Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olmaya hak kazandım. Çalışmaya devam edersem ileride aylığım artar mı?

adil12

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
40
Merhaba benim prim sayısı ve 19 yıl süresi doldu ama ben emekli olmak istemiyorum. işyerinde çalışmaya devam edersem, primin böylece devam edecek.çok ileride emekli olursam daha fazla emekli maaşı almaya hak kazanırmıyım.

adil12

Merhaba, emekli maaşının hesaplanmasında en önemli faktörlerin başında adınıza SGK kurumuna ödenen sigorta prim tutarları gelmektedir.

Şu anda çalışarak kazanmakta olduğunuz maaşınız üzerinden ödenen SGK prim tutarlarının orta ve yüksek düzeyde olması sizin ileriye dönük emekli maaşınıza pozitif fayda sağlayabilir.

Şöyle ki;

2008 yılında 5510 sayılı kanunla yapılan değişiklikle çalışırken adımıza yatan SGK prim tutarlarının emekli maaşına etkisi %60 'dan %35 seviye indirilmiştir.2008 yılı Ekim ayından bugüne kadar adımıza yatan aylık SGK prim tutarlarının yaklaşık %35 emekli maaşına fayda sağlayacaktır.

Bu bağlamda şu anki çalışarak kazandığınız maaşınız asgari ücretin 3,5 katı veya daha fazla ise ilerideki emekli maaşınız iyi bir artış gösterecektir.Eğer şu an çalışarak almakta olduğunuz maaşınız asgari ücretin 2-3 katı arasında olursa çok ufak değişiklikler olmakla birlikte etkisi yok denecek azdır.Şu an çalışarak kazanmış olduğunuz emekli maaşınız uzun süredir asgari ücret üzerinden yatırılıyor ise zaten ne kadar çalışırsanız çalışın SGK kurumun her yıl açıkladığı en düşük emekli maaşını alma durumunda kalabilirsiniz.

Yazdığım metinde de anlaşılacağı gibi çalışarak almak olduğunuz maaşınız asgari ücretin 3,5 katı veya daha fazla olması durumda size ileri ki yıllar için fayda sağlamakla birlikte bu tutarın altında almakta olduğunuz maaşınızın emekliliğinize fayda göstermesini bekleyebilmek ancak ileri ki zamanda T.B.M.M. genel kurulunda ilgili kanun maddelerinin değişikliği ile mümkündür.

Saygılar.

Asgari ücretin biraz üzerinde alıyorum. ama her yıl asgari ücretten daha az zam alıyorum ve sürekli düşüyor maaşım.

Son düzenleme:
adil12

Paylaştığınız bilgilere göre ileride alabileceğiniz emekli maaşında bir artış olması mümkün gözükmüyor.

Sizin mümkün ise yapabileceğiniz tarafınıza en faydalı durum emekli olup mümkünse aynı işyerin de veya farklı bir işyerinde çalışmaya devam edebilmektir.

Bu sayede hem emekli maaşınız alırsınız hemde çalışarak 2. bir gelir imkanına sahip olabilirsiniz.Aylık elinize 2 maaş girmiş olur ki sanıyorum şu an elinize geçecek tutardan fazla olacaktır.

Saygılar.

Üst Alt