Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yerinde dışlanmış hissetmek

MertKutuk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Herkese merhaba,

Öncelikle konuya şöyle başlamak istiyorum 29 yıllık hayatımda hep yalnız kaldım hep bir ön yargı ile karşı karşıya kaldım mesela iş yerinde herkes birbiriyle konuşuyor konunun içinde ben yokum beni soran bana gel sende dahil ol diyen olmadı hiç bu bir süre sonra benim zoruma gitmeye başladı çocukken takmıyordum 30 yaş sendromuna girince yüzüme çok pis çarptı sosyal hayatımda da nerdeyse hiç doğru düzgün arkadaşım yok birlikte vakit geçirebileceğim dostum diyebileceğim bir insan yok bundan son derece bunaldım bugün iş yerinden bir arkadaşımız nişanlandı Allah mutlu mesut etsin takılar takıldı falan herkes konuşuyor fısır fısır ben öyle bakındım durdum sürekli hani biri bana bir şey sorsa konuşmaya dahil etse yok zoruma gitti takı taktıktan sonra direkt çıktım ve 5 dakika ağladım eve gittim kapanış bu kadar ciddi derece rahatsızlık duydum yalnız olmaktan da sıkıldım sosyal hayatım olmamaya başladı son zamanlarda sizinde başınızı ağrıttım şu an özür dilerim

İşe yeni başladıysanız normal. Zamanla oluşur bu sohbetler, muhabbetler eğer işe gireli baya olduysa sürekli sessiz kalıp harekete geçmez iseniz böyle sürüp gider. Konuştuklarına kulak misafiri oluyorsanız bir yerde yorum yapın aklınızdakini söyleyin ondan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir. Araya girmek istemiyorsanız selam verdikten sonra başka bir konu bulup onun hakkında fikir alışverişi, yorum ile karşılıklı iletişim kurduktan sonra da akar gider. İster iş ile ilgili ister gündemden, ondan, bundan illa ki konuşulacak bir konu olabilir.

Yeni başlamadım baya uzun bir zaman oldu sürekli iletişim halinde olmaya çalışıyorum dediğiniz her şeyi yaptım yalnızlık hissini yaşıyorum hala genel olarak öyle zaten yaklaşık 3 senedir böyle durum

12 yıldır aynı okulda çalışıyorum birkaç kere yaşadım ama bu tamamen karşıdaki kişilerin önyargı ve bakış açılarıyla alakalı. bit iki samimi arkadaşınız olursa yeter. hatta bir arkadaşımın anlattığı bir şey beni de çok üzmüştü. bu arkadaşım hiç görmüyor. "öğlen yemeğe gidiyorlar ve beni hiç kimse çağırmıyor" demişti. dezavantajlı olmanın etkileri bunlar. ama hayat bazen iyi insanlar çıkarıyor umudunuzu yitirmeyin.

İlla ki ortak yönünüz olduğu birileri vardır muhakkak. Memleket olur, tuttuğunuz takım olur, gündemden bahsedin vs... İş yerinde sadece çalışarak geçmez zaman bir şekilde iletişime geçince oradan yürür gider yoksa akşam olsa da gitsek diye bekler durursunuz.

Evet aynı durumu ben de yaşıyorum yemeğe gidiyorlar hadi gel diyen yok mesela bir konu üzerinde konuşuyorlar bana sormuyorlar vs vs dün gece benim patlamama sebep oldu duygusal patlaması yaşadım çok üzüyor artık beni eskiden umursamazdım ama doldum.

şöyle söyleyeyim genelde iş yerimdeki herkesle konuşurum. ama çok samimi değilim. çok üzüldüğüm konular oldu. ben kendimi geri çektim. ama hiç muhabbet edilmiyorsa bu sizi yorar. konuyu siz açın dahil olmayı beklemeyin. diyelim biri hasta oldu onu aramanız ya da gelince onun durumunu sormanız bile bağlarınızı güçlendirecektir.

Merhaba,
Ben yaklaşık 9 aydır yeni bir işte çalışıyorum hukuk firmasında ben ofiste ekipte yani kendimi dışlanıyor gibi hissediyorum mesela gerçek örnek vereyim kendi aralarında konuşup ben gelince susmaları kendi aralarında whatsapp grubu açıp sadece beni almamaları herkesin doğum gününde büyük pasta alınması benim doğum günümde küçücük pasta alınması arkamdan genel olarak dedikodumun yapılması her hareketimden eleştirmesi ve artık bu iş yerinde çalışmak mutsuz hissettiriyor ve yıpranıyorum borcum olmasa direkt çıkarım sizce ben mi kafada kuruyorum yoksa gerçekten dışlanıyor muyum? Siz olsanız ne hissedersiniz ?

