Daha çok engelli camiası içinde bulunan bir insan olarak gözlem yapma imkanım çok oluyor.iyi derecede davm sendromlu bi genç kızı inceledim.bir erkek gördüğünde bir iki konuşmadan sora dokunmak,başını dayıyor,yakın olmaya çalışıyor.daha başkalarınıda inceledim.örneğin ağır derecede sandalyede olup biçok açıdan hareket kısıtlılığı olan.bayanlara yaklaşımlarını izliyorum yada baylara.dokunuşları,konuşmaları,jestleri biraz duygusal biraz görünmez erotizm var ,yada bu yönde adına ne derseniz.bu tamamen masum ve insani bişi.bu insan çok ağır engelli olabilir,ama aklı tamamen başındaysa illaki insani ihtiyaçlarada sahiptir .tensel ve tinsel ne varsa.bu duygusal yaklaşımları iyi derecede dawm sendromlularda daha açık görebiliyorum.cinsel duyguya sahip olanlar sanırım ilaç kullandırılıyorlar o güdüye engel olmak için.her anlamda yaşam hakkı olan bu insanları karantinaya almak doğru gelmiyor bana.bazen suistimal edilmelerine meydan bırakmadan bu duyguyu devlet eliyle yaşamalarını sağlamak daha doğru ve insani bi yaklaşım diye düşünüyorum.cinsellik bir tabu bu toplumda .engelli olmayanlar bile bu konuda konuşamaz ve insan olmanın gereğini yaşayamazken engellilerde bu daha fazla sanırım. bu birazda bilinç ve eğitimle ilgili.ama etiket eğitimi degil sadece tabiki..bu duygunun bastırılmış yada konuşulamamasının temelinde ayıp,günah ve pis düşüncesi yatıyor sanırım.
insanın yaratılışına önem veriyorsak bir bütün olarak görmeliyiz insanı.duygularıyla bedeniyle güdüleriyle.yaratana inanmışsak ona güvenmeliyizde aynı zamanda,ayıp olan pis olan bişiyi niye insana versinki.ayrıca her insana bu hayatta kendini deneyimleme şansı verilmiş.onu güdümlemek asıl ayıp ve pis olan.evet neden cinselliği konuşamıyor ve yaşayamıyoruz.özelliklede engellilerde cinsel sorunlar zorluklar neler. bunları konuşalım istiyorum.aslında bunları engellilere indirmekte yanlış olabilir çünki bu sorunu toplum olarak yaşıyoruz .ama ben burdan başlamak istedim sanki bu konuda biraz daha bağnazız gibi geliyor.....biraz cesur yaklaşımar olsun ltf.inanın çok güzel şeyler çıkacak eminim.
insanın yaratılışına önem veriyorsak bir bütün olarak görmeliyiz insanı.duygularıyla bedeniyle güdüleriyle.yaratana inanmışsak ona güvenmeliyizde aynı zamanda,ayıp olan pis olan bişiyi niye insana versinki.ayrıca her insana bu hayatta kendini deneyimleme şansı verilmiş.onu güdümlemek asıl ayıp ve pis olan.evet neden cinselliği konuşamıyor ve yaşayamıyoruz.özelliklede engellilerde cinsel sorunlar zorluklar neler. bunları konuşalım istiyorum.aslında bunları engellilere indirmekte yanlış olabilir çünki bu sorunu toplum olarak yaşıyoruz .ama ben burdan başlamak istedim sanki bu konuda biraz daha bağnazız gibi geliyor.....biraz cesur yaklaşımar olsun ltf.inanın çok güzel şeyler çıkacak eminim.