Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birden fazla psikolojik rahatsızlığımdan dolayı nasıl bir rapor alabilirim?

dgcnn

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
43
Merhaba dostlar.

Başlıktan da görüleceği üzere yardımınıza ihtiyacım var. Çünkü araştırma yaptığım zaman hep farklı sonuçlar gördüğüm için bu konuyu açmak istedim. Size kısaca öykümü kısaca anlatmak istiyorum. Ben yaklaşık 10 yıldan beri çalışamıyorum. Hastaneye gittiğim zaman bunun depresyon olduğunu söylediler fakat ne yaşadığımdan nasıl bir şeyin içine düştüğümü özel muayene kliniğine gittiğimde anladım. Yaklaşık 8-9 seneden beri doktora gidip devlet hastanesine düzenli muayene olmuştum. O zaman orta depresif nöbet ve dehb (dikkat eksikliği) tedavisi için randevu alıyordum. Fakat son beş senede yaşadıklarım beni gerçekten yordu ve yaşam hevesimi aldı. Şiddetli bir şekilde takıntı yapıyorum ve bu beni inanılmaz derecede yoruyor, size belki saçma gelecek ama bir insanın nefes alması ve yanımda konuşmasını takıyorum. Her kim benimle konuşmazsa veya görmezden gelirse veya işyerinde ufacık bir söylenmeye aşırı bir şekilde takıyorum. Dehb ise benim çok fazla şeye odaklandığım için aşırı stres ve okb ve diğerlerini tetikliyor. Bipolar ise beni mahvetti. Sürekli duygu değişimleri yaşamaktan gerçekten yıldım ve hipomani döneminde 1.5 milyon tl harcama yaptım. Utancımdan ailemin yüzüne bakamıyorum. Gerçekten hipomani döneminde yaptıklarımdan en iyisi bu. Geçen sene ben bipolar için. ekt tedavisi gördüm fakat eski haline geri döndü. Bir türlü kurtulamıyorum.

Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Sadece bu durumdan dolayı yine intihar etme noktasına geldim. Yüzde kaç rapor verirler bilmiyorum ama ailemden dolayı yeşil pasaport alıp daha başka yerde çalışmak istiyorum. Birde düzenli olarak okb için anafranil kullanıyorum. Onun yüzünden 160 kilodayım boyum ise 175.

EKT EPİKRİZ RAPORU:

-F39 / F32.9Kesin Tanı : F39 - Duygu durum [duygulanım] bozuklukları tanımlanmamış
-Kesin Tanı : F32.9 - Depresif nöbet, tanımlanmamış
-Hasta muayene edilerek bireysel olarak görüşme yapıldı. Hasta sıkıntı, huzursuzluk, ağrılar,halsizlik, uykusuzluk, mutsuzluk, isteksizlik, karamsarlık, anlamsızlık, sinirlilik,şikayetleriylebaşvurdu. Hastanın muayenesinde; disforik mood, anhedoni, irritabilite, psişik ve somatikanksiyete saptandı. Hasta Bipolar duygulanım bozukluğu tanısı ile tedavi altına alındı.Hastaya ilaç tedavisi başlandı.

İlaç raporları:
-11.04.8 ---> Unipolar Depresyon(F32-F34)( F38-F39) 2021-2022
-11.04.8 ---> Unipolar Depresyon(F32-F34)( F38-F39) 2023-2024
-11.04.8 ---> Unipolar Depresyon(F32-F34)( F38-F39) 2025 .2026
-11.05 - Aktivite ve Dikkat Bozukluğu(F90.0) 2025 2026

Sadece görünen bunlar. Daha fazlası var mı bilmiyorum ama artık dayanacak gücüm kalmadı. En azından yurt dışına çıkıp çalışmaya çalışacağım. Yüzde kaç alabilirim? Değerli yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.

Bu arada benim gerçekten ücretsiz ekt veya indirimli şekilde yardımcı oluyor mu, bi de benim ilaçlarım ve hastane masrafım 8 bin tl yi buluyor. reçeteler sigorta kapsamında bulunuyor mu?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sosyal güvenceniz yoku mu? Neden ücret ödüyorsunuz?
Siz bilirsiniz ama özel klinik veya özel hastanelere gitmenizi önermem.

