Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Brakial pleksus için hangi oranda rapor oranı eklenir?

Yigit5577

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, sağ kol brakial pleksus için engelli raporuna başvurdum. Mart 2008'de ilk raporumu almışım (bunu bilmiyordum, sonradan öğrendim)
Sağlık Kurulunda bunun ilk rapor almam olduğunu söyledim. Orada oranım %55'miş. Şu anda %25'e düşürdüler; fiziksel tıp ve rehabilitasyondan %25, ortopedi ve nöroloji bölümlerinden %0 oran verdiler.

Rapora itiraz etsem yüzdeyi ne kadar artırırlar?(Düzeltme : Emg raporlarımı atabilirim.)

@Yigit5577,

itiraz edebilirsiniz 1 ay süreniz var başka bir hastaneye gönderilecek siniz oran aynı kalır ise 6 ay sonra tekrar başvurmanız gerekecek oran yükselir ise yuksek oran geçerli olacak emg raporunuzu atabilirmisiniz acsba

@Yigit5577,
sorun olmaz EMG de süre yoktur ,şayet heyete girdiğin ftr yada nöroloji doktoru yeni emg isteyebilir ama genelde istemiyorlar fakat sen EMG yi özel hastanede cektirdigin için isteme durumları bana göre yüksek

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
fiziksel tıp ve rehabilitasyon doktoru gördü o da sağlık kuruluna gittiğimde oradaydı sağlık kuruluna gittiğimde 3 tane soru sordu sağlık kurulu başkanı bunlar hangi kolun,neden alıyorsun ve ilkkez mi rapor çıkartıyorsun dedi bende sırasıyla sağ kol, işe girmek için ve evet cevabını verdim itirazımı bugün yaptım cuma günü sevk yapacağım ondan sonra bursa şehir hastanesinden randevu alacağım umarım süreç olumlu ilerler

sizce % kaç oranına yükseltirler tabii yükseltirlerse

İlk raporunu keşke sunsaydin oranı görüp ona göre oranlama yaparlardı inşallah 40 alirsin ama yüksek ihtimalle aynı oranı verecekler umarım yanilirim

peki oraya gittiğimde durumu izah edip aslında ilk raporumun %55 oranı olduğunu söylesem

bir de ilk raporum e devlette gözükmüyor onu nasıl elde edebilirim

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
inşallah

acaba oranın niye aynı kalacağını düşündünüz ben diyorumki 2008 deki %55 lik raporumu ve şimdiki %25 lik raporumu ve emgmi dosya haline getirip bursa da sağlık kurulunun önüne koysam fikirleri değişmezmi?

@Yigit5577,

En son aldığıniz rapor oranını hakem hastanedeki doktor bir önceki doktorla aynı orani verecek çünkü birbirlerini bence ezmezler beni düşüncem bu gibi örnekler çok hatta bir arkadaşımiz vardı 2020 yılında askere giderken %13 gibi bir oran vermişler askerden muaf olmuş şimdi tekrardan rapora basvurdu EMG var eski raporu eklemiş evraklara yeni aldığı oranda aynı idi siz ilk raporu ekleseydiniz bence aynı oranı yakalabilirdiniz bu tabi benim düşüncem ve örneklere göre söyledim umarım iyi bir oran alırsınız .Size tavsiyem ileride araç falan düşünüyorsanız ÖTV muafiyetinide ekleyin derim tabi ehliyetiniz kodlu ise yoksa büyük ihtimalle kabul etmiyorlR bunu neden söyledim.ileride araç almak istersen tekrar de rapor çıkartman gerekecek bu hep risk teşkil ediyor

Üst Alt