Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karaciğer nakli olmama rağmen malulen emeklilik başvurum reddedildi!?

mervegül

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 2005 girişliyim.1967pirim günüm var.2019 yılında caroli hastaligina baglı siroz hastaligimdan dolayı karaciger nakli oldum.Yüzde 73 engelli raporum verdiler.malulen emekli olabilecegimi soylediler.O ara çalısmiyodum.2020 yılında tekrar calismaya basladim günümü doldurmak için ve ocak 2025'de malulen emeklilik başvurusu yaptım.Fakat red geldi.çok şaşırdım.Gerekçe olarak malul sayılmadıgım söylendi.sizce nedeni ne olabilir?Nasıl bir yol izlemeliyim?

kesin bilgiler olmamakla birlikte benim bildiklerim:

Kanser hastalarını 2 yıl süreli emekli ediyorlar. yani 2019 da nakil olduğunuza göre 2021 e kadar malulen emekli olabilirdiniz diye biliyorum.

Karaciğer nakli olununca organ vücuda uyum sağlamışsa normal bir insandan farkı kalmıyor diye biliyorum.

Bendeki bilgilerin kaynağı bir yakınım.
karaciğerinde kitle belirmişti, 5.6 santim gibi oldukça büyük. 6 cm ve üzeri ameliyat edilmiyor diye biliyorum.
6 cm olması damara sıçradığı anlamına geliyormuş.

Doktoru nakil önerdi, ama donör bulamayınca çok zor olacak ama ben bu kitleyi alabilirim demişti, velhasıl ameliyat güzel geçti kitle alındı.

yakınımda kitle belirdiği anda %70 oranlı rapor verildi.
kitle alındığı anda da rapor oranının %0 olacağı çünkü vücutta kanserli bir organ olmadığı söylenmişti.

bahsi geçen yıllar biraz eski tabi 2010-2011 li yıllar.

Fikir vermesi açısından yazdım, en üstte belirttiğim gibi kesin bilgiler değil.

bende ilik nakli oldum sizi emekli etmeyen zihniyet beni hiç emekli etmez

1. Karaciğer nakli
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Karaciğer nakli olması halinde Devlet üniversite hastaneleri veya Sağlık Bakanlığı eğitim ve araştırma hastaneleri tarafından düzenlenecek sağlık kurulu raporuna göre;
  • 2 yıl süre ile malul
  • 2 yıl sonra karaciğer fonksiyonları normale dönmeyen olgular
Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Karaciğer nakli yapılmış ve 2 yıl sonra normal karaciğer fonksiyonlarına sahip olanlar

merhaba size hafif düzey veriyor prim 'mi doldurduğunuzda emekli olabilmeniz gerekiyor.

Üst Alt