Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kızınızı ya da oğlunuzu engelli birine verir miydiniz?

Konuyu açan kişi olarak bir çocuğum olsaydı vermezdim engelin her türlüsü zordur arkadaşlar sağlıklı insanlardan farklı şeylerle mücadele ediyorsunuz kendinim cp liyim verirmisin deseniz cp li birine çok sevse bile vermem piskolojik rahatsızligin derecesine bağlı tekrar donecek olursam kendi hastalığıma sahip birine neden vermezsin deseniz kız erkek. Diye ayırmak istemiyorum genel olarak konuşayım cp iller beni daha iyi anlar toplumun bakışları bizim üzerimizde atağımız takılsa yada parmak ucunda basarsanız sizi küçümseyici bakıșla bakıyorlar ilerde çocuğu olsa ilk soracağı soru hastalığı olacak sevseler bile gidecekleri yolları en dip şekilde yaşadım ve onunda üzülmesini istemediğim için vermezsim Sağlıklı birini bulmasını aoylerdim bu ayıp bisey değil

Zaten arkadaşlar toplum olarak hiç bir şeye sabredemiyoruz yolda araba kullanırken bile korna çalamaz hale geldik. Ayrıca biz insanlar dışarıdaki kedi köpeğe verdiğimiz değeri insanlara vermez olduk. Kısacası saygıyı yitirdik merhameti sevgiyi yitirdik diyorum ben toplum olarak. Bir metroda bile taşlı yada engelli birine yer bile göstermeyip elimizde telefon oynuyoruz

Psikolojik engellinin de adı çıkmış herkes tutturmuş psikolojikse vermem diye sanki fiziksel engelli olsa verirsiniz ne fiziksel engelliler var.

En doğrusunu yapalım arkadaşlar bu konuyu kapatalım umudu hayrlı olan insanların umutlarını hayellerini çıkmayalım. Çünkü bu şekil yaparsak verirdik vermezdim dersek herkes bu sefer acaba ben hayatta kimseyi sevip evkenemeyecegimmi sorusu takılır akıllarına acaba ben ölünceye kadar yalnızmı kalacagım gelir ilk soru. Sizden ricam kapalım gitsin konuyu

Kapatalım diyor en çok kendi yazıyor he de geç .😉

Eğri oturup doğru konuşalım, ben psikolojik engelli bir bireyim. toplumda ayrımcılığa uğramak dışlanmak istemem. ancak söz konusu çocuğun olunca ve ileride benim rahatsızlığım olan birisiyle evlenmek istese çekinirim. düz mantıkla konuşmak kolay ama emek vererek büyüttüğün bebeni gerçeklikten kopma ihtimali olan birisi ile yaşamasını istemek benim için çok zor bir karar olurdu.
ilaçlarla ite kaka bir hayatım var. yarın ne olacağımdan şüpheliyim bunları biliyorum çünkü geçmişim de yaşadığım kötü olaylarım var. kızımın benim gibi bir insanla olmasından korkarım. bedensel engele bir şey diyemem kendi seçimi kendi tercihi.
Her şeyin hayırlısı olsun ne deyim

@Samarra, Objektif olmanız çok güzel. Madalyona çift taraflı bakmak gerek. Bende sizin gibi düşünüyorum.

Vermek nedir? Almak nedir?
Ahırında büyükbaş hayvan mı besliyorsun? Mal mi veriyorsun?
Bu nasil saçma sapan cehalet dolu bir başlık konusu ya hayretler içindeyim ya engelliler azıcık kendinizi geliştirin yoksa sittin sene evlenemezsiniz.
Vermek ya da almak diye bir sey yok! Iki kisi birbirini seviyorsa engelli ya da engelsiz olsun kendi kararları doğrultusunda hiç kimseye sormadan evlenebilir.
Engelsiz biri ile evlense deprem olsa biri engelli kalsa bu zihniyet hemen boşanır.
Sabahattin Ali oku biraz o bu konuyu çok güzel işlemiş.

bu kadar sert bir dille olmasa da @bjk11 e fikren katılma eğilimi gösterdim (mantıken).
Ama şunu söylemek isterdim daha çok.

