Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonrası sol dirseğimde parçalı kırık oluştu. İş göremezlik aylığı alabilir miyim?

dalyusuf54

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İş kazası geçirdim sol dirseğimde parçalı kırıklar var tam açılmıyor tam kapanmıyor işşizlik ödeneği alabilir miyim sağlık kurulu muayenesi oldum rapor daha belli olmadı

Geçmiş olsun iş kazası tutanak tutturdunuz mu bu resmi belgeniz var mı iş kazası olduğuna dair var ise bunları saklayın ileride kalıcı bir hasar olursa iş gücü kaybı oluşur ise iş gücü maaşı bağlanır ayrıca tazminat hakkınızda olur bir araştırın

@GüneşinKızı,
İş kazalarında Engelli Yönetmeliği kullanılmaz. Çalışma Gücü Kaybı Yönetmeliğine göre oran verilir.

@dalyusuf54,
İşsizlik ödeneğinden kastınız farklı bir şey sanırım. İş göremezlik ödeneğinden bahsediyorsanız. İstirahat raporunuz bittikten sonra SGK sağlık kurumu raporunda yer alan oranınız yüzde 10 ve üzeri çıkarsa size son aldığınız ücret ve SGK mevzuatındaki katsayılara göre iş göremezlik aylığı bağlanır.

Eklem hareket açıklığınız burada çok önemli, sinir hasarı olup olmadığı hakeza.

Ekstansyion, fleksiyon, rotasyon hareketlerini görüp aktif pasif limitasyon muayenesi yapmadan kesin bir oran veremem. Ama özelden mesaj atarsanız yardımcı olmaya çalışayım.

İş kazası geçirdim 5 ay önce sol dirseğim kırıldı dirseğimde parçalı kırıklar vardı ameliyat oldum platin vida plaka var kolum tam olarak açılmıyor tam olarak kapanmıyor sağlık kurulunda muayene oldum rapor oranım henüz belli olmadı sizce kaç oranda rapor gelir şimdiden teşekkür ederim

Üst Alt