Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birçok rahatsızlığım var, malülen emekli olabilir miyim?

Erdalerkan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ağır uyku apnesi koah diyabet tip2 yüksek tansiyon panik ataktan malulen emekli olurmuyum 1800 günüm var tş

Erdalerkan..hocam bahsettiğiniz hastalıklardan malulen değil vergi indirimi alarak erken emekli olabilirsiniz bence,malülen de tek hastalıktan yüzde 60 ve üzeri istenir,ki saydığınız hastalıklardan birinden de o oranı alamassınız bence..erken emeklilikte de hastalığınızın ilerleyiş sizi etkileyiş dereceleri baz alınır tabii ki ,bu arada yıl prim oranların toplamı vs lerde uygun olacak tabii ki..geçmiş olsun.

uyku apnesi ahi 45.6 02 satürasyonu 82 olarak ölçülmüştür yüzde kaç olur

koah 20 uyku apnesi 35 diyabet 20 yüksek tansiyon 10 heyet raporunda yazan malulen emekli olurmuyum bilgisi olan yazarmı tş

Erdalerkan
Merhaba, Malül emeklilik için bir hastalıktan en az %60 oranında engelli oranı alacak hastalığınız olmalı ve bu hastalık Sgk'nız başladıktan sonra olmalı, doğuştan gelen hastalıklarla malul emekli olamazsınız.

vergi indirim alarak da bidiğim kadarı ile en düşük gün 3600 den başlıyor yani şu an sizin için emeklilik biraz zor gözüküyor,belli başlı yardım amaçlı yapılan maaşlar dışında..geçmiş olsun.

Yazdığın oranlardan hastalıktan çok zor malulen emekli olamazsın benle kıyaslarsak koah 4 ewre kalp ef 23 tür 2 kere baş vurduvurdum 1 sinde ret oldu ikincisinde zar zor % 60 tek hastalıktan iş gücü kaybından verdi gerisini sen düşün

Onda da prim ve yıl şartı var ve sakatlık oranın yeter mi bilmem bu konuda daha tecrübeli arkadaşlara sorarsan iyi olur benim net bilgim yok bu konuda

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

4a ssk giriş 2002 günüm 2030 günüm var 1974 doğum uyku apnesi 35 .koah 20. diyabet 20. y tansiyon 10

2030 günüm var

toplam 85 puan bununla malulen olamam galiba en azın dan engelli olurmuyum tş

@Erdalerkan

2. derece vergi indirim hakkı kazanmak şartı ile gün/ay/2002 +17 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve 3920 primle emekli olabileceksiniz. Yani, primleriniz toplamda 3920 olduğunda ve defterdarlıktan 2. derece sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde emeklisiniz.

2008_oncesi.PNG

malülen emekli

ssk hastanneye sevk etti hastanede koah 20 uyku apnesinde 35 şaekerden 20 yüksek tansiyondan 10 toplam 85 aldım sonuç ne olur bilen varmı

Arkadaşım bu değerlerle malulen olamazsınız cunki %60 en az iş gücü kaybı lazım maluliyet cetveline göre anca vergi indirimi ile olursunuz şartlariniz tuttuğunda daha oncede yazmistiniz forma benim koah 4 evre % 100 kalp ef 23 zar zor 2 kez başvurduğunda onaylandı inşallah sizinkide onaylanir ama vergi indiriminden olur kesin yoksa % 60 zor alırsınız tek hastalıktan iş gücü kaybı lazım maluliyet cetveline göre

malülen emekli olurmuyum

uykuapnesi 35 yüksek tansiyyon 10 diyabet 20 koah 20 malulen emekli olurmuyum tş

Olamaz malulen emekli olabilmek için tek bir hastalıktan %60 ve üzeri alması gerekir......diğer şekilde sadece engelli emeklilik için basvurabilirsin

Erdalerkan
Bana göre olamazsın.cunku SGK malullükte senin engel oranlarına bakmıyor.Malullik demek pert demek.tansiyon ve diyabetli milyonlarca insan var.Ama umarım olursun

Yanlış yönlendirme yapmayın lütfen. bir kaç hastalık ile alınan %61 engelli raporu ile malulen emekli olamaz.. @altunizade16

erkandomur
Arkadaşım biz malulen emekli olamazsın dedikçe sen inatla olur muyum diye soruyorsun. İstersen SGK'ya başvuru yap, onlarda sana olamazsın diyince bize inanırsın, @OturanBoğa Bülent abi erken emeklilik için ne olması gerektiğini yazmış, Kendini yıpratma artık..

@erkandomur 6 sene daha çalışıp primlerini tamamladığında bu oranlarla yaşlılık emeklisi olabilirsiniz.
Bahsettiğiniz hastalıklrın hiç birinden de %60 tek başına oran alamazsınız.
Yani 6 sene muhakkak çalışıp prim ödeyin.

Sugaremro
Başkanım ben malulen emekliyim zaten bana cevap yazmayacaktin.konuyu başkası açmış 😁😁

Yanlışlık oldu bana değil konuyu baslatana cevap verecektiniz herhalde

arkadaşa ilk cevap veren benim malulen olamassın diye ,ama sanırım etkili olamamışım ki 2 sayfayı bulmuş arkadaşın durumu:))

bugün hastaneden yüzde 70 aldım engelli için

yüzde 70 le ssk dan erken emekli olurmuyum ssk işe giriş 2002 yılı günüm 20100 gün var nasıl bir yol izlemem lazım

e devlete baktın mı fazla bilmiyorum e devlette olabilir

Vergi indirimi için başvurdunuz mu ? Başvuru yapmadıysanız biran önce yapın ve iş gücü kaybı oranınız belirlensin. Erken emeklilik için vergi indirimi şart.

Yüzde 70 engeliyim ssk nasıl emekli olurum

48 yaşındayım ssk günüm 1986 gün var sigortam 2002 girişli ssk dan nasıl emekli olurum tş

öncelikle vergi indirim belgesi almanız gerekiyor yüzde 70 vergi indirimi ile 17 yıl 8 ay sigortalılık yılı ve 3920 prim günü ile emekli olabilirsiniz. şuan sigortalılık yılınız tamamlanmış fakat prim günü eksik

Üst Alt