Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli erken emeklilik için yapılan başvuruya 5 ay sonra malülen emeklilik kararı çıkması!?

Konular
3
Reaksiyonlar
56
Sonucum ağır düzey olarak belirlenmiş ve malülen emekli olabilirmişim.

Engelli erken emeklilik şartlarını karşılayıp bu doğrultuda başvuru yaptığı halde malülen emeklilik olarak sonuç çıkan ve itiraz eden var mı aramızda? Ortalama ne kadar sürüyor itiraza dönmeleri? Yine aylarca bekletme hastaneye tekrar sevk etme falan oluyor mu? Tahmini ya da duyuma göre değil de bizzat bu durumu yaşayan bir arkadaşımız cevaplar ise sevinirim. Teşekkürler.

@DutchvanderLinde,

Eğer ilk sigortalılığın 1 Ekim 2008 ve sonrasında ise, malulen emekli olmakla Yaşlılık emeklisi olmak arasında hiç bir fark yok.

Merhaba, öncesi. Temmuz 2007

Maaş alırken çalışılırsa direk maaşı iptal ediyorlar. Yanlış mı biliyorum diye SGK ile de görüştüm. Onlar da aynısını söylüyor.

Öteki türlü bir iki sene daha çalışmayı planlıyordum. Malum tabandan verecekleri maaş oldukça düşük bu batık ekonomide.

Bence dilekçe ver ve tahsis işleminin 5510 28'e göre yapılmasını talep et.

Bunu yapan birilerini henüz bilmiyorum. Ama başka yol yok görebildiğim kadarıyla

Dilekçe vereyim bu yönde. Peki bu esnada şu an çalıştığım yerden tazminatımı alarak ayrılmamda bir sakınca var mı acaba? SGK dan alacağım emeklilik yazısı ile iş yerimden tazminat alarak ayrılıp ama itiraz dilekçem sonuçlanana kadar malüllük maaşına başvurmasam?

@DutchvanderLinde,

merhaba bende aynısını yasadım. dılekce verdım. 3 ay oldu ama cvb yok hala. malulen emeklılıgı kabul etmedım engellşı emeklısı pşmak istıyorum dedım. bakalım ne olacak. girisim 2007 prım 5000

hastane sevki falan yok. gittigin sigorta orda dilekçeyi hemen kabul ediyor. ıbahay diye bır dernek var. orda eger malulen emeklı olduysanız dilekce yazıp bu hakkınızdan vazgecıp erken emeklılık ıcın calısmaya devam edebılırsınız diye yazıyordu.bu yazı dısında bunun gıbı bır durum gercekte olup olmadıgına daır bır yazı vs hıcbıryerde görmedım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@DutchvanderLinde,

İtiraz olarak red kararı alma konusuna itiraz ettim şartlarım orta tanı olmasına rağmen 3 hafta oldu henüz beklemedeyim sosyal sigorta yüksek saglik kuruluna tanı değişikliği icin basvuru yapabilirsiniz tabi hastalığınız hangi tanıyı karşılıyor ise detayları ile mevzuatı yazın itirazınızı yapın

Üst Alt