Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İş tanımı dışında görev verilmesi vb. sorunlara karşı ne yapmak gerekir?
Çalıştığım kurumda İngilizce öğretmenlikten geri hizmete alınmış bir memur var. Aynı odayı paylaşıyoruz. Sadece fotokopi çekiyor. Ürtiker diye bir rahatsızlığı var.
Mesai 08.30'da başlıyor ama bu arkadaş, kuruma 10.30dan önce gelmiyor. Bazen 12.00 gibi geldiği de oluyor. Mazeret olarak da "kronik ürtükerim var" diyor. Müdürümüzden vize & onay aldığı için her gün bu şekilde devam ediyor... Bende de 26 senelik şizofreni tedavisi var. Ama bu adam gibi işten kaytarmıyorum
Doğrudur. İnsanın zoruna gider. Bahsettiğim kişinin karakteriyle bir sorunum yok. Kendi halinde birisi ama böyle olunca ayrımcılık yapılıyor. Benim motivasyonum da düşüyor. Her gün böyle gecikmeli geldikçe uyuz oluyorum.
Adam saat 10’da işe geliyor amiri şefi çavuşu ağızını açıp bir şey demiyorlar bize niye farkı muamele yapıyorlar 2 dk geç kalsam savunmanı yaz tutanak anlamadım mesai saati 7.40
Hayırlısı olsun ama 10 da gelmesi canımı sıkıyor artık
12 tane tutanağı olan birini hala korumaya devam ediyorlar geç gelmeye devam ediyor hiç kimse çıkıp bir laf etmiyor ne şefi ne amiri aksine güler yüz gösteriyorlar Allahın adaleti şaşmaz
Engeli personelim 16 tutanağı olan birini korumaya devam ediyorlar iş geç geliyor erken saatte gidiyor hiç bir iş yapmıyor yönetim şefler tarafından koruma altına alınmış hala devam ediyor kimseden ses yok not: kamu personeliyim
Merhaba, mesaim bitmiş evimde dinleniyorum.
3-4 oldu arayıp duruyorlar Ölü taklidi yapıyorum bakmıyorum telefona.
Neden insanları mesai saati dışında rahatsız ediyorlar?
Ben senin telefona bakmakla yükümlü değilim.
Mesai saati dışında iş yapmak veya senin goygoyunu dinlemek zorunda da değilim.
Bu resmen kölelik, zaten köle gibi çalışıyoruz. Yetmiyor eve geliyoruz izin saatimizden gasp ediyorlar. Bakmadım telefona arayıp duruyor. İsterse dünya yıkılsın.
Merhaba, konuşup içimi dökebileceğim hiç kimse yok. Sadece burası var. Öncelikle hayatımda iyi giden hiç bir şey yok. Öyle ufak meseleleri dert edinip hayatım kötü diyenlerden değilim. Hayatım gerçekten çok kötü. Her geçen gün daha da kötü oluyor. Çalıştığım yerde hep eziliyorum. Sürekli hedef gösteriliyorum. sürekli üzerime geliniyor. 100 kişi var ve sanki günah keçisiyim. Bir iş doğru da olsa yanlışta olsa bir ton laf sürekli bi Ben haklıyım. ederim tutunacak bir dalım yok. Haklı olduğum için ve sesimi çıkaramadığım için çok zoruma gidiyor. İşin daha da Sanki işler benim yüzümen aksıyormuş gibi Sanki benim yüzümden laf yemişler algısı oluşuyor. İşten çıkıp yenik düşmek istemiyorum. İşe devam ettikçe daha da üzerime geliyolar. Zaten çok stresli bir hayatım var. Mobbing derken bu çok başka bir şey yani ne yaparsam yapayım batıyor. Özgüvenim zaten yoktu şimdi daha da kötü oldu. Hiç bir şeye cesaretim kalmadı. Hiç bir şeyi başaramayıcağaımı düşünüyorum. Ne yapıcam ben.
