Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyabet hastası olarak hangi oranda rapor alabilirim?

orhan1905

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar diabet hastasıyım artı aşağıda yazdığım hastalıklardan engelli raporum yüzde kaç olur bilgi verirseniz sevinirim

G63.2 DİYABETİK POLİNÖROPATİ (ORTAK DÖRDÜNCÜ KARAKTER .4 İLE)

E11.9 - İNSÜLİN BAĞIMLI OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS, KOMPLİKASYONLARI OLMAYAN

I34.0 - MİTRAL KAPAK YETMEZLİĞİ

H36.0 - DİYABETİK RETİNOPATİ (ORTAK DÖRDÜNCÜ KARAKTER.3 İLE BİRLİKTE

Diyabet %30 diyabetik retinopati muhtemelen görme kaybınız da vardır.. RP ve görme derecenize göre göz hekimi puanlama yapacaktır.. heyete girin raporunuz çıkar.

Mitral yetmezlik kaçıncı evre?

@orhan1905,

Merhabalar. Son iki açlık kan şekeri değerim 143 ve 141 hba1c 6,4 ve 6,3 'tür. Bu değerlerle %20 oran alabilir miyim?

Evet muhtemelen %40 ve üzeri bir puan gelecektir @orhan1905,

@gül_sen,
Yani kısmen.. klinik muayene sonrası %20 verebilir..hba1c 6,3 çok yüksek değer değil bunlar, yüksek mi evet.. Hekim kanaatine bağlı %20 verilebilir.

30 yıldır diabet hastasıyım insulin kullanıyorum

27 haziranda heyete girdim bu hastalıklarıma yüzde 35 oran verdiler itraz edersem oran değişirmi ne yaparsam oran yüzde 40 alırım

lütfen cevaplarsanız sevinirim

Diyabetik polinöropati farklı, diyabete bağlı retinopati farklı..ikiside diyabete bağlı bir durum.

Diğer taraftan komplikasyonları olmayan diyabet denilmiş.. bu heyetin takdiri, itiraz edin veya etmeyin bunu size kendi taktiğinize bırakıyorum.

@orhan1905,

@OğuzHan112,

g63.2 diyabetik polinöropati (ortak dördüncü karakter .4 ile) yüzde 10

e11.9 - insülin bağımlı olmayan diyabetes mellitüs, komplikasyonları olmayan yüzde 20

ı34.0 - mitral kapak yetmezliği yüzde 10

h36.0 - diyabetik retinopati (ortak dördüncü karakter.3 ile birlikte) yüzde 0 gözde kanama var dediler şeker vurmuş ama 0 oran vermişler

30 yıldır diabet hastasıyım insulin kullanıyorum

27 haziranda heyete girdim bu hastalıklarıma yüzde 35 oran verdiler itraz edersem oran değişirmi ne yaparsam oran yüzde 40 alırım
cevap verirseniz sevinirim

tam olarak bu şekilde gözde kanama var dedi doktor 0 puan vermiş

@OğuzHan112, kardeşim ben ileride düşünüyorum rapor almayı ama sorduğumda dahiliyeye hocam özür oranı çıkar mı hastalığım için dedim hayır dedi hafif belirtiler diyor aklından mı biliyor sonuçlara bakmadı bile haksızlık değilmi yada oran mı vermek istemiyorlar insülin direncim var 4.4 şuan şekerim açlık 108 tiroid hapı kullanıyorum euthyrox ve kanda benim ömür boyu ilaç bu özür oranı çıkar mı sizce yada bu doktor kandırıyor mu bizi mağdur olmayalım

@orhan1905, başka branştan çıkmasını zammı peki göz kbb ortapedi nöroloji gibi 5 seçme hakkı var

başka branştan çıkmadınızmı peki düzeltme orhan bey

HbA1c 4.4,açlık kan şekeri 108, ileriyi bilemem şuan için bu değerler için puan malesef.

@addison789,

@OğuzHan112, e peki guatr kanda çıktı ömür boyu hap kullanımı da verilmiyor birde insülin direnci ne veriliyor diye duymuştum

İnsülin direnci şu an aşağı yukarı herkeste var.. diyetle çözülebilir.
Şu anki değerleriniz puan için uyumlu değil.. sizi muayene eden hekim yerinde bir karar söylemiş, bundan dolayı kimseye kızmayın lütfen.

Guatr (tiroid) kanda çıktı derken?
Biraz daha bilgi verir misin?

@addison789,

@OğuzHan112, değerine bakmam lazım euthyrox kullanıyorum 50 lik hap sabahları aç karnına yani demem şu kiminin tiroid tam bilgim yokta hani boğazında olur yan tarafında senin kanda demişti bana ve ömür boyu ilaç varsa bundan çıkması lazım ilaç kullanımı ömür boyu ama değere bakmak lazım tabi

Üst Alt