Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastaları ne tür zorlular yaşıyor günlük hayatta?

Ben 2023 yılındaki atak sırasında cehenneme gideceğime emin oldum. Bağışlanmak için geceden sabaha kadar tevhid, kelimei şehadet getirmiştim. Sonrası malum, kendimi cehennemde buldum.
Obsesif düşünceye de benziyor ama günahkar oldum cehenneme gideceğim fikirleri. Ben yanıyorum gibi şeyler. Doktorunuz daha iyi bilir ama

Ya şu israil savaşı beni bitirdi.İçimde kalmasın diye yazıyorum.Adam senelerce beklemiş.Hiç yoktan siber saldırı yedim.Üç dört tane toplumu dizayn etmek için video koymuşlar.Rusya da kore askerleri gelecek diye bir sene öncesinden söylüyor.Rahatlıktan hoperlöre bağlanıyor.Dışarda yeterince saldırgan yokmuş gibi adam internetten evime giriyor.Nasıl bir beklenti içindeyse...Ses duyuyorum elektronikten mi geliyor algılayamıyorum.Uyurken bilgisayar kendi açılıp hata yapmam için bilinçaltı sesimi veriyor belli değil.Yüz lira aylık para verdim aldığım antivirüsü şirket sağolsun kullanamıyorum.Rezillik.Dışarda bağırıp çağıran ayrı mal var.Yönlendiriyorum sanıyor.Çığlık attığında dönüp bakıyormuşum.Ses bombası ataydın.

@Pickle Çünkü insanın dünya ile bağını bir süreliğine de olsa koparıyor.

@osmangazi
Korku düşüncedir. Bütün korkular aynı. Ölümden korkmak ile herhangi bir şeyden korkmak arasında fark yok. Mekanizma aynı. Yorum yaparsan, düşünmeye baslarsan korkarsın. Korkmamak için meditasyon şart. Bir şeye yorum yapmadan bakabilirsen ondan özgürleşirsin...

@Operadaki Hayalet,

Mesleğim yok şu anda. Annemin ve babamın kartları bendeydi. Zaten amele işleri yapıyordum. Onların adına kredi çekip durdum. Onlar bana ilaç almam için felan hesaplarına girince birşey demiyorlardı. Kendimi durdurmayı denedim, günlerce elim kolum titriyordu aklımdakini yapmayınca. Kontrolden çıktım sonra eve icra kağıtları gelince olanlar oldu.

"Memento, zindan adası gibi filmleri izlememek lazım. Filmle bütünleşince , yoksa bende de aynısı oldu mu diye sorguluyorum. Ahmet Ümitin - sultanı öldürmek kitabı ve glass filmi beni atakta çok zorladı."

Yazdım beyaz tv de a sonra zindan adası çıkacak. Tesadüf mü şimdi bu? Tesadüfleri sevmiyorum.

@Ahlakideğer,

Zindan adası, rahmetli annemi ben mi öldürdüm şüphesi psikozu yapıyor.
Terapist annemin nasıl öldüğü sorduğunda, astım bronşit ve guatr olduğunu söyledim o da bunlar ölümcül hastalık değil demişti.

Acı çekmeyecek şekilde akşam uyuyup sabah uyanmamk istiyorum. Artık Dünya da mücadele edecek direnecek gücüm kalmadı. Bilinmeyen bir şeyin kötü oldugu anlamı dogru degil. Belkide ölüm yeni bir hayatın dogumudur. O yüzden bu kadar acıyı çekmek eziyet geliyor. Mesela akşam uyuyup sabah uyanıyoruz. Düşünün 8 saat uyuyor ama Dünya da ne var ne yok hiç bir şeyden haberimiz bile olmuyor.

@osmangazi,

Bana da oldu.Şizotpal kişilik bozukluğu vardı.Büyüye inanma olarak.İki üç yakın öldü mü bu öldürdü.Katili bu diyorlar.Zaten sorunlu bir dönem bilinç öyle zannediyor.

@Operadaki Hayalet,

Obsesyon içine alınır mı birini öldürdüm bilmiyorum.Büyüye inanma şizotipal olarak geçiyor.Semptomum kalmadı.Sadece bir kaç olay bu sanrıların bir gerçekliği var mı diye sorgulatıyor.Mum yaktığım bir gün ateş 20 25 cm civarı oldu.En net kafamı karıştıran olay bu.

@Ahlakideğer,

Şizotipal kişilik bozukluğunda sanrı olmaz hocam kişilik bozukluğu ilaçla tedavi edilen bir şey değil terapi lazım belki ek olarak ilaç bir de referans fikirleri oluyor muydu be şüphecilik

@Operadaki Hayalet,

Sanrı da gerçek dışı bir düşünce oluyor diye biliyorum.Şüphecilik yoktu.Sembolik fikirler kısmen vardı.Terapiden de bir şey çıkacağını düşünmüyorum.

Üst Alt