Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

HIV pozitif alan sözleşmeli askeri personel..?

pozitif yaşam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba sözleşmeli askeri personelim 1 ay önce HIV pozitif tanısı aldım ilaca başladım ancak bu hastalık sağlık yönetmeliği d dilimine giriyor en son 2014 de sağlık muayenesine girdim 2019 Aralık ayında tekrar girmem lazım ve orda ortaya çıkacak sonuç ne olacak görev yapmaz verecekler direk atılacak mıyım mağdur mu olucam sigorta girişim 2011 4 a da 700 gün primim var 2008 sonrası SGK girişli olduğum icin 5510 ta tabi diyor lar 10 yıl ve 1800 gün istiyor sanırım adi malül icin , prim sayım şu an 2250 toplamda ancak 2011 giriş olduğum icin 10 yıl dolmuyor 2021 mi beklemek zorundayım farzedelim bu yıl TSK görev yapamaz verdi bana sağlık yardımını 2021 e kadar mı yani 10 yıl dolana kadar mı alıcam ? Emekli olmıcma sonuçta 10 yıl dolmadı bu 10 yol dolana ilişkşm kesilecek ve kalan süreyi parasız sağlık yardımı almadan mı beklicem sağlık yardımı SGK olmadan mağvolrım ilaç çok pahalı acil cvb bekliyorum çaresizim

çok geçmiş olsun rabbim şifa versin bende hiv pozitifim hiv pozitif olduğum için askerden muaf oldum bu arada hiv pozitif olanlar tsk görev yapamaz diye biliyorum

Teşekkür ederim ben normla askerlik hizmetimi 2011 de yaptım 2015 de mesleğe girdim bundan sonra süreç ne olur merak ediyorum editör oturan boğa kullanıcı sından yardım bekliyorum

2019 aralık ayında sözleşmeniz yenileniyor sanırım. bu durumda hastaneden rapor almak zorunda olduğunuz için sonuçlarınız da Hıv gözükecektir.kullandığınız ilaçlar sayesinde de gözükmeyebilir. Tsk bu konularda hassas olduğu için hastalığınızı bildirmeniz gerek. 2019 aralık uzun bir zaman. sizi atma durumunu bilemeyiz, fakat bu durumda çalışmanıza engel olacak unsur çokça.
geçmiş olsun ilaçlarınızı düzenli kullanın, kontrollerinizi aksatmayın.

Sözleşmem 2022 de bitiyor o ayrı rapaor 5 yılda alınıyor ya ondan bu yıl rapora girmem lazım ancak kıdemli arkadaşlar girmişsin sözleşme bitene kadar diyor farzedelim girmedim rapora 10 yıl sigorta günüm 2021 de dolacak ozaman kendim söylemeliniyim ozamanda biliyorsun da neden söylemedin demezler mi hak kaybına uğrarmıyım

Nurtan

aids olduğu sağlık kontrolünde çıkar ve meslekten men edilir. Şartları uyuyorsa emekli olur benim bir tanıdığım askeriyeden malulen emekli edildi ve tazminatını aldı. şimdi Ankara sokaklarında taksicilik yapıyor yani

söylemeniz gerekli teşhisin konduğu tarih süresi uzun zamanı kapsamamalı. Doktorunuzun görüşünü aldınız mı?

Konuya açıklık getireyim HIV pozitif ilk aşama ve ilaç ile normal bir insan gibi yasıyorsun dünya sağlım örgü tü şeker tansiyon gibi kronik sınırından gözüken bir hastalık aids son ölümcül dönemi o aşamada değişim erken tedavi aldım çok şükür tahlillerim çok iyi ancak tsk d dilimi olduğu içi görev yapmaz veriyor konu ile dokorumın görüşünü aldım bizim acıdan kurumuna bilgi gitmez ancak senşn yıllık kontrol aşamadan çıkarsa sizin prosedürü bilmiyorum dedi ben söylersem malül süresi olan 10 yıl dolmadığı icin 2021 de dolacak ozaöan kadar da ilişkş kesilirse kurumda bu. BEklediğim süre zarfı ortalama 2 yıl maaş bağlanana kadar sağlık yardımı alabilecekmiyim ilaç lar pahalı onu merak ediyorum maaş bağlanan kadar sıhi izin ki sayılıp normal maaşımın belli miktarını alıp sağlıktan yararlanabileimiyim merak ettiğim bu

ilaçlarını kullandığın sürüce sağlıklı bir insandan hiç bir farkın olmuyor merak etme ve negatif duruma düşüyorsun

Teşekkür ederim onda sorun yok zaten sağlık konusunda gayet iyim de bu malül durumu kafamı karıştırıyor cvb veren de çıkmadı daha 😔

hiv den malülen emekli olunamıyor ancak aıds evresinde veriyorlar oda emekli değil yardım olarak aıds evresinden negatif olup düzelincede yardım kesiliyor arkadaşlarım var ordan biliyorum hiv pozitif olmak malülen emekli olmaya yetmiyor

Hıv evet kronik listede fakat kroniğin anlamı süreğen demektir. Aids için bir maluliyet cetveli var. işten çıkarılma durumunuz olsa da işe iade hakkınız bulunmakta. bulaşıcı hastalıklarda verem, hepatit gibi toplum sağlığını korumak adına hastaya ilaçlar konusunda yardımcı olunuyor. hıv için de olabilir. araştırabilirsiniz. sağlık kuruluşları ya da derneklerden bilgi almanız daha mantıklı.