benim için önem arzediyor.özel sektörde sırf engelli diye aynı işi yapsa da daha az maaş , kadro düşüklüğü , hor görülme , mobbing örnek dava yargıtay kararlarını benimle paylaşır mısınız? Özellikle ayrımcılık ve maaş farkı mağduriyeti için örnek kararlar gerekiyor.şimdiden hepinize teşekkür ederim
Şantiyede çalışıyorum bu konuma gelene kadar nerdeyse yapmadığım iş kalmadı burada izine gidecek olan arkadaşlar var onların yerine bile ben bakıyorum nasıl olsa sen biliyorsun yanımda olan çocuk hiç bir laf etmiyorlar geç geliyor hiç bir iş yapmıyor sorduğumda sanane diyorlar babaların çifliği olmuş resmen iş yeri
dostum serzenişinde haklı olabilirsin. başkasının yaptığı veya yapmadığı işe karışma ama kendi yapacağın işlere sınır koyabilirsin. eskiden taşeron sistem vardı. ben küçük şehirdeyken bana 4 tane taşeron işçisi verdiler 2 sine katiyyen iş yaptıramıyordum. en son müdüre çıktım ben bu ikisine iş yaptıramıyorum dedim. müdür ne dedi biliyormusun " onları il başkanı gönderdi idare et" dedi. parti ismi vermiyorum bende saldım. zaten sonra kadro da aldılar hepten kamu işçisi oldular.
bazen çok takılmamak gerek at gözlüğünü tak sadece işine odaklan sağa sola bakma
@Umut0318, Dostum çok yazmadım belki senin konuna ama takip ettim. biraz hassas ruhlu birisin. haksızlığa ayrımcılığa gelemiyorsun. haklısında ama devir çok berbat. bunları dışa vurma ,ekmek aslanın ağzında değil aslana tecavüz ettiler ekmek falan kalmadı işine sahip çık. psikiyatra git ona burada bize yazdıklarını anlat daha fazlasını anlat belki seni biraz rahatlatacak ilaç reçete eder.
Çalıştığım yerde adam 1 hafta işe
Gelmiyor ona laf yok her işi ben yapıyorum tek başıma hiç bir şey demiyorlar ne laf ediyorlar babaların çiftliği olmuş resmen
Daha önce sahada çalışıyordum beni ofise aldılar bir kaç aydır bir şeyler seziyorum duydum bu çocuk torpili vs diye kimse selam vermiyor aralarına almıyorlar ne yapmam gerekiyor
Kardeş sende de biraz takıntı var herhalde ,lise muzunuysan ayak takımı işlerde çalışman normal ,millet lisans, yüksek lisans, ,doktora vs boşuna yapmıyor , lise KPSS den atanıp ne bekliyonuz, bu devirde memur olduğuna şükret , engelli maaşı ile yaşıyor bak bir sürü insan
@Umut0318
Yazdıklarınızı bastan sona okudum
Ben de kamudayim üstelik 12 senelik memurum ve yazdiklarinizin çoğunu yaşadım
Acikcasi ust makama sikayet etmek de ise yaramıyor benim yazili kanitlarim.ve doktor raporlarim olmasina ragmen amirin sözlü beyani ve hakkimda atip tuttuklari gercek, benim raporlarım yalan gibi bir muamele de gördüm. Mesela ben de kimse odada olmadigindan vatandas geldiginde her isi yapiyorum sirf geri cevirmemek icin ama bugün ustten yazi gelmiş sikayet edilmisiz kurum olarak. Direkt bana gelip sanki tek sorumlu benmisim.gibi bir muamele gördüm ben kizinca da odadaki diger arkadaslar aman takma.bosver dediler sanki tek sorunlu ve takintili benmisim gibi. Halbuki gelen yazi tum.kurumu ve personeli ilgilendiriyor.
Yani demem o ki, "o bunu yapmış haksiz ben haklıyım ama eziyorlar " düşüncesi ile devam ederseniz mutsuz olursunuz.
Ben sizinle benzer dusuncelerdeyim hak veriyorum ama düzeni biz degistiremeyiz öncelikle bunu kabul ederek baslayin. Sonrasinda da buna dair kendinizce stratejiler geliştirebilirsiniz. Ben de az once duruma kizdim ama sonra aman bana ne tek ben miyim.dedim gectim.
Yani sorunlar hep var, kizabiliriz/rahatsiz olabiliriz ve bunu paylasmak da isteyebiliriz. Fakat çözümü yoksa durumu kabullenmek ve ona göre bir davranış gostermekten baska care yok.