Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kodların olduğu ama hareket ettirici ibaresinin olmadığı raporla ÖTV Muafiyetli araç alımı..?

kerem.guner

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Yeni aldığım sağlık raporu sonucu ehliyetim değişti, ehliyetimin üzerindeki kodlar;
47. İki tekerlekliaraç kullanamaz.
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir.
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz.

Aynı sağlık raporumda;
10.02 Otomatik vites
20.03 Sol ayağa uyarlanmış fren pedalı
25.08 Soldaki hız pedalı
Kodları da mevcut. Ancak "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi mevcut değil.

ÖTV Muafiyetli araç alımı işlemleri için bu ibarenin bulunduğu ektra bir sağlık raporu almam gerekiyor mu yoksa raporda yer alan 10.02, 20.03 ve 25.08 nolu kodlar yeterli midir?

Konu daha önce açıldıysa kusuruma bakmayın baya bi gezindim göremedim.

Bu kodlarla ötv muafiyetli araç alabilirsin ancak raporun yeni tarihli olduğu için SADECE HAREKET ETTİRİR AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLİ TAŞIT KULLANMASİ GEREKİR ibaresi yazması gerekmekte.

Mantıken zaten bu kodlar varsa raporda bu uyarı neden gerekli olurjki ? saçmasapan bir durum.

@kerem.guner,

sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" Engelli raporunda yoksa alamazsın. Yeni engelli raporu çıkartacaksın.

Merhaba

Aslında ne kadar yanlış bir uygulama var.Şöyle ki 2022 SAYILI YASA VE TÜM ENGELLİ HAKLARI deniliyor engelli sağlık raporlarında.2022 sayılı yasada ÖTV muhafiyeti var.Ama vergi daireleri işleri zorlaştırıyor.Aslında bununla ilgili Vergi Dairesine ÖZELGE verilebilinir diye düşünüyorum.

Benim engelli raporumda SADECE HAREKET ETTİRİR AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLİ TAŞIT KULLANMASİ GEREKİR ibaresi yok.Ama ehliyet kodlarım
10.04-35.03-40.11-102-78-47 ÖTV siz araca müsait fakat ben şuan araç almayı düşünmüyorum.İkinci el aracıma tertibat yaptırdım.Kullanıyorum

Üst Alt