Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp kapakçığımda sızıntı tespit edildi..?

ozmuşlu

Üye
Konular
49
Reaksiyonlar
133
evet arkadaşlar çok dertliyim valla bugün kardiyolojiye gitim uzun zamandır göğsümde ağrı vardı. doktor ekg ya baktı güzel sorun yok dedi. ultrason ile baktı kalp kapakçığı tam kapanmadığı için sızıntı var dedi. ilk defa duyduğum için şaşırdım tabikide doktor sorun edilecek birşey yoktur bol bol egzersiz yürüyüş yapın dedi senede 1 kontrole gel dedi moralim sıfır oldu en verimli yıllarımız boşa geçiyor daha doğru düzgün iş bulamadan evlenemeden başımız da bir sürü hastalık.. aynı hastalığı yaşayan var mı canım çok sıkıldı...

@ozmuşlu,
Eko sonucu elinde mi? Sonucu yazar mısın? Muhtemelen eser kacaktir. O da hastalık bile değil. Yoldan geçen 3 kişiyi çevir. En azından birinde hafif kaçak vardır. Ayda yılda bir damla akciğere kaçar. Hepsi o. Göğsündeki ağrının da o kaçakla alakası yok bu arada. Merak etme...

@gannicus,
eko değil üstad ekg ve tasiyonu ölçtüler.. ekg grafiğin güzel sorun yok dedi..
kalp kapakçığında kan sızıntısı var dedi.
göğsümde ki ağrı psikolojik olabilir 3 aydır işsizim çok bunalımdayım valla intihar etmeyi bile düşünüyorum...

@ozmuşlu,
Enabizdan radyolojik görüntüleme kısmına gir. Orada ekokardiyografi yazar. Oradan sonucu okuyabilirsin. Zaten ciddi bir kaçak olsa doktor söylerdi.

@gannicus,
eyvallah söylerdi de sebebi ney acaba bu durumun bazı şeyleri çok kafaya takıyorum hem bu göğüs ağrısını hep böyle çekecem mi ???

@ozmuşlu,
Sebebi yok. Çünkü ortada hastalık yok. Sebebi neden olsun? Normal bir durum. Göğüs ağrıları bazan inatçı olur. Belki Kas gevşetici kullanabilirsin...

Ultrason dediğin eko,yani ekokardiyografi.
Mm kapak yetmezlikleri o kadar önemli değil..yılda bir kontrol.

Kardiyoloji ye göğüs ağrın olduğunu söyelemedinmi? Eko dışında başka tetkik istemedimi?
Göğüs ağrın varsa bunu biraz önemsemen gerekir..sebebi nedir bunu elemek gerekir, isterseniz tekrar gidip hocam benim göğüs ağrın var deyin.

En azından Efor testine girersin veya sintigrafi,olmadı BT anjiyografi. Ağrı kesici kas gevşetici gibi şeylerle bunu baskılamayın.. sebebi nedir bunu sonuclandırın.

Bunlar temizse göğüs hastalıkları.

@ozmuşlu,

@OğuzHan112,
göğüs ağrısı şikayet ile gittim zaten kardiyoloji doktoru ekg temiz sorun yok dedi ben kan tahlili ister diye düşündüm istemedi.
ultrason cihazı ile baktı kalp kapakçığından sızıntı var dedi. onun dışında başka bir tetkik test istemedi..

Yahu adam zaten göğüs ağrısından gitmiş. Belli değil mi? Doktor da bir şey bulamamış. Zaten adam kuru yerden nem kapıyor. Her şeyi de bilme arkadaş.

@ozmuşlu,
Kardiyolog bir şey Yok dediyse yoktur kardeşim. Keyfine bak...

Sonuçta kardiyoloji..öyle uygun görmüşse bir şey diyemem..genelde kardiyoloji hekimine gittiğinde özelikle göğüs ağrın varsa mutlaka en azından Efor veya sintigrafi ister.. şu an biraz şaşırmış durumdayım.

@ozmuşlu,

🙂
Kardiyoloji bir şeyin yok benden sağlamsın deyip dışarı çıkarırken yığılıp kalanları görmediğin için bu kadar rahat konuşuyor olabilirsin..

Konu kalp olunca hassas olmak gerekir..göğüs ağrın varsa tekrar bir kardiyoloji ye görün🙋

@ozmuşlu,

@OğuzHan112,
Ölebilir. Çok normal bir durum. Af vardır ama 1 günlük holterde tespit edilememiştir. Kardiyolog ne yapsın?

