
28 Gün / Hafta Sonra
Koşabilen, akıllı zombileri seviyorum, I am Legend'ta da sevmiştim
Silent Hill
Resident Evil kadar kolay olmadığı için, sadece birinci oyunu PS1'de bitirmiştim. Sırf piyano bilmecesi bile kafayı yedirtmişti bana. Filmi ise pek tutmadım.
Testere
Altı filmide izledim. Favorim 5. film. Belkide sadece 5. filmi sinemada izlediğim için böyle düşünüyorum. Testereyi izlerken, bende pek çok kişi gibi şu soruyu sorarım kendime; Acaba yapabilir miyim? O anda, hayatım için bir gözümü vs. feda edebilir miyim?
Teksas Katliamı serisi
Teksas Katliamı, izlerken en çok gerildiğim filmlerden... Ayrıca bu filmi, ilk kez izlerken kimin öleceği tam olarak kestirilemiyor. Yanlış hatırlamıyorsam, ikinci filmde eleman yakışıklıydı, esas oğlandı filan ama Bubba'ya maske olmaktan kurtulamadı. Ayrıca yine beklemediğiniz güzel kızlar daha önce ölüyordu. Bir de Teksas Katliamı'nın 70 ve 80'lerde çevrilen ilk filmleri var, sene 2010 olunca komedi gibi geliyor insana.
Dehşet Treni
Açıkçası pek tatmin olmadığım filmlerden biri.
Sweeney Todd
Tim Burton ve Burton'un fix oyuncuları Depp ve Helena... Müzikal ağırlıklı olduğu için ara ara baysada filme kötü demek ne mümkün. Filmin sunumu sayesinde, berber koltuğundaki bir adamın boğazını ustura ile kesmek gayet sıradan bir işmiş gibi geliyor. Bu arada Alice Harikalar Diyarında'yı pek tutmadığımı söyleyebilirim. Ki Alice'i karanlık bir anlatım ile ele almak, seneler önce American McGee's Alice adlı oyunda yapılmış birşey.
Hayvan Mezarlığı
Çocukken izlediğim bir diğer korku filmide Merdiven Altındakiler'di Ah... Bu filmi ilk izlediğim (yoksa izleyemediğim mi demeliyim) oldukça küçüktüm. Bizimkiler misafirliğe gitmişlerdi ve benimde aslında uyumam gerekiyordu.Ama kader ağlarını örmüştü... Halen daha bu filmi izlediğimde ürperirim, o zamanlardan kalan birşey herhalde. Bu filmi izlerken de baya tırsmıştım. King'in Karanlık Öyküler adlı bir kitabı var, ara ara açar tekrardan okurum, bu adam gerçekten korku ve gerilim üstadı. Daha birçok kitabı var biliyorum ama okumak nasip olmadı.
Rec
El kamerası ile film çekmek (ya da öyle çekilmiş hissi vermek). Pek orijinal değil. Orijinal değil çünkü bunu ilk deneyen film Rec değil. Ama sunumu sayesinde başarılı bir film (İspanyol yapımıydı yanlış hatırlamıyorsam).
İçerde
Kan, vahşet görmek istiyorsanız buyurun izleyin. Hatta bunu izlemeden
Martyrs'i izleyin, İçerde'yi de üzerine sos olarak izlersiniz. Bu arada iki filmde Fransız yapımı...
Kehanet
Ah Nicolas..Olmamış.. Filme sadece özel efekt basmakla bitmiyor iş..
District 9
Al sana müthiş bir bilimkurgu. Zaten en iyi film dalında Oscar 2010'a aday gösterilmişti. Herifler ödülü gidip Hurt Locker'a verdiler iyi mi..Oscar'ları ben dağıtsaydım, birinci sırayı Avatar'a, ikinci sırayı da ya Precious'a ya da bu filme verirdim.
The Crow
Yine televizyonda izleyip hayal meyal hatırladığım filmlerden biri. En çok aklımda kalan yeri mezardan çıkma sahnesi... Brendan Lee'de, film setinde gerçek kurşunla ölen ilk ve son aktör herhalde...
Bu arada Lee deyince söylemeden geçemeyeceğim.. Küçükken bir arkadaş Bruce Lee bir hafta daha yaşasaydı kurşun geçirmez olacaktı derdi, bizde inanırdık..
Hostel
Sadece birincisini izledim. Ben bu filmin senaryosunun baya baya gerçek olduğunu düşünüyorum. Yani zengin ve sapkın tiplerin, sırf zevk için insanları işkence yaparak öldürmeleri pek de uyduruk gelmiyor bana.