Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastalara xeplion iğne tavsiyesi deneyimleri..?

xeplion fayda etmemişti bana doktor clopixol ile değiştirdi buranın hastanesindeki doktor tekrar xeplion a geçiş yaptırdı hocam dedim bir faydasını görmedim dedim buranın doktoru olsun tekrar deniyecez dedi

@Ahmet T,

Hocam olabilir denemekte fayda var ben de risperdal haptan fayda almadim ama iğnesi çok iyi geldi bana

@Schizollectual bende risperdal iğne yada ilaç alıyordum 1 sene kullanmadım hic bı ilaç 1sene sonunda düşünce bozukluğu gene yakaladı sonra kafada kurmalar filan en son panik atakta eşlik etmeye başlamisti bı gece kafama dank etti başıma iş almayim diye ertesi gün hastaneye yatiyom 2 hafta dedim sabah kalktim eşyalarımı tatile çıkar gibi hazırladım doktordan rica ettim yatırdılar 3 hafta takıldım çıktım şimdi xeplion ayda 1 alıyorum iğne olarak almak en mantıklısı bence mideye en az seviyede zarar veriyor öbür türlü bağırsaklar emilimi falan azaltıyor bana prof doktorum söylemişti sizde kullanabiliyorsaniz iğne olarak alın ilacınızı ayda 1 kere olanlar daha iyi ilaç ictinmi icmedin mi darlamiyorsun kendini ayda 1 kere ohh miss bu şekilde bana daha iyi geliyo.

Ve daha düzenli kullanmış oluyorsun kilo olarak fazla bişi farketmedim umarım yapmaz çünkü en hafifi bile 3 5 kilo aldırıyor sende varmı bı değişim?

pskikoz ilaçlarının bazıları prolaktin hormonunu yükseltiyor o da cinsel isteksizlik yapabilir.

@fizyo,
Olabilir.ama bende daha çok cinsel istek arzusu yaratıyor. Nedendir bilmiyorum.ben ilaçlarla etkisi var diye düşünüyorum

@fizyo,

Üniversiteyi bıraktığım 6 sene oldu ozamandan sonra hayatı bıraktım cinsellik ne oluyo yanında kısa süreli işlerele ugrastim 1 senedir hiç bı iş yapmıyorum %80 engelli anam var şizofren ağır hasta ona bakıyorum devlet 3 kuruş veriyo harcligima yetiyo anca o ara onunlada ilgilenmiş oluyorum. Okurken bakım merkezinde kalıyordu hayattan vazgecince en iyisi onuda alayım dedim çıkarttım gemileri yaktım anlicagin umrum dışında herşey belki hayırlı biri cikar şu hayattan çekip kurtarır diye ümidim var oda tükenmek üzere yoksa elim kolum tutuyor onada şükür

@Mustafa 1972,

Abi senin diğer hormonlar firlamistir yoksa bu psikolojik ilaçların hepsi aynı b*k bağırsak emilimini azaltır sindirimi yavaşlatır kilo aldırır dolayısıyla az ye derler ama hayvan gibi aciktirir %80i yemezsin kilo vermezsin anca aynı kalır tek ilacı var düzenli spor yapmak hobi şeklinde başkada bişi bilmiyorum onuda piskolojik rahatsızlığı olan hayata tutunamadıgi için genelde yapmaz bı haltı beceremez kendini yer bitirir başkada bı halt bilmez

@Mustafa 1972,

ilaçlar herkeste farklı tepki yapabiliyor. belki kullandığınız diğer ilaçlarla etkileşime giriyor olabilir. ben sadece genel bilgi vermek istedim.

@RssCip, bende de öyle doktor bu ay kesecek yeni bir ilaca geçecek. Şuan ne ilaç kullanıyorsun. Onda iktidarsızlık olmuyor mu ? Duygusuzluk
Şu an Abilify Meintena kullanıyorum. Bir şehrin Acil Servisinde vurundum hadım etti beni 3-4 ay ama bu sene TRSM'de vurundum öyle bir etki yapmadı bende ve tahmini 2 yıl kullanacağım veya ömürlük tabi orasını doktor daha iyi bilir.
İğne konusu psikatride hassas bir mevzudur lütfen TRSM'de vurununuz onlar incelikleri biliyorlar.

Merhaba arkadaşlar. Abime bir hf önce xeplion iğne vuruldu 150 mg. Gyrex i de bi ara bi hekimi yazmıştı. Şu an uykusuzluk çekiyor, bu gyrex i verebilir miyiz? Bu iki ilacın etkileşiminden korkuyoruz bi atak falan yaşar mıyız diye. 40 gün önce atak yaşadı. Hekime soramadık. Bilgisi olan acil yazabilir misiniz?

@Songül Kaplan, Xeplion ile birlikte Cedrina(ketiapin) kullandım doktor kararı ile; dolayısı ile kullanılabilir. Gyrex'in etken maddesi de ketiapin.
Uykusuzluğu önlemek adına doktora gidildiğinde devam veya bırak başka hap kullan diyene kadar atak önlemek adına alınabilir.
(Benim fazladan uyku hapları bulunur anormal durumlarda uykusuzluk v.s. olduğunda kullanırım ve gidince doktora söylerim.)

