Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli aylığı ve sürekli iş göremezlik ödeneği aynı anda alınır mı?

spartaküs

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
8
Benim yaşlılık aylığı 4b bağkur
sürekli iş göremezlik geliri ise 4a SSK budurumda her iki maaşın hepsinin tamamını alacakmıyım bazıları şöyle diyor stadü farklı ise iki maaşın tamamı alınır diye duydum.doğrumu

Yüksek olan maaşın tamamını düşük olanın yarısı diye biliyorum.

Yani sürekli iş görememezlik gelirin 20k olsa emekli maasin 16k bağlansa toplam 36k maaş alırsın. Tam tersi olsa 28k maaş bağlanır.

İşte biri bağkur diyeri ssk olsa hepsi alınır diye duydum konuya tam hakim olan varsa cevaplasın lütfen

@spartaküs,

Yazdık ya kardeşim sürekli iş görememezlik gelirin emekli maaşından yüksek ise her iki maaşı tam alirsin.
Emekli maasin sürekli iş görememezlik gelirinden yüksek olursa düşük olanın yarısı bunun 4b ile alakası yok.

@bjk11,

Bu konuda iki maaştan yüksek olanın tamamı düşük olan yarısı alınır diye biliyorum,Pratikte iş görmezlik emekli maaşından fazlaysa işgörmezliğin tamamı emkliliğin tamamını ilk defa duydum varsa kaynak lütfen paylaşırmısın

@exof,

Ben de aynen senin gibi biliyordum.
Kaynak derken yapay zekaya sordum ve ben de şaşırdım belki sistem değişmiş olabilir ama mantik olarak sürekli iş görememezlik geliri emekli maasi degildir ve emekli maaşından yüksek olursa düşük olan emekli maaşının yarısını bağlamaları bile saçmalık zaten en düşük emekli maaşını 16.800tl tamamlıyorlar.
Sgk sisteminin bokunu çıkardılar yakinda ellerinde patlar.

ben 2025 eylülde emekli oldum, iş kazası sonucu (aylık bağlanma oranı 70) 2006 da bağlanan sürekli iş görememezlik aylığı 35 bin emekli maaşı 28 bin bağlandı emekli maaşının yarısını bile alamıyorum aylık bağlanma oranı 36,6 yazıyor bunu 28 binle çarpınca 10500 lira çıkıyor 2 aydır emekli maaşım 10500 yatıyor. özetle çarpanımız her yıl düzenli olarak düşmüş ilerde emekli olanlar ne yapar bilmiyorum.

@akrepyusuf,
Abo 2008 yılından once %70
2008 sonrası kademeli sekilde %35 kadar düştü
2010 sonrası %30
2026 sonrası %25 düşecek yani daha düşük emekli maaşı bağlanacak

Yüksek olan maaşının tamamı düşük olanın yarısı bağlanır. Yapay zeka bile yanlış bilgi veriyor.

Senin maaşın 28bintl olsa 14bintl düşmesi lazim. 35bintl+14bintl 49bintl yatması gerekir.
Emekli maasin 28bimtl degil 21bintl bağlanmış olmasin.

@bjk11,
e-devlette sorguladım ekran görüntüsü var maaş bağlanma oranı 36,6 olduğu için 28 binin %36,6 sı 10500 yapıyor hesap doğru gibi (hesap kolay olsun diye yarısı deniliyor yarısı olması için maaş bağlanma oranının 50 olması lazım)

@akrepyusuf,
Abo işte o değişir 2026 yılında %25 olacak.
2007
2008
2010
Sonrasi abo hep düştü.
Bunu Avrupa birligi ve imf istemiş ve akp uygulamaya almış.
Yani ülkeyi kim yönetiyor?

Üst Alt