Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Devlet özürlü insanına sahip çıkmıyor!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Burkia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Burkia

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar size devletimizin bir eksiğini anlatmak istiyorum. Babam bir ay önce vefat etti. Acımız içimizde iken gerekli olan resmi işlemleri yaptık (veraset ilamı vs.) Abim %80 zihinsel engelli.Ben ise okuyorum. Babamın maaşının annem ben ve abim arasında bölünmesi gerekiyor. Ancak sgk abimin %80 lik özür raporunu kabul etmiyor abimi normal bir insan olarak sayıyor ve abimin ne babamın maaşından yararlanmasına nede sigortadan yararlanmasına izin veriyor. Maaş bu kadar önemli değil ancak abimin bir paket ilacı 250 lira,sigorta bunu normalde karşılıyor.Sgk abimin özürlü olduğuna dair raporu reddederek kendi gösterdiği bir hastanede heyete girmesini öneriyor. Bu işleminde 6-7 ay süreceğinden bahsediyorlar. Elbetteki bu işlem hallolacak. Ama biz daha acımız yeni iken bu tür işler bizim acımıza acı katıyor. diyeceğim şudur ki: Devlet özürlü vatandaşına sahip çıkmıyor. Bu devlet insanın acısını yaşatmıyor.Devlet özürlü insanını görmezden geliyor.

Devlet ddiğimiz senden ve benden oluşuyor. Bana kalırsa bu durumu başbakanlığa bildirin. Bazı kanunlar değişirken belki sorunlu olan bu rapor ve SGK kanunuda değişir.

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt