Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Danıştay ÖTV’siz araç alımında on yıllık sürenin geçmişe dönük olarak uygulanması iptal etti

@DADAŞ06,

tanımadıgım insanlar hakkında yorum yapmıyorum. ilgisi bilgisi olmadan hukuki bir kararla ilgili yapılan kesin ifadelere yorum yapıyorum. sizin numaranızın benim için bir geçerliligi yok acıkcası bu konuyu hukukcular dısında maliyedeki veya gibde herhangi birinin yorumlayabilecegini düşünmüyorum . izleyip gorelim ..

@xkatip74,

Kararda, davayı açan için kişisel değil genel bir ifade zikrediliyor. Bu sonuca nasıl vardınız? Danıştay, Maliye de çalışan işgüzarların hatalı kararını iptal etmiş. Zaten olması gerekene geri dönülmüş. eğer bir değişiklik yapılacaksa bu değişiklik geriye dönük işletilemez. Yeni araç alındığında 10 yıl kuralını bilirsin ona göre alırsın. Daha önceden 5 yıl şartı ile alınmış araçları bu düzenlemeye dahil edemezsin.

Son düzenleme:
3 Aralık günü inşallah Maliye Bakanlığı bir güzel haber verir ve bu durum düzelir aynen kanundan sonra yeni engelli aracı alanlar artık on yıl kuralı olduğunu bile bile araçlarını alırlar, saygılar

27/12/2024 tarihinden önce muafiyet kapsamında alınan ve 5 yılını doldursun yada doldurmasın (doldurulduğu tarihten itibaren) tüm araç sahiplerine 10 yıl beklemeden yeni bir araç alabilme hakkını sağlamış oluyor.

Arkadaşlar selamlar ha 10 yıl ha 5 yıl burada konu suistimal edilmemesi gerçekten ihtiyaç sahibi arkadaşların değiştirme hakkı 5 değil 3 yılda bir olsun donanım tertibat vs vs ama benim %65 göz den raporum var ÖTV siz araç verilmiyor %90 ve üzeri olması yada ortopedik rahatsızlığı gerekiyor (tertibat donanım li şartıyla) ehliyet verin yok yasak gözler bozuk araç alıyım 1. Derece yakınlarım sürsün yok yasak raporun olmuyor ben razıyım bana 15 yıl şartı gelsin oda yok neden abi hak kaybı bu değil mi şimdi

Üst Alt