Tren yolculuğu uzun sürecekti, kompartımana geçerken kendi kendime “Allah’ım, inşallah odaya horlayan teyze ya da sürekli telefonla konuşan tiplerden düşmez, çok iyi insanlar gelir” diye dua ediyordum.
Neyse, biraz sonra yaşlı bir teyze ve torunu geldi. O an içimden “tamamdır" dedim.
Tanıştık, muhabbet derken sanki yıllardır tanıyormuşuz gibi olduk. Zaten ben hep yaşlılarla daha iyi anlaşırım, yaşıtlarım bana 2 kelime edene kadar teyzelerle 40 yıllık sohbet kurarım.
Yolun sonunda indik, teyzenin oğlu karşılamaya gelmiş. Beni de otogara bırakacaklarını söylediler. Pek gönüllü olmazsam da teyze gönül koyarım dedi
mecbur kabul ettik. İneceğim zaman teyze " Kızım farzet misafirimsin sana yemek ikram etmişim” diye cebime zorla harçlık sıkıştırdı, oğlu da biletimi ödemiş. Dedim ki kendi kendime: “Vallahi dua kabul olmuş, resmen VİP hizmet paketi açıldı.”
Fakat benim için daha önemlisi içimdeki iyilik duygusunu uyandırdı.
Diyeceğim o ki; gezdim gördüm… Ama Doğu/Güneydoğu insanının sıcaklığı gibisi yok. Onların yanında kendini misafir değil, evin çocuğu gibi hissediyorsun

Tanıştık, muhabbet derken sanki yıllardır tanıyormuşuz gibi olduk. Zaten ben hep yaşlılarla daha iyi anlaşırım, yaşıtlarım bana 2 kelime edene kadar teyzelerle 40 yıllık sohbet kurarım.

Yolun sonunda indik, teyzenin oğlu karşılamaya gelmiş. Beni de otogara bırakacaklarını söylediler. Pek gönüllü olmazsam da teyze gönül koyarım dedi

Diyeceğim o ki; gezdim gördüm… Ama Doğu/Güneydoğu insanının sıcaklığı gibisi yok. Onların yanında kendini misafir değil, evin çocuğu gibi hissediyorsun