Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli başvurusu yapıp işten çıkış verilmesi ve yeniden çalışma prosedürü nedir?

ysebem

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

çalıştığım işyerinden haftaya çıkış alıp emeklilik için başvuru yapacağım, öğrenmek istediğim; emeklilik başvurusu yapınca yeniden işe kaç günde giriş yapabilirim arada beklenmesi gereken bir süre varmıdır.

ayrıca maaşım yine aynı yerden başlar diye düşünüyorum veya emeklilikten dolayı maaşta bir artış olacakmıdır.

bu konuda bilgisi olan yazabilirmi,

Merhaba

ben emeklilik için işyerine sgk dan aldığım yazıyı verip dilekçe vermiştim. Kabul edilip tekrar işe başlamam 4 iş günü sonra oldu. Kanunen kaç gün tam bilmiyorum ama 4 ve ya 5 gün sonra iş başı yapabildim.

Maaş artışından işyeriniz sizi sgdp ile başlatacağından asgari ücret baz alırsak net elinize 4527 tl gibi bir rakam geçecek.

Tahsis oluştuktan sonra -ki başvuru ile aynı anda oluşu, ertesi gün işe giriş yapabilirsiniz. İşe giriş işlemini yapacak kişiye emekli çalışan olduğunuzu mutlaka belirtin.

Üst Alt