Anlattıklarına göre tanılar sürekli değişmiş.. psikotik belirtili ağır depresif nöbet+bipolar boz gibi ..belli bir tanı üzerinden düzenli tedavi ve kontrolleriniz varsa ne puan alırsınız söyleyebiliriz..

@dgcnn,

@OğuzHan112,
Cevapladığınız için öncelikle teşekkür ederim. Sosyal güvencem 10 yıldır yok ve bırakın çalışmayı yalnız kalırken bile kendimle baş edemiyorum. Ben majör depresyon olduktan sonra sonuç alamayınca hastaneye gitmeyi bıraktım. Özeli deneyelim dedim ama bu lanet üzerimden kalkmıyor. Hastaneye gidecek dermanım kalmadı. Maalesef hipomani zamanı tutunca yeniden ekt tedavisi rafa kalktı. yani bipolar neden yazılmadı ben de anlayamadım. gittiğim her yerden alakasız hastalık yazılmış ama gerçek çok farklı. Yıllardan beridir şiddetli okb olduğunu psikiyatriden öğrendim ve bunu eklememiş. en azından ilaç parasını karşılayacak şekilde sağlık raporu alabilir miyim? her ay 8 bin liranın üzerinde masrafım oluyor. yakında devlet hastanesine tekrar gidicem.

Şikayetlerini tam olarak hiç eksiksiz olduğu gibi bir arkadaşına anlatır gibi anlatır mısın En azından hatırladıklarını.

@dgcnn,

Gelir testi diye bir şey var diye biliyorum?
Belli bir kriteri aşmıyorsanız tüm sağlık hizmetleri ücretsiz.

Sizin belli bir mal varlığı gibi bir şey mi söz konusu?

İlave olarak; hastane hastane doktor doktor gezmeyin lütfen, özellikle özel hastaneler çok gerek duyulmadığı sürece gitmeyin!

Belli bir hekim devlet Hastanesi olsun lütfen, takibinizi ve kontrollerinizi sürekli aynı hekime giderek yapın.. farklı hastane farklı hekim tanı tedavi konusunda farklılık olabilir.

@dgcnn,

@OğuzHan112,
Bu günümü anlatayım size;
3-4 defa duygu değişimi yaşadım. ama birden çok iyi oluyorum ve sonra aşırı kötü hissediyorum. kendimi çok iyi hissettiğim zaman çılgınca harcama yapıyorum 1.5 milyon tl gibi harcama yaptım. Kötü hissettiğim zaman ise odama çekilip günlerce çıkmıyorum sürekli alkol ve sigara içiyorum.
-metroya binerken yanımdaki adam nefes alıyor diye takıntı yapıyorum ve herhangi sözünü bilmez biri laf söylediğinde kuruntu yapıyorum ve o kadar çok takıntı yapıyorum ki en sonunda dayanamayıp kavga ediyorum. özellikle biri bana laf söylediğinde o düşünce bütün gün aklımdan çıkmıyor.
-Dikkat bozukluğuna sahibim ve birden fazla şeye aynı anda odaklanıyorum. İstanbulda yaşadığım için sanki hafızam doluyor gibi hissedip baş ağrıları ve öfke nöbetleri geçiriyorum.
-Artık hiçbir şeyden zevk alamaz hale geldim. Sadece duvara bakıp sakinleşmeye çalışıyorum. Yıllardır sosyal ortamlarda takıntılarım olduğu için pek arkadaşım yok ve sosyal olarak antisosyal bireyim.
-Şunu da belirtmek isterim bu sorunlar nedeniyle 10 yıldır çalışamıyorum.

Ailemin mal varlığı var. Biraz da devlet hastanesinedoktora gitmediğim için pişmanım. Dediğinizde kesinlikle haklısınız. Psikoterapi aldığım için oraya gidiyorum o da zorla. ben 3 haziranda sağlık kuruluna randevu aldım peki o randevuyu iptal edeyim mi?

Anladım.
Burası poliklinik değil tanı ve tedavi amacı taşımaz,bu notu düşmek zorundayım.

Şikayetleriniz manik+depresif yani modern ismiyle bipolar boz.. psikiyatri'de yelpaze geniştir, şizofreni de okb görülebileceği gibi bipolar bozuklukta da okb hatta en basit anksiyete bozukluk ta bile görülebilir,önemli olan baskın taraf neresi orayı çözebilmek.