@Breh43, bey , Allah yardımcınız olsun. Annenizin durumu ağırsa SGK'nın size özel ve "makul" bir evde bakım parası vermesi lazım.

@Descartes, 4 sene bakıcılık yaptım son zamanlarda dinlemeyi bırakmıştı beni baş edemiyordum sosyal hizmetlere anlattık durumu onlarda yatmasını uygun gördüler şuan bakım evinde bakılıyor şimdilik böyle uygun görüldü ilerde napcaz bilemiyorum sanırım böylesi daha iyi onun için

Benim de bipolar rahatsızlığım var Xeplion hiç kullanmadım. İğne olarak Abilify Maintena yaptırıyorum ayda bir kez. Gyrex'i (Ketiapin) doktorum bir ara reçete etmişti, yalnızca bir kere kullandım, burada kimseyi yanlış yönlendirmemek adına sebebini belirtmeyeceğim ama bir daha içmedim. Depakin'i uzun süre kullandım ama saçlarım gür olmasına rağmen bende avuç avuç saç dökülmesi yaptığı için doktoruma söyledim ve depakini bıraktım. Sana yegane tavsiyem; hiçbir ilacını asla kafana göre ve doktoruna danışmadan bırakma, uzun süre çok büyük sıkıntılar yaşarsın.

@s!gMa!,

Teşekkür ederim. Yeni taburcu oldu ya başka ilaçlar da kullanılmıştır diye düşünüyoruz ama xeplion da yakın zamanda vurulmuş. İkinci bir atağı psikolojimiz kaldıramaz şu an diye tedirginiz. Umarım bir şey olmaz. Bağlı olduğu toplum ruh sağlığı merkezi 100 mg ı yarıya bölüp verin dedi.

@kara duman,

İnşallah bir şey olmaz. Sağ olun. Kesinlikle doktor kontrolü yapmamız gerek en kısa sürede.

@Dare,

Aynı durumları defalarca kez yaşamış biri olarak xeplion daha beter ediyor. Belli bir süre sonra canımı alın ne olur diye yalvardım. Zihin acayip bulanık oluyor. Odaklanma falan hiç yok elimle ekmekle saatlerce durmuşum. Size tavsiyem yan etki yapıyorsa asla ve asla kullanmayın.

@Nprado,

Ben de çoğu ilaç yan etki yaptı. Risperdal, selectra, aripa, prozac, abilify hepsi beni deli etti. Sizde cidden işe yaradı mı?

Son düzenleme:
@dgcnn, banada xeplion iyi gelmişti şimdi 3 aylık trevictaya geçtik bu dahada iyi ilaç kullandığımi bile unutuyorum bazen konfor alanı baya iyi

@dgcnn, kusuruma bakmayında size hiçbir ilaç etki etmiyor diye başkalarını engellemek neden? Bana xeplion çok iyi geldi. Kol ağrısı dışında hiçbir yan etki görmedim.

@anonymous,

Tavsiyedir, eğer yan etki yapıyorsa kullanmayın dedim. Lafı yanlış anlayıp yorum yazma.

@Breh43,

Valla çok sevindim iyi hissetmenize. Ben de yan etki yaptı, sanırım arkadaşa da aynı şekil oldu. Bu iğnelerin keşke biri bende işe yarasa, kullanan dostlar en azından rahatlıyorlar.

@dgcnn, iğnenin bitanesi 10 bin küsur fiyatı kötü bişi çıkma durumu bence çok az kaliteli ki okadar fiyatlandırma yapmışlar sanırım senin kötü hissetmeni sağlayan etkenleri bul onlarla vedalaş geçer.

@Breh43,

Çoğu ilaç beni kötü yapıyor. Hep yan etkileri beni vurdu. 😁 Sanırım benim şanssızlığım ilaç konusunda çok büyük. Anneme serum yaptırıyorum, içine uyku serumundan bir tane atıyor geçene kadar uyumaya çalışıyorum.

Yaklaşık 3 sene kullandım. Kolumda ve kalçamdaki şişlikler geçmedi bir türlü ben de doktor kontrolünde invega hapına geçtim. Daha memnunum

@dgcnn, ilk zamanlar bendede aynı durumlar oluyordu ilaçlar oturana kadar çok uğraştım bırakıp içmek daha sıkıntı yoruyo adamı düzene girilmiyo bence biran önce ilaçlarını düzene koydurmaya bak sende rahatlicaksin eminim serum ne oluyor.?

@Songül Kaplan,

Çoğu kişi de farklı hap iğne kullanımı var...İlacı bilmiyorum ama zaman ayırmanız lazım hekim için.Hastahaneye gitmeniz iyi olabilir en kötü bakırköy ü telefonla arayabilirsiniz.Yanlış bir tedavi seçilmiş olabilir.Hastanın yan etki ve sıkıntılarını dürüstçe hekime iletmesi lazım.İçmiyor veya rol yapıyor gibi algılanabilir.İlaç değişimlerinde dengelenmeye çalışırken ters hareketleri durumları olabilir.

@Breh43,

Bildiğiniz serum. Annem hemşire olduğu için bir tane uyku yapan ampul enjekte ediyor. Zaten agresif olduğum dönemler yani depresif olduğumda onu aşmak için uyumaya çalışıyorum. Bazen 3-4 gün ayakta kalıyorum.

Üst Alt