@
ılgaz20
Bu dünyada herkesin eşit yaşama hakkı olduğuna,herkesin olmasa da,çoğu kişinin katıldığını düşünüyorum. katılmayanların da,hayattan gerekli dersi alacağından,hiç şüphem yok
Ancak,çoğu insanın bunu,yanlış bir düşünce yapısı içinde söylüyor olduğu yorumunu,hassasiyet olarak görüyorum. Zira,bana göre birinin bana,engelli,eksik,özürlü ya da farklı demesi,sadece o kişinin,düşünce ve ifade özgürlüğüdür.
Bence bu ifadelerin hiçbiri,ayrımcılık ya da hakaret anlamı içermiyor ve bu yüzden,yanlış bir düşünce yapısı içinde söylenen sözcükler değiller. Farklılık konusuna gelince,sadece engelliler ve engelsizler arasında kullanılan bir kelime değil farklılık kelimesi.
Engelli veya engelsiz,her insan,fiziksel,zihinsel veya duygusal anlamda,birbirinden farklıdır zaten ve bu farklılıklardır ki,her birimizi,özel birer insan yapar.
Elbette bazımız çok zeki,bazımız daha az zeki,bazımız çok duygusal,bazımız duygusallık yönünden biraz daha eksik olabiliriz. Sonuç olarak,demek istediğimin özü şu ki,bizi biz yapan,eksikliklerimiz veya fazlalıklarımız olabilir.bedenimizde veya zihnimizde olan,eksiklik veya fazlalık,ister farklılık,ister özellik olarak,ister başka türlü,adlandırılsın,bize birşey katmaz veya eksiltmez.
Kendimizi olduğumuz gibi görmeli ve sevmeliyiz.