Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olabilmek için fiilen çalışıyorken iş gücü kaybı tespiti yaptırabilir miyim?

Emrah.

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
9
Merhaba arkadaşlar fiilen çalışıyor durumda iken işten istifa etmeden emekli olabilmek için iş gücü kaybı tespiti yaptırabiliyormuyuz

Özel sektörde kurumsal bir firmada çalışmaktayım işten ayrılma gibi bir düşüncem yok ama 5 bin gün ve 18 sene çalışma süremi doldurdum ilerleyen süreçte işten çıkarılma durumumda emekli olmak için SGK ya başvurduğumda iş gücü kaybı almak için beklemek yerine işten ayrılmadan elimde hazır bulundurabilirmiyim

Teşekkürler

Çok güzel bir soru, cevabı bende merak ediyorum.

@Emrah.,
yaptırırsınız hocam. Ben çalışma hayatım devam ederken 02.14.2025 tarihinde sgk dan iş gücü kaybı ile ilgili sevk aldım ve 01.04.2025 tarihinde heyete girdim, çok şükür olumlu sonuçlandı 31.05.2025 tarihinde işten çıkışımı alıp 02.06.2025 tarihinde emeklilik dilekçemi verdim. Tahsis numaram çıktığında maaş bağlandığında tekrardan iş yerime girişim yapılacak

Aynısını bende yapayım dedim red yedim.
7100 sgk 20 sene çalışma var. Bu son zamanlarda fazla ayakta kalamıyorum artık. Ne yapacağımı şaşırdım.

@turancen,

çalışırken başvurabilirsiniz onda sorun yok. Sizin red yeme sebebiniz rahatsızlığınızın hastalık listesinde olmayışından olabilir.

@Emrah.,

Eğer 6 ay içerisinde emeklilik başvurusu yapacaksan, hastaneye kendi başvurunla gidip emeklilik için rapor istediğini söyleyebilirsin. Engelli raporunda tanı net olursa, testler vb. gerekli detaylar yapılmış olursa, o raporla günü geldiğinde emeklilik için de başvurabilirsin. 6 ay içerisinde alınmış engelli raporu ile emekliliğe başvurulabilir zira. Sonra rapor sgk sağlık kurulu tarafından incelenir ve SGK Hastalık Listesi'ne göre emeklilik şartlarını gerektirip gerektirmediğine karar verilir.

@OturanBoğa, Bülent bey ben emekli olabileceğime istinaden SGK sevki ile rapor alsam emekli olmak zorunda mı kalıyorum

İşgücü kaybı tespiti yaptırırsanız SGK onay verirse iş yerinden çıkış alıp gelip emeklilik dilekçesi doldurun diyor onay alırsanız emekli olup olmamak size kalmış ister iş yerinden çıkış alıp emeklilik işlenmeye başlatabilirsiniz ve işlemleri hiç başlamadan normal çalışmaya devam edersiniz

@Emrah.,

sgk sevk ederse hastane raporu kendisi sgk'ya gönderir ve sgk rapora göre emeklilik işlemi başlatır

Ozaman doğru anladım değilmi işyeri çıkış verdiğinde raporum hazır olsa bile ben hemen emekli olamıyorum

@OturanBoğa, şöyle bir durumum var benim ben kurumsal bir firmada çalışıyorum işyerine emekli olup tekrar çalışma talebi verdiğimde bir komisyon kurulup olumlu yada olumsuz kararveriyor
Olumlu sonuçlanırsa bana işlemini bsşlat deyip giriş çıkış yapacaklar

Ben raporu SGK ya verdiğimde kurulun karar verme süreci olacak anladığım o süreçtede mutlaka işyerinden çıkış yapmam mı gerekiyor

@mehmet-41, az kafam karıştı kusura bakmayın
Ben iş gücü kaybını hastaneden sevksiz alıp SGK'ya verdikten sonra SGK karar verecek ben bu süreçte çıkış vermek zorunda değilim doğrumu
Emekli olabilirsiniz derlerse işime çıkış verdirip başvuru yapıyorum

@Emrah.,

Aynen ister çıkış alın emeklilik için başvuru yapın yada istemiyor iseniz hiç bir şey yapmadan devam edin calismaya

Ben raporu SGK ya verdiğimde kurulun karar verme süreci olacak anladığım o süreçtede mutlaka işyerinden çıkış yapmam mı gerekiyor
Çıkış yapmayabilirsin. Bu olursa sgk karar verir ve sana "sigortalılığını sonlandır ki emekli edeyim" der. YAni sadece emekli maaşının başlangıcı gecikir o kadar.

Üst Alt