Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girişte engelli olduğumu söylemek zorunda mıyım?

@Zeyq97,

Arada engelli kadrosu yeterli değil gibi ifadeler var.Yorum yapan kişinin kanaati yargısı olabilir.
Ben öğretmen olarak hiçbir engelli özel okul kadrosuna atanamadım. Diplomamı başarıyla aldığım, ielts gibi yabancı dil sertifikalarıma, yüksek puanlı yds ve yökdil sonuçlarıma rağmen. Tanıyı görür görmez yüzleri düşüyordu her işverenin. Atanmak en iyi seçenekmiş atanınca daha iyi anladım. Benim yargım haklısınız ama tecrübelerime dayanarak bir yargıda bulundum. Tecrübelerime dayanması vardığım kanıyı daha az gerçekçi yapmıyor ne yazık ki. :)

ve her zamanki gibi sonuç hüsran :) ama onlar çıkarmadı ben çıktım işten çünkü hiç bir verim ve işe yararlık göremedim kendimde adamlar bile artık o kadar gösterdik hala anlamadın dediler. gerçektende bu hastalık ile çalışabilmek benim için mümkün değilmiş yalvar yakar dua çaba gayret ile işe gittim ama bir işe yaramadı ne duam isteğim kabul oldu nede çabam sonuç verdi gerçi kısa sürede çıktım ama çabalarımın sonuç vereceğini hiç zannetmedim. bu yüzden ne kadar çabalasamda boşa düşüncesine kapılıp işi bıraktım.

@Shamrain,
@Polmiks
Şizofreni hastaları bipolar hastalarından daha zararsız. Zaten zarar verenler istese de işe giremez ve onlara bakım için aylık bağlanır. Arada bir engelli hastaları ziyaret ederim ve orada bakılıyor. Ben bipolarım ve depresif dönemde daha saldırgan oluyorum çünkü ufacık ses ve ters konuşma beni canavara dönüştürüyor. Mani döneminde çılgın gibi para harcarım. Herkesi küçümserim, ailem yıllardır bu çileyi çekiyor. Birinin nefes alması ses çıkarması bile beni delirtiyor. Ama ben bunları yapan bir tane bile şizofreni hastası görmedim. Hepsi iyi kalpli ve kendinden başka kimseye zararı olmayan insanlar. Buradaki abilerin bi kısmı da öyle temiz ve kalbi güzel insanlar. Yani merak etmesin kimse o tür hastalar genelde bakım evlerinde yaşıyor.

Üst Alt