Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuğu olan memurun yarı zamanlı çalışması..?

Sınırsız123

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, bu yılı Aile yılı olarak kabul ettiler ve kamuda çalışan memurlara çocuğu ilı okula başlayana kadar yarı zamanlı çalışma hakkı getirilmesi gündeme getirildi
Bununla ilgili şuan yönetmelik hazırlanma aşamasında ama bundan 8 yıl öncede bu konu gündeme geldi ve üstü kapatıldı. Sesimizi nasıl duyurabiliriz ? Süreci hızlandırmak için ve engelli çalışanlarında bu süreçte değerlendirilmesi adına ne yapabiliriz

Memurun ne özelliği var ? Özel sektörde öyle bir olay mı var ? Neyin sesi ? Hem maaşınız yüksek 12 ayda 18-19 bin tl zam aldınız toplam hem de az çalışalım diyorsunuz.
Biz özel sektörde 12 ayda 5 bin tl zam aldık hiç bir hakkımız yok. Bu kadar da abartmayın artık.

Bir de maadur olmuş gibi sesimizi duyurmak falan demişsiniz ayıp

@Polmiks,
Öksürseniz mesai ücreti, prim, ikramiye vs alıyorsunuz. Çoğu iş yerinde primleriniz memurun en az iki katı yatıyor. Emeklilik için kat be kat avantajlısınız. Memurlar suyu & çayı bile para ile alırken. Çoğu iş yerinde yemek-servis gibi imkanlarınız var. 6 ay da bir sabit maaşa çalışan, hiçbir yan/ek geliri olmayan memurlara ayıp edebiyatı yapıyorsunuz. Asgari ücretli dışında tüm özel sektör çalışanları memurdan iyi ya da eşit durumdadır.

maaş ve sigorta prim ödeme zaten yarıya indirilerek bu hak verilmesi planlanıyor memur için. Merak etmeyin yani hem yarım gün gidip hem tam maaş almayacağız

@LeoRisus,
Ben asgari ücretliyim Prim,Yol parası yada Mesai almıyoruz. .
özel sektör de öyle bir şey yok kurumsal firmada çalışırsan alırsın benim şuan aylık cebime 22.104 tl giriyor.
İş yerimiz de Çay,kahve ve Su için bizde para topluyoruz. Sizin hiç bir yan ek geliri olmayan dediğiniz memurun en cahil lise mezunu olanı zamlı maaş ile birlikte 60 bine yakın alıyor.
Ben evlensem eşim ile birlikte sabah 6 da kalkıp 6:30 da eden çıkıp akşam 18:40 da evde olsam haftada 6 gün çalışacağım halde elime geçecek olan para 44 bin 208 tl yani 1 memurdan 2 kişi köpek gibi çalışsa alacağı para 15-17 bin tl daha az oluyor.
Memur 55-60 bin tl alıyor. Şaka mı yapıyorsunuz yoksa asgari ücretli ile dalga mı geçiyorsunuz ? Buyurun özel sektöre gelin ?
Benim özel günüm yok, Tatilim yok sadece pazar günü tatil. Memur 15 temmuzda bile tatil yapıyor ne anlatıyorsunuz ? Bayramım yok. Memur 9 gün bayram izni kullandı. Benim 1 yılda toplam iznim 14 iş günü onu memur sadece 1 bayramda kullanıyor. Ayıp etik değerleriniz yok olmuş.

Bak memurlar zam aldı ben zam alamıyorum 6 ay sonra ancak 5 bin tl zam alacağım.

Memur 19 bine yakın zam aldı 12 ayda ben 5 bin alacağım. 6 ay sonra memur tekrar 8-9 bin zam alırken bana max 5 bin verecekler.

18 ayda memur 30 bine yakın zam alırken ben 24 ay da en fazla 10 bin tl zam alacağım dalga mı geçiyorsunuz ?

Not: Emekli olduğumda elime geçen para sadece 14 bin tl olacak şaka mısınız ?

beni nasıl neden bu kadar aşağılayabilirsiniz ?