Ben aşka felan inanmıyorum. Yani öyle bir aşk yok bence. O sebepten konuyu muhtemelen kızım olsa veya oğlum olsa onla yeterli zaman aralığı da var idiyse uzun uzun konuşurdum.

önemli olan hayırlı ve vicdan sahibi bir insan olması, engelli engelsiz fark etmez yeter ki dürüst ve vicdan sahibi olsun gerisi birbirlerine değer versinler ve saygı göstersinler.

@xkatip74,

Bu işler Vicdan ile saygı sevgi ile olmaz. Bir süre sonra büyük problemler çıkar biri diğerinin bakıcısı haline gelir, pskiyatrik hastalık varsa darp,şiddet, ölüme kadar gider.
olacak iş var olmayacak iş var. Sevgi saygı dürüstlük vicdan hepsi hikaye, Basit şeyler gözardı edilebilir ama biri diğerinin bakıcısı konumua gelme ihtimali varsa yada pskiyatrik, ruhsal problemler varsa o iş olmaz.

Konu vermek almak degil de evlilige riza gosterir miydiniz de olabilirdi, bence buna takilmayalim. Psikiyatrik engelliler arasinda pirlanta gibi insanlar var mi var ama ileride neyin nasil olacagini ne bilebilirsin, karsindaki insanin nasil biri oldugunu, huyunu suyunu nasil bilebilirsin? Evlilige kadar her sey gulluk gulistanlik, herkes ambalaja ozen gosteriyor, maske takiyor. Saglikli insanlar bile falso verirken hastaliga sahip bir kisinin evliligi idare etmesi, karsisindakine katlanmasi, bunlar kolay is degil. Psikiyatrik engellilerin daha cabuk hirpalanmasi, yenik dusmesi daha olasi.

Kaldi ki evlilik hicbir zaman pespembe ilerlemez. Insanlarin evlilik merakini anlamiyorum, ozellikle de cok mutlu olacagiz dusuncesine kapilanlari anlamiyorum. Oyle bir sey yok.

Keyfinize bakin. Kendinizi dusunuyorsaniz ozellikle evlenmeyin.

Daha önce burada bir başka forum başlığı altında yazdım çok kısa tekrar edeyim. Bir yakınımın kızı bir çocukla evlendi. Düğün esnasında gördüklerimden sonra salondan ayrılırken annesinin kulağına "kızım bak bu çocuk rahatsız birisi, haberiniz olsun."dedim. Hatta eşim kızdı bana "sen ne karışıyorsun?" diye çıkıştı. O düğün vedalaşma kalabalığında bir şey demedi. Daha sonra bize geldiğinde ayrıldıklarını söyleyerek "abi sen çocuğu bir iki saat içinde anladın da, biz anlayamadık, eve girdi çıktı, kaldı, ama anlayamadık" dedi. Ağladı durdu. Kolay değil, neticede her ana baba evladının mutlu olmasını ister, güzel bir evlilik yürütmesini ister.
Ve başladı anlatmaya. Kız kocasında bir bozukluk olduğunu anlamış, farkına varmış. Ama anne ve babasına hiç bundan bahsetmemiş. Çünkü çocuğu sevmiş. Düzelir, problemlerin altından kalkarız diye düşünmüş. Ama alametler iyice çoğalıp da saçmalıklar artınca kız artık dayanamamış ve ayrılma kararı almış, kocasındaki psikolojik rahatsızlıktan da anne ve babasına o zaman bahsetmiş.
Hülasa hissi davranmamak ve gerçekçi olmak gerek bu konuda.
Allah herkesin karşısına hayırlı ve anlaşabileceği insanlar çıkartsın. Kimse mutsuz olmak için evlenmiyor. Herkes ister ki şu dünya âleminde huzuru ve mutluluğu bulsun evliliğinde. Ama mutlu olayım diye yaptığın bir hatalı evlilik, insana daha bu dünyada cehennemi tanıştırıyor.

@Polmiks,
sende nasıl ruh hali varsa her yorumun olumsuz toksik ,korkma seni evlendirmezler yaşa tek başına

Üst Alt