Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyette yılda bir kontrol şartı nasıl uygulanıyor?

Çok teşekkürler cevabınız için.
Zaten doktorumla görüştüm ilaç kullanımım bittiği için bu sefer tamamen kaldıracağını söyledi kontrol kısıtını.Kısıtı kaldırdıktan sonra ehliyetimi de kısıtsız olarak yenileyip süreçten kurtulacağım
Burada böyle yazmışsınız.. özelden bu konuyla alâkalı farklı bir soru sormuşsunuz?

Diğer arkadaşlar da aşağı yukarı gerekenleri yazmışlar.. sizi takip eden hekim kontrol şartını kaldıracağım demişse sıkıntı yok demektir.. anksiyete boz kontrol şartı üstelik 6 ayda bir ? Çok ilginç..

@OğuzHan112,

Antidepresan kullanımı söz konusu olduğu için kontrol kısıtı.
İlaç kullanımı biteceği için kısıtı kaldıracağını söyledi kontrol muayenesinde.

Antidepresan kullanımı ve anksiyete boz için 6 ayda bir kontrol biraz abartılı olmuş.

Neyse hayırlısı olsun 🙋

@Hasan Dağa,

Selam arkadaşlar

2024 yılında komisyona girdim ve ehliyetimi aldım. raporda yılda 1 Dahiliye kontrol yazıyor
Konya numune Hastanesi'ne gittim sekreter dahiliye poliklinik git muayene ol dedi gittim Dr sağlık kurulundaki Dahiliyeye muayene olacan dedi kuruldaki dahiliyeye gittim biz bakmayız geldiğin ilçe devlet hastanesinin dahiliye bölümüne muayene ol dedi
başhekim e çıktım dedimki kafam döndü bu nasıl iş ben kime muayene olacam dedim bir yeri aradi sanırım kurul aradığı kişi bulunduğu ilçede dahiliyeye muayene olsun dedi
dedimki ben zaten dahiliyeye gidiyom olsun oraya git dedi

Cihanbeyli devlet hastanesi dahiliyeye geldim dedim durum bu sana gönderdiler dediki sen ztn benim hastamsin ben normal muayene girişi yaparım olur olmaz bilemem dedi muayene oldum sistemde gözükür isim oldu olmadimi bişey anlamadım
işin garibi hiç kimse bişey bilmiyor engelli insanlara eziyetten başka bişey değil yazıktır günahtır ya ben arabamı almissim tertibatlı olarak ehliyetimide almissim arada bizi niye oynatiyorsunuz bu nasil sistem nasıl düzen

bende de 103.03 kodu mevcut, seneler evvel emniyete kadar gidip sormuştum. Ben bunu nasıl her sene kontrol ettiricem diye. Hem emniyetten hem de sağlık bakanlığından (ehliyet için kurula girdiğim ) yerden bana şunu söylediler. Durum bildirir raporu alman yeterli bu aldığın raporu bize getirmeyeceksin araç kullanırken yanında olacak polis isterse göstereceksin. Tek dedikleri buydu. Sürekli kanun mu değişiyor biz bunları nereden takip edeceğiz. Ben hala her sene doktoruma giderim o durumunda bir değişiklik yoktur diye Klasik Durum Bildirir Raporu verir ruhsatıma koyarım. 10 senedir bu şekilde yapıyorum. Bir çok çevirmeye girdim. Kazaya da karıştım maalesef ama ne ekserpertiz bu belgeyi sordu ne de polis benden bu evrakı istedi.

@halil385,

Hocam merhaba. Durum bildirir raporuna başvururken tam olarak ne için olduğunu söylüyorsun. Birde durum bildirir raporuna tam olarak ne yazıyorlar.

@halil385,

Bence polislerin bunu kontrol edebildiği bir ekran yok. Bendede 103.02 var 6 ay sürem bitti normal muayene olup geçmeyi düşünüyorum sadece.

@halil385,

Öyle diyende var tekrar kurula gireceksin diyen ve kurula giren de var.
Bizlere işkence yapmaktan başka bir şey değil ehliyet gidecek mi diye altımıza ediyoruz.

@kendihalindebirey,

Merhabalar ben doktoruma ehliyet kurul raporumdaki muayene ile kıyaslayacak şekilde o günden bugüne kadar durumunda kötüleşme yoktur diye durum bildirir raporu veriyor hepsi bu.

@-ARAGORN-,

Tek göz de görme kaybım var hersene sağlık ocağından sevk alıp doktor muayenesinden geçiyorum

Net cevabı yazıyorum.

Kontrol muayenesi tarihiniz geldiği zaman önce aile hekimine gidiyorsunuz ve belirli sürelerde rapor yenilemek zorunda olduğunuz için ehliyet sağlık raporu alacağınızı söylüyorsunuz aile hekimi hangi bölümden kontrol muayenesi yazıldı ise sizi o bölüme sevk ediyor.
Sonra randevu alıp uzman doktora gidiyorsunuz ve o sizi muayene ediyor durumunuza göre tekrar kontrol şartı koyuyor yine süreli ehliyet raporu verip gönderiyor ya da kontrol muayenesi şartı koymadan kontrol şartsız sürücü belgesi raporu verip işleminizi tamamlıyor.
Diğer ihtimalde ise uzman doktor durumunuza karar veremez ise sizi heyete gönderiyor durumunuza heyet karar veriyor.

Belirli aralıklar ile Kontrol muayenesi şu anlama geliyor : “belirli aralıklar ile ( kaç yılda bir yazdı ise doktor) sürücü raporu yenilemeniz gerekiyor”

Merhaba benım surucu olur raporumda kontrol sartı yok benım ne zaman yenıletmem gerek veya yenıletmem gerek mı?

@Polmiks,
Uzman doktor gerek görmezse heyete göndermeye kendisi kontrol şartlı rapor verebilir heyete göndermeden.

@serverus96,
Kontrol şartı yok ise sizde herkes gibi 10 sene sonra ehliyet ve rapor yenileyeceksiniz. Artık her sürücü 10 senede bir sağlık raporu ve ehliyet yenilemek zorunda.

@ogzhnoz,

Ama altta bu rapor 2 yıl sureyle gecerlıdır dıyor o bısey ıfade etmıyor demi tum saglık raporlarında var o

@serverus96,

2 sene için de ehliyet almazsan o rapor iptal yeniden rapor çıkartacaksın o ifadenin başka amacı yok. Ehliyeti aldıysan o 2 sene ibaresini dikkate alma

Çok iyi o zaman tesekkur ederim bende 2 senede bir yenılıcem diye üzülüyordum

Üst Alt