Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan 3 yıl sonra kontrol muayenesine çağırdılar..?

dirhem

kontrol isterseler gitmemiz mecburi bu uygulama sgk nin keyfi bir uygulama olarak biliyorum . sonuç 1 rapor 40 ve üzeri çıkarsa emeklilik devam eder . sonuç 2 rapor 40 altına çıkarsa sgk emekli maaşını kesebilir . maaş kesilirse dava açmak gerekir çünki kazanılmış haklar elden alınamaz diye biliyorum. keşke işin iç yüzünü bilen arkadaşlar daha detaylı anlatabilse. bende 3 yıllık emekliyim raporlar sürekli ve artı işitme engelliyim işitme çok ileri dereca kayıp ama kontrol muayenesine tabi tutulduk hakkımızdan hayırlısı ALLAH'tan artık

broyn kardeşim raporum %40 altına düşsede ben normal emekliliğimi doldurdum ona müracaat ederim maaşım biraz düşecek lakin yapacak bir şey yok benim sıkıntım uğraşmak istemiyorum bu şeylerle psikolojim bozuk zaten daha da artıyor.

Maşallah ALLAH uzun ömürler versin abi inşallah sıkıntı olmaz hakımızda hayırlısı inşallah

sağol kardeşim İnşallah
canımın sıkıldığı nokta ne biliyormusunuz bizim gibi rahatsızlığı olanlar zaten hayata bir sıfır yenik başlıyor ve yinede bizleri uğraştırıyorlar

Aynen öyle sağlığım yerinde olsada da dünya borcum olsa malulen emekliyim ben çokmu hoşuma gidiyor spastik paraparazi denen illet dünya burnumdan geliyor

SGK şunun izahını yapamaz. Kanun çıkaracaksın şu şartları taşıyan emekli olur diyeceksin sonra hastanenin+maliye sağlık kurulunun onayladığı raporu birde kendi kurulundan geçireceksin üstüne gel bakayım senin %40 raporun 1 puan düşürelim ki emekliliğini geri alalım. Hani ya nerede hak nerede engelliye öncelik, nerede SGK nın SOSYAL kelimesinin anlamı çok yazık çok

yerden göğe kadar haklısın kardeşim de ne yapmak lazım

Ayın 30da bende gideceğim tarih verdiler nereye kadar 3 senede bir hep çağıracaklarmı ikinci olucak bu

Benim raporda sürekli. Henüz emekliye ayrılmadım.Engelliyi her üç yılda bir rapor yenilemeye çağırmak eziyetten ve devletin hazinesine sağlık ödemesi zararı vermekten başka bir izahı olamaz. Engelli dernekleri bürokratlar ile temas kurup bu işi çözmelidir.

Kederli303

Bence çalışabiliyorsanız normal emekliligi doldurun ve öyle emekli olun bunların sağı solu belli olmuyor.
Dediğiniz gibi bu iş öyle veya böyle çözülmeli ve hayata zaten yenik başlayan bizleri daha fazla yıpratmasınlar.

dirhem

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. 4 yıl önce aldığınız %40 raporun detayı ne idi?
Hangi hastalıklardan oran almıştınız? Eğer bu oranlar içinde psikiyatri varsa zaten süresiz vermeleri bile ilginç. Çünkü ilk raporda genelde süreli veriyorlar. Eğer kronik hâl alırsa sürekliye çeviriyorlar diye biliyorum. Bende de anksiyete vardı oran bile vermediler çünkü.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emekli olduğum raporda anksiyete yoktu emekli olduğum rapor doğuştan hipofiz bezi rahatsızlığı idi benim anksiyete rahatsızlığım sonradan oldu ve kontrol muayenesinde psikatri doktoruna da muayene oldum.

Arkadaşlar ankisiyete panik atak vb hastalıklar basit oldugu icin kontrol muayenesi konuyor şizofren veya psikoz olsaydı kontrol muayenesi konmazdı en cok ta malülen emeklilikte kontrol muayenesi konuyor engelli emekliliğinde psikoz ve şizofreni kontrole cagırılmıyor

tb2nhf

İşte bu kontrol muayenesini muayene olduğumuz doktor mu koyuyor,heyet mi koyuyor veya Ankara mı koyuyor ve kontrol muayenesini tarihi gelene kadar maaş devam ediyor mu.

acaba bu olayın bir kıstası varmıdır...yani işte şu hastahaneden şu hastalıkla ilgili rapor alıp emekli olanlar, kontrol yönünden daha şanslıdır veya şunlar daha şansızdırlar diye?...mesela benim ''bakırköy mazhar osman devlet hastahanesi-beyin kanaması polinoröpati''...herkese çok geçmiş olsun..

5434 e tabii olup kalıcı rahatsızlıklardan sürekli rapor ile emekli olup, kontrole çağrılan oluyor mu?

Kederli303

çok ileri derece işitme engelliyim emekli olalı 3 sene oluyor raporlar sürekli ve engelim sadece işitme kontrol muayenesi istendi

broyn
bazen duyduğum 5434 e tabii eski sigortalı kalıcı rahatsızlıklar sürekli rapor ile 7200 prim günü ve üstü emekli olmuşsa çağrılmıyormuş diye. Doğrumudur ki

BİLGİM YOK O KONUDA bilgisi olan arkadaşlar cevap verse iyi olur . bu kontrol serüveni yeni başladı dalga dalga büyüyeceğinden eminim. belkide şansızlıktır . bilemem Rabbim hiç bir engelliye inşallah yaşatmaz pisikolojik olarak bir çöküntü içindeyim üstelik tüm gayretlerime rağmen randevu alamıyorum sağlık kurulundan .kontrolden korkum yok elhemdürüllah ALLAH sonumuzu hayretsin

broyn

Sizi sgk sevk etmedimi kontrol muayenesi için sgk sevk etti ise randevu almanıza gerek yok sgk nın yazısı ile direk hastane de heyet sekreterliğine gidiyorsunuz,o sizi yönlendiriyor

Sgk sevk etti fakat randevu alınmadan heyet kabul etmiyor mecburen randevu almam gerekiyormuş

izmitte de durum aynı 870 kişi kontrol de ve raporları çatır çatır bozuluyor engelli emeklilerin,
Ben de bir başlık açtım orada da aynı konuyu işliyoruz süreklidir raporlu tedavisi olmayan rahatsızlıklarda mı usulsüzlük olacak yapmayın allah aşkına engelli arkadaşları bilinçlenin biraz kendi kendinizi kandırmayın usulsüz alanlar zaten polis baskınları ile yakalanıyor,
2005 te aldım ben raporu o zamanki cetvel nerde şimdiki cetvel nerde rahatsızlığımın adı bile yok (KUADRİPAREZİ) POLİNÖROPATİ benmiyim şimdi suçlusu verdiği zarar varmıŞ tamam oda olsun sinirsistemi grubundaki zararlardan değerlendirmiyorlar sonra bütün engelliler usulsüzlük varmış sahte rapor varmış bırakın allah aşkına etraflıca düşünerek yorumlar yapın!

erol_yogun

Merhaba, SGK istediği zaman istediği kişiyi kontrol muayenesine çağırma hakkına sahip son zamanlardaki sahte rapor olaylarından dolayı
nerdeyse genel anlamda bir kontrol söz konusu gidip kontrol olup geliceksiniz bunun başka bir yolu yok.

Üst Alt