Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Doğuştan böbrek rahatsızlığım var. Nakil sonrası malulen emekli olabilir miyim?

hakan4134

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,Ben doğuştan böbrek yetmezliği hastasıyım.11 Yıl sigortam 2800 günüm var.Pandemiden dolayı çalışamıyorum.Sgk gittim durumumu anlattım.İlk sigorta girişim 2010 engelli kadrosunda başlamıştım ve diyalize girdiğimden %90 raporum vardı.Şimdi nakil oldum.Şuan %70 raporum var.Fakat benim hastalık doğuştan.Malulen emeklilik başvurusu yapabilirsin dedi Kocaeli Sgk müdürlüğü.2 ay oldu başvurum.Doğuştan olduğunu söylediğim halde sağlık kurulu karar verir dediler.Kesinlikle ret gelicek biliyorum.Ama üzüldüğüm olay doğuştan hasta olan biri vucudu sonradan hasta olan birine göre daha çok yıpranmıştır.Şuan pandemi var hiç bir şirket iş vermiyor.Ben ret olucağını bildiğim halde başvurdum.Son çare diye :rolleyes:.Sizce kesinlikte ret mi gelir.?

SGK aynı yazdıklarımı anlattım.Bana söylenen olsun başvuru yapın dedi çalışan memurlar.

Teşekkür ederim.

hakan4134

Maalesef malulen emeklilik mümkün değil.

bagkur.PNG

Bülent abi ara kararda diyalize ilk giriş tarihimin epikirizini verdim.Bir umut belki yaparlar diyorum.Çok uğraştırdılar.Teşekkürler.

Bülent abi.Malulen emelililiğim ret geldi.Ben 90 diyalize raporumla vergi indirimi alıyorum şuan 2010 girişim var 3600 günden emekli olabilirmiyim.? Nakil oldum ama vergi indirimi diyalize raporumla alıyorum.

hakan4134

gün/ay/2010 + 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 primler erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksin.

Aynen dediğin gibi abi.Şimdi ben iş buldum brüt 4200 tl 3 ayda birde ikramiye var brüt 4900 tl geliyor.Abi eski çalıştığım yerde 6 yıl asgeriden 2 kat fazla brüt yatmıştı.Şimdi firmada brüt cok mu kötü.?

Üst Alt