Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsülin direnci olan var mı?

Pickle

Aktif Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
364
Bu başlığı disiplin amacıyla açıyorum, kendime verdiğim sözü hatırlamak için..

Birkaç ay önce verdiğim tahlilde Homa Index 3,5 çıktı. O dönem sürekli tatlı krizi oluyordu. Bi tatlı yiyordum, 1 saat sonra tekrar tatlı canım çekiyordu. Bu bir döngüye dönüşüyordu.

Bugün itibarıyla beslenme düzenimi değiştiriyorum.
Tatlı krizi olunca meyveli yoğurt
Canım çikolata çektiğinde %80 bitter çikolata yicem.
Bunları proteinli bir öğünden sonra yicem.

Yurt odamdaki bütün şekerli abur cuburlara dokunmayıp aile evine götürüyorum.

Son düzenleme:
@Pickle, Tamam meyveli yoğurt protein de içerdiği için kana bir nebze daha geç karışır ama sonuçta meyveli, yani direkt şekerli. Hatta fruktozlu...

Bilimsel olarak faydası kanıtlanmadığı için karnivor diyetini öneremem ama kesinlikle şekerden, hazır gıdadan, undan, abur curburdan kurtulman lazım. Yani az değil, hiç yememen lazım. Yani hayatından çıkarman lazım.

Bence en fazla sebze tüketmelisiniz, o da lifi için. Sebzede bile bolca karbonhidrat bulunur ve insülini etkiler. Et ( balık ve sakatat dahil), süt ürünleri (labne, yoğurt, kefir, peynir...), Yumurta ve bence şu da önemli: Karbonhidrat almadığınız zamanlarda 50 gramlık tere yağını sade yiyin. Günlük yağ ihtiyacına katkısı olur.

İnsana amino asitler (protein) ve yağ ile vitaminler lazım. İnanın karbonhidrat diye bir şey lazım değil. Kabızlık sorununa neden olmaması için bol lifli sebzeler tercih edilebilir tabi. İyi bir diyetten bir müddet sonra tekrar kan tahlili yaptırsanız, düzelmişse en azından arada/ayda bir misafirlik gibi durumlarda tatlıda özgür olsanız daha güzel olmaz mı?

Bende insülin sorunu yok, ama yine de esnek karnivor yapıyorum 3 haftadır. Kabızlık sorunu dışında mükemmel bir şey. Sağlık açısından insan adeta yeniden doğuyor. Yorum yapmak için henüz erken, ileride değerlendiririm bu diyeti.

Bu başlığı disiplin amacıyla açıyorum, kendime verdiğim sözü hatırlamak için..

Birkaç ay önce verdiğim tahlilde Homa Index 3,5 çıktı. O dönem sürekli tatlı krizi oluyordu. Bi tatlı yiyordum, 1 saat sonra tekrar tatlı canım çekiyordu. Bu bir döngüye dönüşüyordu.

Bugün itibarıyla beslenme düzenimi değiştiriyorum.
Tatlı krizi olunca meyveli yoğurt
Canım çikolata çektiğinde %80 bitter çikolata yicem.
Bunları proteinli bir öğünden sonra yicem.

Yurt odamdaki bütün şekerli abur cuburlara dokunmayıp aile evine götürüyorum.
Maalesef tatlı abur cubur yerim iradeli değilim kilomveremiyoryum

Üst Alt