Evet araştırdım aslında bu forumdan da bilen varmı diye sordum daha fazla bilgi edinmek icin

mehmetege2204

Benim tanıdığım 10 yıl görev süresi dolduktan sonra hepatit b teşhisi konulduktan sonra malulen emekli edildi.
Sen hiv virüsünden emekli olunmaz diyorsun şaştım kaldım. Askeriye burası affetmez direk meslekten men edilirsin.

Helsinki

Evet bende biliyorum ama su sigorta başlangıcın üzerinden 10 yıl geçme durumu varya o kafama takıldı 2011 girişliyim SGK ya. Ve 2021 de doluyor 10 yıl bu sürede emekli ayırırsa nasıl olacak maaş alamıcam ve nasıl geçinixem sağlıktan nasıl yaralanıcam bunu bilen cokmadı daha )

pozitif yaşam

kontrol muayenen sanırım 2019 yılında ve 10 yılı doldurmana iki yılın var. Doktorla konuş iki yıl daha idare etsin.
Doktorlar parayı çok sever gerekirse yedir yoksa malulen emekli olamadan askeriyeden men edilirsin.

Evet 2019 Aralık ayımda normalde ama şöle bir durum var ilk SGK tarihimden sonra 10 yıl geçme şartı var ya onu tam anlamadım işte eğer öle ise Benin 2021 de 10 yıl doluyor öle olacaksa ben beklerim 1 yıl 10 yolun dalınca maaş bağlanacaksa bir yıl beklerim

Nurtan

Garsonluk işi için bile elisa testi istiyorlar. Sen buraya istediğin kanun hükmünü yaz. Bugün bırak devlet memurluğunu özel sektör bile her türlü kan testlerini senden ister yoksa işe almaz. Adam asgariye gibi disiplinli bir yerde görev yapıyor o kadar basit değil bu işler.

hiv pozitifli bu ülkede engelli sayılmıyor maalesef benim bir arkadasim 5 yıldır sırf ılaclarını almak için anlamsız bir firmada calışıyor , askerıyede sözlesmeli dışı personel olsanız size bir şey yapamazlardı fakat sözleşmeli olunca rahat davranıyorlar anladığım kadarıyla , benım aile dostum bildim bileli hepatıt ve hala askerıyede çunku hivde aynı olmalı, asgeri hastaneler artık eskisi kadar yok , sözlesmeni yenilemez böyle birdurumda yapacagı bu olur ama hemen işten bu yuzden atamaz :( gecmış olsun

essaygin

Benim akrabam askeriyeden Hebatit B`den dolayı malulen emekli edildi. Lütfen yanlış bilgi vermeyelim insanların gelecekle ilgili hayallerini yıkmış olursunuz. Garsonluk mesleği için bugün her türlü kan testi istiyorlar artık eskisi gibi değil a dan z ye tarama akciğer filmi elisa testi hebatit hepsini tarayıp alıyor işveren. sonra bir rahatsızlık geçirip tazminat ödemeyim diye işveren kendini sağlama alıyor.

Helsinki bu test kişinin isteği ile yapılmakta. kişi çalışıyorsa bile isterse bu durumunu paylaşmayabilir. Hıvlı hastaların çalışma hayatında düzenlenmiş hakları var. çalıştığı kurum ,kuruluş buna kendisi karar verebilir. Garsonluk vs. gibi sağlık raporunda bu testin zorunluğu yoktur.

Nurtan

Tom Hanks ve Denzel Washington`un Philadelphia filmini izlemeni ve film bittikten hemen sonra bana film hakkında sende oluşan duyguları yorum yazarak paylaşmanı rica ediyorum.

pozitif yaşam

Güçlü ol kendini bırakma hiç bir şey dünyanın sonu değil yeniden yaşamanın bir yolu bulunur.
Benim özellikle belirtmek istediğim nokta bu hastalık sadece cinsel yolla bulaşmıyor örnek dişçiye gittiniz ve diş çektirdiniz eğer sizden önce biri bu hastalığı taşıyorsa ve dişinizi çeken hijyen kurallarını uymadıysa bulaşma olasılığı çok yüksek yada erkek kuaföründe sakal tıraşı oluyorsunuz jileti değiştirmeden kullanıyorsa size bulaşma riski var bu yüzden yorum yazarken nasıl bulaştı kimden kaptın diye kırıcı sorular sorarak insanları üzmeyin

yanlış bilgi vermiyorum ki niye yanlış anlıyorsunuz dediğim şey biri çalıştırmaz demiş , bende diyorumki çalışıyorlar bizim tanıdıgımız daha emekli olmadı , simdi ayrıca heptııt b - c mi a mı bunlar önemli ? ayrıca engellı duruma duşuyorkı hepatit

Nurtan

zaman göreceli bir kavramdır.:confused: kime göre neye göre :eek:
izafiyet teorisini okursan belki kendine zaman bulursun:D

pozitif yaşam

Genel anlamda herhangi bir taşıyıcı virüs ( hepatit - hiv ) türü rahatsızlıklarda tsk da görev alamaz.

O kadar çok sor sormuşsunuzki hangi biri.

Şunu yapabilirsiniz sgk yada (170 ) nolu hattı arayarak istediğiniz soruyu sorabilirsiniz.

İzafiyet teorisi der ki; Cisim zamanla, zaman cisimle, mekan hareketle, hareket mekanla ve dolayısıyla hepsi birbiriyle bağımlıdır. izlemek için: zamanıma cisim, mekanıma hareket uymamaktadır. ve ben bağımsızım bu teoride :D:D:D
@Helsinki :cool:

Üst Alt