O yüzden özellikle hekim değiştirmek psikiyatride pek tavsiye edilmez.. size göre hangi hekim daha faydalı gibi görünüyorsa onunla beraber devam etmelisiniz.

Sık sık hekim değiştirmek, hastane hastane gezmek size anca zarar verir hem maddi hem manevi.

Öneri olarak herhangi bir devlet hastanesi sil baştan psikiyatri hekimine gidiyorsunuz, aynı hekimle belli bir süre devam ediyorsunuz... Büyük ihtimal bipolar bozukluk tanısı koyacaktır, en az 6 1 yıl tedavi sürecinden sonra tanı netleşirse puan almanız kolay olur.. bu şekilde bir sürü tanı bir sürü şey bu şekilde olmaz.

@dgcnn,

@dgcnn, geçmiş olsun, yıllarca özelde tedavi oldum 1 ev parası vermişimdir şimdi ki aklım olsa devamlı aynı doktora düzenli muayene olurdum devlet hastanesinden şaşmazdım. Ayrıca engelli raporu çıkartıp ne yapacaksınız? Malulen emekli olmak mı istiyorsunuz veya engelli aylığı mı almak istiyorsunuz? Ailenizin mal varlığı varmış, engelli aylığı yüksek ihtimalle bağlanmaz.

@OğuzHan112,
İşte duymak istediğim buydu. Teşekkür ediyorum size. Çünkü daha önce okuduğum konular pek benim kafama yatmamıştı ama şimdi daha net anlaşılır oldu. Amacım dediğim gibi en azından hayatımı kolaylaştırmak.

@Can1963,
Teşekkür ederim. Asıl amacım yeşil pasaport ve ilaç masrafından kurtulmak. Zaten aylık bağlanmasa da olur amacım bir an önce şu belayı def etmek.

@dgcnn, engellilere yeşil pasaport mu veriliyor? Yeşil kartla karıştırmıyorsunuz değil mi? Ayrıca düzenli olarak anafranil içiyorum demişsiniz. Sadece tek ilaç o kadar bütçenizi zorlamaz ki.

@Can1963,
Anafranil 75mg sabah akşam birer tane. Lamictal sabah 200 mg akşam 100 mg. Bir de dikkat bozukluğu için medikinet 30 mg. Aylık 2 kutu anafranil, lamictal 2 kutu ve medikinet toplam 2.500 üzeri tutuyor. Ailem memur olduğu için engelli raporu alınca yeşil pasaport hakkım oluyor. En azından e-kpss ye girmek istiyorum

@dgcnn, ilk başta tek anafranili düzenli içiyorum yazdığınız için bende şaşırdım. Böyle bir hakkınız varsa çok güzel. Herşey gönlünüzce olsun.🙏😊 10 yıldır rahatsızlıklarınızdan ötürü çalışamıyormuşsunuz. Ben yerinizde olsam yurt dışı ve e-kpss'yi askıya alır, rahatsızlıklarımın hafiflemesini bekleyip direk tedaviye odaklanırdım.

@Can1963,
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. İnanın bana hiç hafiflemiyor. Ama hayata bir şekilde tutunmaya çalışıyorum. Tedavi tabii ki önceliğim, insanın mentali iyi olduktan sonra hiçbir şeyin önemi yok. Yeşil pasaport için %50 rapor süresiz veya ağır engelli ibaresi şartı var. Şu an hangisi olacak bilmiyorum

@OğuzHan112,

hocam kusura bakmayın sizi rahatsız ediyorum. şimdi benim sağlık kurulu randevum var, onu iptal edeyim mi yoksa kurula gireyim mi?

@dgcnn, hocam, oyle bir sey varsa ben de faydalanayim ama internette bakima muhtac kisilerin yararlanabilecegi yaziyor. Bilgisi olan var mi?

- 18 yaşını doldurmuş olsa dahi evli bulunmayan, iş sahibi olmayan aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği (tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alacakları) sağlık kurulu raporu ile belgelenen hak sahibinin çocuklarına yaş sınırı olmaksızın Hususi Damgalı Pasaport düzenlenmektedir.

@OğuzHan112,

sağolun hocam, zaten bakırköyde ekt randevusu eğer bulabilirsem ihtiyacım kalmayacak. yeniden ekt olacağım.