O zaman ne yapacaksınız eğer borcunuz var ise çalışmaya ihtiyacınız var ise size uygun bir iş bulana kadar sabredip buldugunuzda işyerine işi bırakmazdan önce 15 gün önce haber verip ayrılacaksınız. Çünkü insan sevmedği yemeği yemez mutlu olacagın yerde çalışacaksınız

@MertKutuk, Her insanın düşünesi farklıdır arkadaşımız mutsuz hissediyorsunuz diye mutlu olacağınız yere geçin demiş. Bana göre tamamen alıngan ve hatalı bir düşünce biçimine sahipsiniz hatta kendi kendinize kurmuşsunuz. Örnek bu sene kardeşime hayatımda aldığımız en küçük pastayı aldık. Şeker deposu, diğerleri çok geliyor vs ne yapacaklardı yani aman biri alınmasın aynı gramajda olsun diye tüm pastaneleri mi dolaşacaklardı. Diğeri çok geldiği için daha küçüğü alınmış olabilir, alınan yerdeki pasta boyları küçük olabilir. Ne güzel düşünüp almışlar demek yerine alınganlık gösteriyorsanız iş yerinizde değil sizde problem olduğuna işaret eder.

@HuYSuz79, anladım bana pek dediğiniz gibi gelmiyor ama siz öyle diyorsanız doğrudur belki de ben yanlış hissediyorum

Bazı insanlar hayatta fazla sevilmiyor malesef bu gerçek , hele dış görünüş sorunlu oldu mu yandın ,sanki vebalı muamelesi görürsün

Selamlar 43 yaşıma geldim. Ayni şeyleri 20 senedir yaşıyorum ama hiç kafama takmadım. Çoğu kişi zaten ufak bir yakınlaşma olsa hemen menfaat peşinde oluyor. Hoş sohbet edilmez iş yerinde aman dikkat edin. Hoş sohbet eder gibi zannedersiniz bi bakmissiniz arkadan kuyunuzu kazarlar. İş yerleri bu zamanda çok acımasız insanlar dolu. Haliyle ortamda mecbur öyle yaptırıyor maalesef. Bizde aralarında yaşamaya çalışıyoruz. Tavsiyem sosyallik istiyosan dışarı çık dolaş. Hani derlerya emek olmadan ekmek olmaz. Uğraşmadan arkadaş bulunmaz. Karşı tarafda senin için uğraşırsa işte o zaman en iyi arkadaştir.
Selametle

@MertKutuk, kendiniz ile barışık olmayı deneyin yıllarca aynı durumları çevremde akrabamda gordum beni ilgilendirmiyor lar değer verilmeyen şeylere bende değer vermiyorum kendi basıma mutluyum huzurluyum en azından başkasının lafını dedikodusu dirdirini cekmiyorsun bazı arkadaşlık iliskileri belli bir döngüden sonra menfaat çıkarları karşısında kalıyorsun beklenti oluyor veya güvendiği icin senden borc istiyor veya işi oluyor bu kısmı bir süre sonra rahatsızlık veriyor ben kendim bilmediğim kişilere bunlari yapınca daha mutlu oluyorum cunku beklenti yok muhatap yok görmüyorsun iyilik yap denize at gözünün önünde olmuyor ama arkadaşlık bir süre sonra mesakat haline gelebiliyor karşısındaki kişinin durumunu bilemiyorsun herkes cok farklı
Bence sen bu halinle barışık olursan daha mutlu olursun işine bakıp sorumlulukların hayatına devam edeceksin en güzeli bu baska alternatifler kişiden kişiye değişiyor sosyal yaşamaya alışkın kişiler bu tip şeylerden hoşlanmıyor onun icin zor cunku sosyalleşmek bence hastalık

@kaiser_soze,

Var. Hiç laf atmadan sadece dinleyici olursanız kimse sohbet, muhabbet etmez. İlla ki ortak yön bir yerden bulunur. Maç, hobi, ortam vs ister istemez sohbete dahil olursunuz. Ortak yön olmazsa en kötü memleket neresi dersin. Ora ile anı sohber döner yine girilir aralarına. Arkadaş da takma adı değiştirmiş tam umut gibi diyecekken bir baktım aynı kişiymiş umuttu mert olmuş. :) yine şaşırtmadı. :D

bir adam senle dil ucuyla konuşuyorsa onla sohbet felan olmaz , iştahlı konuşan adamla sohbet olur , kimi insan ortama girince 10 kişi laf atıyor , adamalar kahvede oturuyor arabayla vs geziyor , yalnızda hastalık gibi ayrı bir dert

@erola, valla 2018’de üye olmuştum buraya daha yeni kullanmaya başladım fotoğraf koyayım siz de rahatlayın 😅

@erola, dış görünüşümden dolayı olabilir diye düşünmekteyim 10 yıl iş hayatım var bu yeni başladığım işe kadar hiç böyle hissetmemiştim

Üst Alt