Sonuçta göğsü ağıran herkesi anjiyoya gönderecek hâli yok doktorun...

Arkadaşım uzatıp durma lütfen..konu kalp ve göğüs ağrısı..tamam doktor muayene etmiş bir şeyin yok demiş..ortada göğüs ağrısı devam eden bir insan var..ne diyelim şimdi doktora gitmişsin olay bitti ağrı kesici iç gecermi diyelim? İki üç kardiyoloji ye gidip hiç bir şeyin yok deyip yolladığı hastalarda 4 damarı tıkalı vakalar gördüm..arkadaşı korkutmak değil niyetim,siz öyle yazınca mecburen açıyorum.

Kalp ve göğüs ağrısıyla giden bir hastaya doktor uygun görmemiş eyv bir şey diyemem..fakat göğüs ağrısı varsa ve devam ediyorsa en azından Efor,efora giremiyorsa sintigrafi, bunlar temiz çıkmış ama hala ağrı devam ediyorsa BT anjiyografi istenir..BT anjiyografi senin bildiğin anjiyografi den değil.

Holter başlıca başka bir tetkik zaten.. ritim ve tansiyon holter.. göğüs ağrısıyla ilgili bir tetkik değil.. ritim holleter 24/48 ritim takibi.. tansiyon holter 24/48 tansiyonu ölçer.

Her hekim ilk gittiğinde direkt kesin ve net tanı bazen koyamıyor olabiliyor..ağrın varsa ağrı kesici kas gevşetici iç demen yerine ağrın devam ediyorsa başka bir kardiyolojiye git demen daha sağlıklı🙋

@OğuzHan112,
Bana bir şey öğretme sen yahu. Sen kimsin ya. Bana bt anjiyoyu öğretiyor. Eforun göğüs ağrısında hiçbir yerinin olmadığını bir yığın doktor söylüyor artık. Biraz kendini yenile. Ayrıca bt anjiyonun da kaçırdığı yerler var. Bir sürü Örnek de var. Yüzde yüz Emin olmak için herkes normal anjiyo olmak zorunda!
Holterin ritimle alakalı olduğunu dedem de biliyor. Sen doktor sağlam dedikten sonra aniden adam ölüyor dedin ya. O örneği ritim bozukluğundan dolayı kalbinin durmuş olabileceği ihtimali için verdim...

@ozmuşlu,
Sizin gibi bende ortak kulak iltihabına kafayi takmıştım. Nöroloji ye randevu alıp beyin Mr cektirmistim. Bana orta kulağa uzanan effuzyon. Var kulağında iltihaplanma var dediler. KBB ye gittim busonex temizleyici verdi iltihap falan yok dediler kulak mr isticekmisiniz dedim de istemices dediler. Benim tavsiyem başka hastaneye gitmeniz. Allah'ın gücüyle size bişi olmaz. Annemde aşiri kansızlık var. Allah'ın emriyle ayakta duruyo. Sizede bişi olmaz hocam. Hatta bende skolyoz var 80 derece. Ne Ağrı yapiyo ne de ilerliyo. Ortopedi de ilerlerse kötü dedi. Başka hastanede. İlerlemez hayatini böyle de devam ettirebilir dedi. Moralinizi bozmayın.

@ozmuşlu,
Hocam şöyle bı bilgide vercem size bakın. Burda bı devlet hastanesi var. Şikayet sitesine yazmışlar. Bir vatandaş hastaneye gidiyo ultrasonda bişi saptanmadı diye rapor vermişler başka hastanede de karnında kist çıkmış. Ultrasonlar bozulabiliyo. Google maps dan hastanenin yorumlarına bakın. Şikayet sitelerine de bakın. Bazen hastaneyi iyi secmek lazım

@OğuzHan112,

Göğüs ağrın illaha kalp kapak anlamına gelmez
Kontrasli mr cekilmen gerekir anju onerilirse damar tıkanıklığı
Olabilir ki benim öyle oldu 2 sene önce göğsümde yanma batma ağrı vardı
2 sene boyunca çektim göğüs has de hemogram yani 2 ünite kan aldı
Vücutta fazla kan varmış biraz rahatlattı ama ağrı dinmedi
Bende şeker tansiyon KOAH vs çoklu hastaliklardan dolayı
Bay pastan korktum Dr larin ve anastesinin
Bana söylediği narkoz alırsan masada kalırsın olduğundan
Baypastan hep korkutma anjuya giremedim hep en kötüsünü düşündüm

