Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı için aldığım rapor malulen emekli olmama engel olur mu?

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM,

İşe başlamadan önce malul düzeyde işgücü kaybı olanlar malulen emekli olamaz. bu temel kuraldır. ama bu kişiler sgk hastalık listesi’ne göre Ağır tanısı alırsa, bir önceki mesajımda aktardığım üzere Yaşlılık emekliliğinden yararlanır

ben senin yerinde olsam 2. tavsiyemi daha çok dinlerdim.

dene arkadaşım kaybedecek hiçbirşeyin yok. sen başvur emekli ederlerse ne ala, etmezlerse diğer seçeneğe bakarsın.
Merhaba merak ettiğim SGK giriş özürlülük ölçütüne göre alinmiş 80 oranlı raporum malulen emeklilik değerlendirmesi yönetmenlik farklı degilmi çalişma gücü kaybı deniliyor buna göre SGK 80 oranlı raporumu dikkate alırmi yönetmenlikler farklı degilmi???

Ben uzman değilim, hatta hakkım olan emeklilik için bile 4 yıl beklemek durumunda kalmış, deneme yanılma yoluyla işleri yoluna koymaya çalışan biriyim.

Kişisel görüşüm:
Senin ilk aldığın rapor sistemde görünmeyecektir, bu nedenle ilk aldığın raporu çok dillendirme bence.
Yönetmelikler farklı olsa da karar verici SGK sağlık kurulu.

Senin moralini bozmak için yazmıyorum, ama bu forumda %40 raporla işe başlayıp rapor oranı %60 ın üzerine çıktığında malulen emekli olmak isteyen birini hatırlıyorum.
SGK sen işe girerken de aynı hastalığa sahiptin diyerek emekli etmemişti. İşe girerken verdiği %40 raporu bile dikkate almamıştı.

anlaşılsın diye uzun yazıyorum konuyu uzatıyorum farkındayım.

Ben senin yerinde olsam denerdim, denemeden bilemezsin ki. SGK nın senin durumuna ne diyeceğini bilemezsin.

Ama ben olsam kesinlikle o ilk alınan raporu hiç dile getirmezdim kesin.
çalışabiliyor musun, çalışamıyor musun senin daha iyi bileceğin iş ama bu dönemde emekli olmak hiç akıllı adam işi değil.

ben bugün kamuda çalışıyor olsaydım yine emekliliği seçerdim çünkü benim çok sevdiğim amirlerim vardı,
beni idare ederken onlara çok yük olduğumu biliyorum. sürekli yazarım engelliler için en rahat çalışma yeri üniversitelerdir, diye.
ona rağmen ben çalışamadım. sen çalışabiliyorsan, çalışabildiğin kadar çalış derim.

ilk raporunu nasıl unutursun bilmem ama unut.
zamanı gelince de ilk raporun hiç yokmuş gibi emekliliğe başvur.
onlar yani SGK ne cevap verecek onu bekle.

Üst Alt