Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenmek istiyor musunuz?

@spastik,
Evlenmemişsin sen ne anlarsın ki diyorsun .Ok.😉 Yazdığın şey basit bir şey ama anlamak için illa evlenmiş olmaya gerek yok . 😃

Bence yakınlarında, çevresinde engelli olanlarla evlenilmeli. Özellikle de ruhsal engelliler için söylüyorum bunu. En azından o kişiler malum hastalıkların neleri getirdiklerini bilirler, karşısındaki insanla empati yapabilirler. Tabi o kişinin duygusal zekası ve karakterini de es geçmemek gerekir..
Onun dışında, özellikle de bu topraklarda evlilik bir kadın için çok zor. Her sorumluluğun içerisine girmiş bulunuyorsun. Bir de işin içinde sadece 2 kişi olmuyor. Aileler de her şeye müdahil oluyor. Çoğu evlilikte zaten aileler yüzünden problemler yaşanıyor.

@seda73838,

Bu toplumda zor. Çünkü erkekler her haliyle kabul edilir ama kadınların mükemmel olması beklenir. Az da olsa hasta kadın-sağlıklı erkek evliliği gördüm. Ama benim nazarımda istisnalar kaideyi asla bozmaz. Ben hep genele bakarım. Diyelim evlendin, en ufak bir tartışmada "sen delisin" der. Ailesini söylemiyorum bile. Belki çevresinde ruhsal sağlığı bozuk olan birisi olanlar bizi anlayabilir. Yukarıda da dediğim gibi sadece buna değil karakterine de bakılmalı...

Saçma bir duygu yüzünden hayatımı yakamam. Zaten bir sürü problemle uğraşıyorum.

@sokr@t, peki başka ne olması gerekiyor Mesela. evlilik teorik bir süreç değil tamamıyla pratik alışkanlıklara bağlı bir süreç yaşamadan bilinmesi bu anlamıyla mümkün gözükmüyor

@spastik, tamam da senin yazdığın şeyin illa evlilik olması gerekmez aynı evde yaşayan iki arkadaşta olabilir mesela bir düşün ev arkadaşı gibi senin dediğin iki karakteri düzgün insan tamam buraya kadar ama birbirlerinin sınırlarına saygı göstermiyorlar diyorsun
Birbirinin sınırına saygı göstermeyen insanların demek ki karakteri de çok düzgün değildir öyle değil mi egolu bir davranış değil mi bu ?
Ya da evlenince farklı mı oluyor kişilerin karakteri ne kadar düzgün olursa olsun güvensizlikten dolayı falan saygıyı mı yitiriyor bilemem .

@sokr@t, evet dediğin doğru fakat konumuz evlilik o açıdan evlilik perspektifinden ele aldım konuyu.

13 yıl önce bu sitede,de tanıştığım aşkımla evlendim ikimizde ortopedik engelliyiz 12 yıl oldu 11 yaşında kızımız var ve mutluyuz herkese selamlar

@spastik, Ok. (y) Tabii evlilik konu birbirinden sıkılıp bıkabilir bile insanlar durumları yaşamadan tam bilemeyebiliriz.

bir evliliğinin bitmesi iki insanın ya da herhangi birisinin kötü olduğu anlamına gelmez evlilik dediğimiz süreç içinde belki yüzlerce farklı dinamik var bu dinamiklerden birkaçı yolunda gitmediğinde evlilikler bitebiliyor. biten bir evlilik başarısız bir evlilik olmadığı gibi devam eden evliliklerin de sağlıklı olduğu söylenemez insanlar birçok sebepten sağlıksız giden evliliklerini devam ettirmek zorunda kalabiliyor bunların içinde en büyük etkenlerden bir tanesi de çocuk olması yani şu anda devam eden birçok evlilik Kağıt üzerinde devam ediyor

@spastik, tabii haklısın çocuk yüzünden devam edebilir, çevre ne der diye edebilir ,ekonomik sebeplerden ....v.s,,, devam eden çoktur.

