Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Denge ve ince beceri gerektiren işlerde çalışmaz raporu atanmama engel olur mu?

sefakkcu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim şimdi engelli raporum var ve kamuya destek personeli engelli bakıcısı olarak atandım. Ancak 7 ay oldu ve benden durum bildirir sağlık raporu istediler. Raporun içeriğinde destek personeli engelli bakıcısı olarak çalışabilir ancak denge ve ince beceri gerektiren işlerde çalışmaması önerilir gibi ifade yer aldı. Acaba atanmama engel olur mu. Normal kpss ile atandım

Cümleyi tersten okuyalım Çalışabilir yazmamışlar !

İnce Motor ve Denge gerektiren işlerde çalışamaz bu sınıfa girmeyen işlerde çalışabilir yazmışlar :)

Bu sınıfı kapsayan iş tanımlarını ve isg açısından dikkat edilecek hususları araştırmanı tavsiye ederim

Ama bu benim kazanılmış hakkım değil mi. Bana göre iş vermeleri gerekmiyor mu

@sefakkcu Kazanılmış hak konusu atandıktan sonra geçerli oluyor. Sen şu anda kuruma yerleştirildin. Soruşturman olumlu bitecek, çalışabilir raporu dahil bütün evrakları eksiksiz ve sorunsuz getireceksin, idari amirin de işe başlayabilir diye imzayı atacak; işte o zaman atanmış sayılacaksın. Şu anda atanmasının için kazanılmış bir hakkın yok. Yani seni görevine başlatmama hakları var.

Ama raporda belli işler haricinde çalışabilir yazmış. Yani; ince motor ve denge getektirmeden engelli bakıcılığı yapabileceğin bir iş verebilirler. Zaten hiç yapamayacağın bir iş olsaydı direkt ÇALIŞAMAZ yazarlardı.

arkadaşlaer sanırım eksin anlıyoruz

burda kazanılmış bir hak yok ve bilgimizde yok

destek personeli engelli personeli görev tanımında İnce Motor ve Denge gerektiren işlere özgü bir madde yada yoruma dayalı bir madde yer alıyormu
işte bu yuzden konuyu bir isg uzmanına sormanı tavsiye ettim

aksi taktirde destek personeli engelli bakıcısı kendimce yorumlarsam denge sorunu olan ve ince motor sorunu olan birisinin engelli bakıcısı olması mümkün değil ancak burda görev tanımını bilmeden bunu belirttiğimi vurgularım

alaya düz mantık değil sorgulayarak bakın
bu raporda çalışamayacağı iş kolu nettir
işe alındığını belirttiği iş kolu bu rapor ile çelişiyormu sorgulanması gereken budur

yoksa ortada kazanılmış hak yoktur
daha doğrusu kazanılan hak bu değildir :)

Üst Alt