Hamile kalsam çocuğum olsa mevcut işime son verilir işsiz kalırım. Memurun öyle bir derdi mi var ? Devlet yasal süreden sonra aynı işine geri alıyor. ayıp ya ben utandım sizin yerinize

Son düzenleme:
Sizi aşağılayan kimse yok. Emeğinde emekçinin değeri kutsaldır gözümde ancak siz memurları küçümsüyorsunuz. Ben 2 üniversite okudum. Üstüne KPSS kazandım. Kafama göre memur olmadım yani. Emeklerimin karşılığını aldım. En cahil dediğiniz işçilerin çoğu bile dediğim şartlarda çalışıyor. Mağduriyet yaratmayın. Ne asgari ücretlinin ne de başka insanların zor durumlar da haksızlık içinde çalışmasını istemem. Bu durumda olunmasının nedeni de memur değildir. En düşük memur da 60 bin almıyor. 48-49 bandında alıyor bunu da düzelteyim.
@Polmiks,

Buyurun özel sektöre gelin ?
biz de sizi kamuya davet ediyoruz. KPSSye girin buyurun memur olun en cahil memur 60k alıyor diyorsunuz sizde alırsınız.
konu başlığı bana da antipatik geldi ama yazılan cevaplarda bu memura karşı düşmanlığı anlayamıyorum. sanki sınav yapılırken birileri sizleri zorla elini kolunu bağlamış sınava girdirmemiş gibi davranıyorsunuz. kpss herkese açık kendine güvenen buyursun gelsin.
bu arada ben 12 yıllık memurum 60k almıyorum. cahilden de cahilim demek ki

@Ben_Claudius 30 yıllık memur olan amcam bile 60k almıyor. Adam senelerdir çalıştı, çok uğraştı ve kazandı. Ben de bu sene atandım. Aldığım maaş 49 küsür. Amcam da benden yaklaşık 6-7k fazla alıyor. Yol, yemek vb. kendi cebimizden gidiyor ve emekli olunca da maaşımız çok düşecek. Kabul ediyorum, özel sektöre göre işim daha rahat ve özel sektördeki gibi işten çıkarılma ya da maaşımın kesilmesi gibi bir durum yok. Türkiye'deki çalışanların yarısından fazlasının asgari ücretle çalıştığını varsayarsak ülke çoğunluğundan yüksek maaş alıyorum. Ama bunun için amcam gibi senelerdir çok çalıştım ve torpilim olmadığı için yeterince olmasa da emeğinin karşılığını alıyorum. Özel sektörü beğenmeyen bizim gibi çalışsın, girdin sınava ve kazansın. Kazanamayınca da memura atıp tutmasın. (Bu söylediğim ben ve amcam gibi emeğiyle girenler için geçerli. Hakkı olmadan kamuya atananları buna dahil etmiyorum.)

@berke26, eşim 2024 kpss için 2023 de karar aldı.yaklaşık 15 bin liralık setler ve internetten zayıf olduğu konulardan özel ders aldırdım. matematiği çok zayıftı en en en temel kısımlarla başladı. 2 çocuğumuz var gece 2 3 lere kadar ders çalıştı video izledi. benim durumum da ortada sürekli hazır yemekler veya annemin yaptığı yemeklerle 1 yıl geçti. 2 çocuğa ben baktım o odada saatlerce ders çalıştı. çocuklar uyuduğunda bazen ben derslerine yardımcı oldum.o 1 sene benim ömrümden ömür gitmiş gibi oldu. ilaçlarımı azalttım sırf ayık kalayım da çocuklarla ilgileneyim eşim rahat ders çalışsın diye. çocuğun altını bile ben değiştirdim o yıl.
burada kendimi anlatmıyorum. atanmak için çalışan herkes bu yollardan geçiyor. emek vermeden ekmek yok. biz bilmezmiydik evimizin dibindeki yerde işe sokmayı. kamu özel sektörden çok çok daha avantajlı ve rahat bunu saklayacak halimiz yok zaten bu yüzden kamuya herkes girmek ister.
sonuç ne oldu derseniz eşim 84 puan aldı ve mülakatsız bir şekilde aile bakanlığına atandı.
dirsek çürüten emek veren bir şekilde karşılığını alır. umarım burada da emek veren hak eden çok isteyen atanır istediği olur.

EDİT: Normal kpss den girdi.

Son düzenleme:
Üst Alt