insanların bireysel korkuları olabilir yalnızlık gibi sorumlulukları artık paylaşayamacak olmak gibi seninde üzerinde durduğun çevre ne der gibi. Ülkede Dulluk trajedisi diye bir kavram varken bu kararı almak ve akabinde uygulamak bireysel bir irade de gerektiriyor. Hele hele bu bireyler engelli ise yukarı saydığım baskılar 2 hatta 3 ile carpabilirsin. Bütün bunları gözönüne aldığıızda malum engelli bireylerin evleniyor olması zor boşanma kararınıkendi özgür iradeleri ile almaları zaten ondan daha zor. Çevrende gördüğün evliliklerin çoğu duygusal yoğunlukların devam etmesinden ziyade alışkanlıklardan , korkulardan , kaygılardan ve baska türlü bir hayatı göze alamaktan devam etmekte.

bir birey tırnak içinde iyi bir insan olabilir ama iyi bir eş olmayabilir kadın yada erkek olarak ayrım yapmadan yazıyorum bunu iyi bir babadır yada annedir fakat yine iyi bir eş olmayabilir iyi kaavramını etik anlamda yazmıyorum uyumlu olmayabilir çiftler. Uyum baştan çok iyidir farklı etkenler ile bozulabilir yeni bir kişinin aile katılmasıyla yada çıkmasıyla ekonomik şartlar değişebilie istekler talepler değişebilir. yine kişi çok iyi bir arkadaştır ama yine iyi bir eş olmayabilir. Ee biliyorsun artık çoğumuz kent yaşamı içindeyiz ve kentin kendi için kırsaldan çok farklı ve yorucu stresli bir durumu var bu kadar yoğunluğu ve problemi insanlar kaldıramıyor olabilir

@spastik,
Beni tarif etmişsin iyi bir arkadaş olabilir ama iyi bir eş olmayabilir diyerek benden iyi bir eş olmayabilir sorumluluk almayı hiç sevmem .

@[NirvaNa],

Herkes kendine yakisani yapar. Dogarken tek doğdun. Olunce ne annen ne baban ne kardesin ne esin ne dostun ne çocuğun seninle girmeyecek mezara. Sen doğru olacaksın. Karşındaki ALLAH c.c korkusu olmayan biriyse her türlü kahpeliği yapmaya müsait. Nasil ki kopek havladi diye havlamiyorsan, karşında ki de etten kemikten bir insan kötülük yapma ihtimali var diye kötüluk yapmazsin degil mi? Sen dosdoğru yol üzerine ol. Kimbilir belki günün birinde aldatilirsin kimsenin bir garantisi yok. Lakin ALLAH c.c i hakkıyla bilen ve ALLAH c.c i herşeyden cok seven insan asla aldatmaz...

En son ilişkimde Evlenecektim fakat kız da psikolojik hasta çıktı, benden gizlemiş, sonra ayrıldık.

İyi ki de ayrıldık
Ben kendi psikolojimi düzeltemiyorum bir de karımın psikolojik bozukluğunu çekicem, o yüzden evlenmeyi kesinlikle düşünmüyorum.
Cinsel ilişki de büyütülecek bişey değil
Cinsellik olmazsa olmasın şimdiye kadar oldu da ne oldu bıktım seksten iğrenir oldum.

Konu çok sattı yalnız.Bir ara ruhsal hastalık facebook grubunda takılıyordum.Ne hayaller ne hayaller...Gece sonuna kadar kız bulmaya çalışanlar vardı.Hakan günday ın Piç kitabını öneriyorum.Bu tarz durumlar kitapta ve çok özel durumda yazarlarda da var.Bunlardan biri Fernando Pessoa.Tütün içip yazı yazıyordu ama huzursuzluğun kitabında bu tarz biriyle tanışma hayalini not almış.Bir tutunamayanlar olmasa da.

@spastik,
İkisinin yazarınında iyi bir hayatı olmaması çok garip.Sürekli tayin edilen memur çocuğunun atatürk inkilaplarına denk gelen çocukluğu ve sivri dili kitabı oluşturmuş.Fernando pessoa nın da portekizde franz kafka gibi mezarına saldırı olmuş.

yani sıradan hayatları olan kişilerin sıradışı işler çıkarmasını beklemek çok iyimserce olmaz mıydı

Üst Alt