Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı başvurumuz ne kadar sürede sonuçlanmalı?

rabia34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Benim annem yüzde 86 fiziksel engelli raporuna sahip. Ben bakıyorum. Sosyal hizmetlere başvurdum bakim aylığı için 10 gün içinde eve kontrole geldi bir bayan. Sonra gitti ve süreci takip etmemi söyledi. E devletinden baktığım zaman bende birsey gözükmüyor. Annemde ise basvuru süreciniz devam ediyor diyor. Yaklaşık 3 hafta oluyor bayan eve geleli.
E devletimde kayıt olmaması normal mi?
Diğer sorum ise,
Biz şu an gelir durumunu karşılıyoruz gerekli şartları fakat annemin boş bir evi var kiraya da vermiyor. SU an oturduğumuz ev ise bizim değil ama biz de kira ölemiyorum. Yani tek ev var ama farklı şehirde ve onda oturmuyoruz o ev boş. BU durumdabu evin rayic bedeli de hesaba katılır mi yoksa tek ev olduğu için boş da olsa gelirden sayılmaz mı?

@rabia34,

Merhaba genelde kayıt gözükmüyor zaten siz ayın 15 inde ziraat a açtığınız hesabı kontrol edin.Diğer konuda ise yaşanılan ev mal varlığı sayılmaz.diğer konutları için takdir edilen veya beyan edilen rayiç bedelinin 240’ta biri gelir olarak hesaplanıyor diye biliyorum buradada yazıyor.https://www.aile.gov.tr/eyhgm/mevzuat/ulusal-mevzuat/yonetmelikler/evde-bakim-yardimi-yonetmeligi/
madde 14

Teşekkürler sonuçlandı. Aylık baglanmadi bana sanırım ev olduğu için gerçi evin gideri var geliri ise hiç yok ama gidere değil mal varlığına bakiyorlarmis. Sagolun cevabınız için.

@rabia34,

Normalde tek evde sıkıntı olmuyor rayiçte gelir bakımından evde çalışan varsa sınır ondan geçilmiştir

Evde çalışan yok anneme bakıyorum ama annemin kendisi emekli bir de babamın maaşını alıyor. Ama toplam gelir yine de sınırı geçmiyordu. Nedenini anlayamadım. Ben de herhalde evde kimse oturmadigi için o evin rayic bedelinin alındığını düşündüm.

bin dereden su getiriyorlar işte vermemek için gidere bakan yok iki kuruş gelir görmesinler

@rabia34, Gelir kriteri tutuyor demişsiniz. Annenizin raporu Tam Bağımlı mı ?

Aylık bağlanmama nedenini başvuru yaptığınız yere sorarsanız elbet sebebini söyleyeceklerdir. Duruma göre eksiklik varsa giderilebilir.

@BnymnYldz,
Evet tam bagimli yüzde 86
Yanlışlık olacağını düşünmedim o yüzden sormadım. Zaten birçok insana geri odeme yaptirilirken benimkinin de kabul olmamasını çok abes görmedim açıkçası. Vardır bir nedeni diye düşündüm. Belki sorarım teşekkürler

@monser,
Evet hadi biz neyse ama birçok insan bakim nedeniyle dışarıda çalışamıyor ve bu da herkesi mağdur ediyor maalesef. İnşallah yeni düzenleme gelir teşekkürler.

Üst Alt