Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

CP’li olmak en çok ne zaman bunaltıyor sizi?

Travmalar olmazsa olmazımız zaten. Akran zorbalığın uğramak mı herhalde yaşamadım diyen yoktur. Özel bir hayatın yok. İnsanlarla duygusal bağ kurmak istesen kaçarak uzaklaşıyorlar. İş okul ve özel hayatın hayatın her alanında zor.

yazdıklarına katılıyorum . Fakat çoğrafya kader falan değildir hayat bulduğuun çoğrafyayı nasıl şekillendirdiğin kaderdir. kendini nasıl gördüğün ve yaşamını ve parantez içinde engellini nasıl anlamlandırdığın kaderindir. sana biçilen kumaşa göre mi yaşayacaksın yoksa kendine yeni bir kumaş mı biçeceksin verdiğin karar senin kaderindir. tercihlerimiz kim olduğumuzu belirler. tercihlerini sen mi yapacaksın yoksa başkalarını tercihlerine mi eklemleneceksin gerçek kaderini bu belirleyecek

@spastik,

Abi Türkiye'de yaşayıpta motor sporları ile uğraşan SP'li var mı? SP'liyi geçtim engelli var mı? Benim tanıdığım bir tane hanımefendi var o da yıllarca sürücü belgesi alabilmek için uğraşmış ve sonunda başarmış şu anda ülkenin tek engelli ralli pilotu.. O yüzden bazı seyler coğrafya kaderdir bana kalırsa. Buradaki insanlar Türkiye yerine Avrupa'da doğmuş olsaydı daha iyi bir hayat sürecekti bana kalırsa. Şimdi konuşmaktan başka bir şey gelmiyor elimizden.

tamam bu dedilerin doğru peki sonucu değiştiriyor mu yada yaşadığın sürece katkısı var mı. Eleştirmeye kalkarsaksak sana yüzlerce sayfa yorum yazabilirim peki bunun kısa vaadede bize bir faydası var mı sorun odaklı değil çözüm odaklı olman yaşamını daha verimli hale getirecektir

@spastik,

Çözüm odaklı olmak istiyoruz abi ama her yerde önümüze engel çıkarıyorlar. Neyse ki ahiret inancım var o beni ayakta tutuyor. Sabredip mükafatını öbür dünyada alacağıma inanıyorum. Önüme engel çıkaranlara da hakkımı helal etmeyecek kutsal mahkemede mahşer meydanında hesaplaşacağıma inanıyorum

tamam buna saygım var lakin anlaşılan o ki yaşın oldukca genç ve önünde kısa sayılmayacak bir yaşam seni bekliyor. Hayat çok kısa densede o kadar da kısa olduğunu düşünmüyorum özellikle yaşamın zorlayıcı zamanlarında bazen dakikalar yıl gibi geçiyor. senin bir planın yada amacın var mı yaşıyacağın bu uzun yıllar için

Son düzenleme:
Üst Alt