Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?

@OğuzHan112, abi Allah için yardımcı ol bana Kıbrıs'ta çok strsete krizdeydim kollarıma faça atmaktan sıkıldım kıbrıs'tan beni Türkiyeye yolladılar kısacası yapamıyorum abi gram gücüm kalmadı gidersem biliyorum ya ben onları ya onlar beni vuracak bana piskiyatri 30 gün hava değişimi bide yeni yerin Türkiye'de olacak dedi kağıda da yazılanlar bu ... P. A. Komutanlığı’nın 04.03.2026 tarihli sevki ile psikiyatri polikliniğine başvurmuştur.
Yakınması: Askeri ortamlarda sıkıntı, bunalım, uykusuzluk, sinirlilik.
Geliş Ruhsal Muayenesi: Ayakta ve yaşında görünümde, çevresine ilgisi normal düzeyde, giyinişine özeni azalmış, konuşma ve ses tonu normal, mimik ve jestleri sıkıntı ifade eder tarzda, hareketleri huzursuz, uyku azalmış, iştah azalmış, bilinç açık, yönelimler 3 eksende tam, algı tabii, bellek normal, nesnel ve öznel yargı tam, zeka normal düzeyde, duygulanımı anksiyöz tarzında bozulmuş, düşünce akışı normal olup amaca varıyor, düşünce içeriği yakınmaları ile birlikte askerliğe uyum sorunları üzerine yoğunlaşmış, geçmişte kendisine zarar verme girişimleri olmakla birlikte mevcut halinde suisid homisid fikir planı yok, tedavi motivasyonu düşük, askeri işlevselliği azalmıştır. Premorbidinde B kümesi kişilik örüntüsünün bulunduğu, geçmişte madde kullanım öyküsü olduğu, self-mutilatif davranış öyküsü olduğu, birlik uyum sorunları yaşadığı, uyum bozukluğu tanısıyla psikiyatrik takip ve tedaviye başlandığı, uyum ve motivasyon sağlama çabalarının yetersiz kaldığı, başlanan ve devam eden medikal tedaviden fayda görmediği, işlevselliğinin düzelmediği, uykusuzluk, sıkıntı, bunaltı şeklinde yakınmalarının devam etmesi üzerine sevk edildiği anlaşılmaktadır. Askeri İşlevsellik Değerlendirme Ve Kıta Kanaati Formundan (02.03.2026) Personelin birlik bütünlüğüne uyum sağlayamadığı, askeri işlevselliğinin yetersiz ve kötü olduğu anlaşılmaktadır.
Tanı: F43.2 / UYUM BOZUKLUKLARI
Karar
ADA ŞARTLARINDA GÖREV YAPAMAZ. TÜRKİYE HUDUTLARI İÇİNE GİRİŞ ESNASINDA KENDİSİNE REFAKAT EDİLMESİ UYGUNDUR.
1 (BİR) AY HAVA DEĞİŞİMİ UYGUNDUR.
YENİ DÜZENLENEN MEDİKAL TEDAVİSİNE UYUM SAĞLAMASI, HAVA DEĞİŞİMİ BİTİMİNDE BİRLİĞİNE KATILMASI, YAKINMALARININ DEVAMI HALİNDE KITA ANKET FORMU İLE PSİKİYATRİ POLİKLİNİK KONTROLÜ UYGUNDUR.

Kıbrıs'ta asker olan personeller mevzuat gereği direkt muafiyet verilip gönderilemiyor.

Türkiye'de yeni birliğin bellidir,hava değişimi bitiminde yeni birliğine gidiyorsun,katılış yapılması kayıt oluşturulması mecburidir.

Yeni birliğine gittiğin zaman en kısa zamanda gerekli evraklar ile birlikte hastaneye sevkiniz yapılacaktır,hava değişimi belki tekrar edebilir, sonrasında askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.

Biraz sabırlı olmanız gerekiyor,sabırlı olup prosedürlere uyarsanız kazanan siz olursunuz.

@eneshevre21,

Askerlik şubesinden Sevk alıp giderseniz birliğine katılmadan(hekim uygun görürse)hava değişimi verebilir.

Şunu da hatırlatalım, genelde 2 kez hava değişimi 3 de muafiyet veriliyor,ancak hekim uygun görürse direkt muaf tutabilir,eğer böyle bir şey olursa,ki oluyor... boşuna hava değişimi alıp süreci uzatmış olursunuz.

İsterseniz hava değişimi süreniz bitmeden ailenizden biri yeni birliğinizi arasın, durum değerlendirmesi yapın,belki gelsin katılış yapsın kıta işlevsellik formları ile hastaneye sevk edelim diyebilirler.

@eneshevre21,

@OğuzHan112, peki katılmadan devlet hastanesindeki muaf verebilirmi yoksa zoraki birliğe mi katılmam lazım madde yoksunluğu da var psikolojik sorunlarımda var abi sonuç ne olur sence

Kıta işlevsellik formları olmadan bazen hekimlerin ve sağlık kurullarının dalgınlığına gelip elverişli değildir raporu veriliyor.

Birliğinden verilmesi gereken kapalı zarf halinde kıta işlevsellik formları mutlaka elin de olmalı.
Aksi halde rapor zeyil(eksik evrak) olarak kalıyor onaylanmıyor.

@eneshevre21,

Üst Alt