Anju önerildi birden fazla kalp kapak hastalığı var
Korumalı kalp yetmezliği var
14 Haziran'da kriz geçirdim 5 damar %100 tıkalı biri 40 olmak üzere balonla
Açıldı kalbi kanla besleyen ana damar %100 tıkalı
Balon acamadi stent takildi inanın bana şu an istirahat halinde otururken bile
Yoruluyorum halen daha tehlike geçmiş değil o gogusumdeki yanma ağrı
Devam ediyor
Acizane önerim
Göğüs hastalıklarına muayene olun
Kardiyoloji Dr dan nükleer tıptan ilaçlı mr isteyin koşu bandı
Mr da durum nedir kardiyoji Dr tarafından yorumlandı
Dilerim inşallah korkulacak birşey yoktur
Çok geçmiş olsun
Selamlar

arkadaşlar tartışmaya gerek yok.. yorum yazan herkese teşekkür ederim..
göğüs ağrısı 7- 24 olan birşey değil. zaman zaman oluyor tabiki baika hastane yada doktora gidecem en basiti arabası olanlar bilir sanayide bir ustaya gidiyon arabada 10 bin liralık masraf var diyor öbürüne gidiyon arabada birşey yok bin birşey olmaz diyor çok defa sanayide başıma geldi. yada 2- 3 bin liralık masraf var diyor.
velhasıl doktorlar içinde aynısı geçerli. kemal sunal filmi gibi sağla adama hasta ölümcül adama sağlam demeleri gibi...

@ozmuşlu apandist ameliyatı oldum ben yataktan yere düşmüştüm zor kaldırdılar 4 gün çekmiştim doktora parol içtim demiştim bir kızdı bana parolun yararından çok zararı var diye

Çok güzel bir örnek vermişsin..Tam olarak onu söylemek istemiştik, gereksiz bir sürü saçma sapan şeyler yazıldı çizildi..göğüs ağrın zaman zaman da olsa bunu göz ardı etme.. kalp doktoruna gittim bir şey yok dedi ama benim şikayetim zaman zaman da olsa devam ediyor diyorsan başka bir doktora muayene olmanda fayda var.. doktora gittim bir şey yok dedi bitti mantığı yalnış.

Devam eden ağrın varsa başka bir doktora görünmende gerekirse ileri tetkikler istenmesi yerinde olur.. ağrı kesici kas gevşetici içip bunu baskılmak doğru değil heleki kalp ile ilgili bir durum varsa..onu anlatmaya çalıştık.

Kalp hata kabul etmez hassas davranmak gerekir.. En azından başka bir doktor da teyit etsin ondan sonra bir şeyim yok dersin.. ağrı kesici iç önerilerini dikkate alma sakın.
Hadi geçmiş olsun..

@ozmuşlu,

Adam konuyu kaçağını sormak için açmış. Derdini çözmek istiyor. Ama her şeyi bilen bir arkadaş yüzünden Dert sahibi oldu. 😉 Hem 2 doktorda durduran ne olmuş? En az 5 doktora göstermek lazım... 😀

Çok güzel bir örnek vermişsin..Tam olarak onu söylemek istemiştik, gereksiz bir sürü saçma sapan şeyler yazıldı çizildi..göğüs ağrın zaman zaman da olsa bunu göz ardı etme.. kalp doktoruna gittim bir şey yok dedi ama benim şikayetim zaman zaman da olsa devam ediyor diyorsan başka bir doktora muayene olmanda fayda var.. doktora gittim bir şey yok dedi bitti mantığı yalnış.

Devam eden ağrın varsa başka bir doktora görünmende gerekirse ileri tetkikler istenmesi yerinde olur.. ağrı kesici kas gevşetici içip bunu baskılmak doğru değil heleki kalp ile ilgili bir durum varsa..onu anlatmaya çalıştık.

Kalp hata kabul etmez hassas davranmak gerekir.. En azından başka bir doktor da teyit etsin ondan sonra bir şeyim yok dersin.. ağrı kesici iç önerilerini dikkate alma sakın.
Hadi geçmiş olsun..

@ozmuşlu,
eyvallah üstad saol teşekkür ederim...
ağrı kesici içiyorum ama öyle zırt bırt değil migrenim olduğu için nöroloji uzman doktoru verdi onu kullanıyorum oda hafta 1 yada 2 kere anca öyle zırt bırt değil ki öyle en ufak ağrıda sızıda ağrı kesici içmek de doğru değil...

Üst Alt