@Samarra,

Diğer detaylarda hocam süresiz %50 ve üzeri, süreli olup ağır engelli ibaresi olması gerekiyor. Zaten para yardımı felan umurumda değil. Yeter ki iyileşelim. ama en önemli detay çalışmamak

Merhabalar, daha önce hastalığımı yazmıştım, bipolar raporu yazdıramadım diye, sürekli aileme zarar vermeye devam ediyorum, bu gidişle kumara ve alkole iyice saracağım. Bakırköy e gittim devlet hastanesine rapor çıkarmadılar, ekt yapılan yerden al dediler. Yani ne bekliyorlar bir daha kendimi öldürmemi mi? Aileme hesapladım 700bin ve 900 bin zararım oldu,çalışamıyorum çalışsam aşırı stres oluyor. Artık hiçbir ilaç etki etmiyor. Ben bunaldım valla daha ne yapacam bilmiyorum.

Manik haldesin şu anda .

Senin sorun unipolar değil
Ya bipolar ya da Karma epizod

Bir kamu hastanesi belirle
6 ay boyunca git.
Doktor bundan sonra senin doktorun oluyor.
İlaçlarını epikiriz dosyani diğer hastaneler den al.ya da yattigin hastaneye git.

Son düzenleme:
@manda,

Sürekli değişiyor, depresif veya manik. Çılgınlar gibi para harcıyorum bunlara daha ne kanıt gösterecem ki? Ben aylardır ilaç kullanıyorum, daha da tövbe gitmem, artık hiçbiri etki etmiyor. Okb anafranil bile durduramıyor. hastaneye kilo aldım o da yetmemiş gibi. Sırf ailem için istiyorum, yoksa bu şahıslarla uğraşmak istediğimden değil. O kadar intihar etmeye çalıştım geberemedim de.

Kendinde mısın şu an?
Peki bunları düşünecek halin var mi? Aileni uzuyorsun şu an.

Lityum?

Bence vasi olarak ailen atansin.banka hesaplarını ailen kontrol etsin.
Sende o sırada tedavi ol.
Kendina bakacak hale gelene kadar.

@manda,

Şu an kusura bakmayın sizleri rahatsız ediyorum fazla iyi değilim şöyle söyleyeyim, annemin kartından yaptım hepsini. Lityum bende alerji yapıyor. Rivoclon alayım diyorum ani baş dönmesi göz kararması yapıyor. Zaten en azından robot gibi olayım bana yeter çünkü artık kontrol edemiyorumö

Selamlar yine baş şişirirsem şimdiden kusura bakmayın. Yahu abilerim kardeşlerim, ben geçen bakırköydeki hastaneye gittim, sizlerin tavsiyesine uydum, bipolar raporu çıkartayım dedim, bana ne desinler? Ekt olduğum hastaneden yazı alacakmışım. Ya ben daha ne yapayım ki, derdim rapor almakta değil zaten bu lanetle başa çıkamıyorum, yine borç yaptım aşırı strese girdiğim için, duramıyorum yahu işin garibi keyifte alıyorum. Daha ne yapmam gerek? Yani bu hastane işleri yordu. Ekt terapi falan işe yaramıyor, o kadar intihar etmeye çalıştım fakat maalesef geberemedim. Şimdi de façam yemiyor o kadar acı çekmeye. Yani devlet hastanesinde daha ne yapmam lazım?

Rapor sonucu istediğiniz gibi gelmesi için yatış yapılan veya takip edilen hastahaneden alın diyorlar.

@Ahlakideğer,
Zaten artık çok umrumda değil engelli raporu falan, yeniden ekt ihtiyacı doğdu onun için çabalıyorum.

@dgcnn,
Elektrik vermenin ismini değiştirip pazarlamışlar.Yarın bir gün uygun dozaj diye çip takarlarsa direk robot oluruz.Böyle yaşasın ama uyusun diye hap vermemiş olurlar.
Ekt yiyince kendi adını zor hatırlıyorsun.Diğerlerinin ismi hiç yok.Gönüllü bir insanın bu duruma düşmemesi lazım.Yirmi bir gün orada hiç bir şey yapmayıp sonrasın da niye böyle oldu oluyor.

@Ahlakideğer,
Zaten oldum hocam, zihnim hala bulanık. Kontrolsüz harcama yapıyorum. Yani onları artık üzmek istemiyorum. Ben zarar göreyim onlar görmesin

Üst Alt