Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kızınızı ya da oğlunuzu engelli birine verir miydiniz?
engellinin de birçok çeşidi var , ne tür engelli , genel olarak verilir , adam engelli memur vs olup da karısı sağlıklı çoluk çocuğu olan çok adam gördüm
Denizli'de şizofreni hastası bir doktor, yatalak annesini iki saat boyunca döverek beyin kanamasına neden oldu. Kadın komaya girerken, bakıcı da ölümle tehdi...
Büyük konuşmak istemem, canım hep büyük konuşmaktan yandı. Lakin önceliğim çocuğumun düşüncesi olurdu, evlilik gibi hayati bir olayda dönüşü olmayacak kalp kırıklıkları yaşamak istemem.
Psikoz hastasıyım ne oğlumu ne kızımı psikolojik hastalığı olan birine vermem kendimden biliyorum.Boşuna hayatını karartmam.Fiziksel engelli biri olabilir kendi seçimi ona karışmam ama psikolojik bozukluk maalesef olmaz.
@mavi_kalem,
Ben mustafa. Emekli oldum ama çalışıyorum. Ben hayatta herşeyi gördüm geçirdim. Acıyı tatlıyı sevinci hüznü. Her yalnızmıyım evet yalnızım. Ama yalnızlıgımı işime gücüme verip meşgul yer yaptım.
@creatinonofworld,
O zaman siz neden evlendiniz? Hadi evlendiniz eşinizi zora koydunuz çocugunuzu neden yaptınız
Herşey kaderdir arkadaşlar. Ben nice insanlar tanıyorum. Doktor profösör polis ögretmen eline çocugun saygı duymayan önemsemeyen ne sapıkları bile var içlerinde. Ahahah ahhh
Kızımı yada oğlumu engelliye kesinlikle vermem. Pskiyatrik yada zihinsel bir engelse hiç vermem görüşmelerini bile engellerim.
Devlet Memuru yada Kamu İşçisi değilse iş garantisi zaten yok.
Bir sürü ek sağlık sorunları ile ilgili problem.
Siz o zaman nsanları yadırgıyor yada küçümsüyorsunuz hiç kimse gökten zembille inmedi. Rabbim büyüktür deyip sike etmelisiniz. Nefes aldıgınıza gördüğünüze duyduğunuza tuttugunuza. Gerçekten kusura bakmayınız ama insanlıkla bagdaşmıyor bu kelime niz
Eski oturduğumuz yerdeki üst komşumuzun bir kız vardı. Rahmetli anasına “O***pu”, babasına da “P***vek” der onlarla kavga eder durur ve bir erkeğin bile ağzına almaktan imtina edeceği nice küfürleri onlara ederdi. Dairelerin kapısına tükürür ve daha nice rezillikle yapardı. Kimi zaman da akıldan yana sıkıntısı yokmuşçasına son derece aklı başında birisi gibi davranırdı. Kısacası psikolojik problemleri olan dengesiz kızın birisi idi. Kız dediysem en azından şu an 40-45 civarındadır.
Siz karar verin; defalarca karakolluk olan böyle dengesiz ve akıldan yana sıkıntısı olan bir gelininiz, ya da tam tersi böyle bir damadınız olsun ister misiniz?
Ben, “Allah muhafaza” derim.
Akıl noksanlığı haricinde el, kol, kulak gibi uzuv noksanlıkları olan bir damat veya gelin beni hiç rahatsız etmez.
@alifatih1958,
Bizimde tanıdıgımız bir bayan vardı eşi ögretmen idi. Düşünsenize ögretmen elini başka erkelerle paylaşmak isteyen ayrıca daha nice sapkınlıkları olan. Eğitimci bu üstelik çocuklarıda vardı. Sonunda ayrıldılar. Günümüz dünyasında bunlarda var
@alifatih1958, psikolojik hasta olarak verdiğin örnek bu mu ? O kız ahlaksızın terbiyesizin biriymiş o kadar kimse burada anasına babasına sövmüyordur herhalde psikolojik hasta olduğundan dolayı söven varsa o kendi ahlaksızlığındandır hastalığından falan değil .
Trsm de bir ton hastayı toplamışlar.Anlatılan hikayeler gibi hepsi.Nasılsın diyorum bana zorla yaptırdılar diyor.İki binli yılların başında olsam tımarhane gibi derdim.Şu sıralar dışarınında oradan bir farkı yok.Dümdüz gerizekalı insanlar saldırganlar ve bazı şeylerin bir sebebi nedeni var.,
Acından geberirler de kurtulurum.Onların çocukları şu an aç nesil geliyor ama...İcra ile ev maaşa da el konulacak beter olsunlar.
@Mustafa _10,
bu dediğiniz şeyin başkasına bir zararı yok yalnız , bu ahlaksızlık sayılır ,akıl hastası olan evin içinde canlı bomba gibi olur ,ne yapacağı belli olmaz zor
@EMIRCAN10,
Emirhan bey bir başlık attınız hiç yorum yapmıyorsunuz. Hani bir atasözü var taşı kuyuya attınız seyrediyorsunuz. Sizde yorumunuzu yaparmısınız
Arkadaşlar hiç düşündünüzmü? Psikotik hastalıgı yada zeka geriliği yada bir uzuun uzun neden olmadıgını; hepsi genelde ya ama rahminden kaynaklıdır yada genetik tir. Ailendedir annesinden bavasından atasından gibi.
Zihinsel engelli ise vermek istemem ama kızımın kararına da saygı gösteririm.Ben kendim psikoz hastasıyım ve benim gibi gerçeklikten sık sık kopan ve aldatıldığını düşünen birisine kızımı vermek istemem.Yinede dediğim gibi kızımın yaşayacağı sevgiye de sekte vurmak istemem.Bunlar gerçek düşüncelerim hasta olduğum için ve kendimi anladığım için yapmacık olamam. Hasta olayım olmayayım bunlar gerçek düşüncelerim.
Yani uzun lafın kısası istemeden de olsa kızım seviyorsa veririm.
Şunu unutmamalıyız ki kızımızı gerçek manada seven kişinin şifası kızımız olabilir. Böyle hadiseler Allah katında çok kıymetlidir iyi akşamlar
Aslında insan birisiyle anlaş anılıyor da erkek olsun bayan olsun iki insan kendini güvende hissediyorsa konuşup sohbet edip gülebiliyorsa demekki mutludur
@Mustafa _10,
Konuyu farklı alanlara çekmeye gerek yok. İnsanlara zarar vermiyorum sadece kızımı vermem. Pskiyatrik yada zihinsel engeli olan birisine kızımı emanet etmem uğraşamam. Bu işin sonu kötü bitebilir. Rabbin büyüktür değildir konu bu değil konu İSLAM yada Allah hiç değil.
Bazı şeylerin sonu yada gideceği yol bellidir. Ben sadece ön gördüğüm olma ihtimali yüksek problemleri önceden büyük oranda engellemiş olurum.
Burada ki pskiyatrik arkadaşlarda katılacaktır kontrollerini kaybettiklerinde kendilerine hatta en sevdiklerine bile zarar veriyorlar. Bana ilaç kullanır falan diyebilirsin fakat olmaz.
Olacak iş var olmayacak iş var.
@Polmiks,
Psikatrisi bozuk olan biri yüzde 90 nı genetik tir. Yüzde onu ise aile arkadaş el sebep vermiştir. Yada ani bir olay kaza deprem sel yangın bu şekilde travma sonucudur. Yada ani ölümü haberi.