Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyin tümörü sebebiyle malulen emekli olabilir miyim?

Özzy1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba.

Ben 42 yaşındayım ve 2013 yılında beyin tümörü nedeniyle Gamma Knife oldum. O zamandan beri de her 6 ayda bir kontrole gidiyorum mr a giriyorum. Tümör duruyor. Beyin sapına yapışık sağ kulağa doğru uzanan bir tümör. Pek çok sinire baskı yapıyor ve hayatımı olumsuz etkiliyor ve çalışamıyorum. Yaşadığım travma nedeniyle 2 yıl psikolojik tedavi gordum ve hala ilaç kullanıyorum çünkü bir anda sinirlenebiliyorum.

Bu durumda ben malulen emekli olabilir miyim acaba bu konuda bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Özzy

Malulen emekliliği de deneyebilirsiniz tabii. Ama belki de sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alıp erken Yaşlılık emekliliği için de şartlarınız tutuyordur:

gün/ay/yıl olarak doğum tarihinin
ilk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl olarak
Hangi statüde çalışıyorsunuz, kamu mu özel sektör mü?

İlginize teşekkür ederim. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim hiç bilmiyorum. Özel sektörde çalışıyordum ama 3 yıldır calisiyorum malesef. Ben basın mensubuyum. Teknik personel. Kendi isimi yapamıyorum dolayısıyla primlerini de ödeyemiyorum.

Dediğim gibi, primler ve gün süresi tutuyorsa erken Yaşlılık emekliliğini de düşünebilirsiniz (defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı kazanmak şartı ile). Aşağıdaki tablodan emeklilik hesabınızı yapabilirsiniz:

2008_oncesi.PNG

Geçmiş olsun bendede beyin sapı gliomu var aynı senin gibi atak yaptı çalışmıyorum malüllük için başvuru yaptım cevap bekliyorum

Engelli raporu yenileme

Selamlar benim engelli raporum 2 senelik verilmiş dolayısıyla zamanı geldiğinde yenilemem gerekecek ve emekli maaşım o süre içerisinde dondurulacakmis, peki raporumu yenildiğinde yine süreli mi oluyor yoksa yenilemede süresiz mi veriyorlar. Emekli oldum da her iki senede bir bunu tekrarlamak zorunda mıyım merak ettim teşekkürler.

Özzy...özlem hanım öncelikle çok geçmiş olsun,beyin sapı derken ben de 2 sene önce beyin sapı kanaması geçirdim ve buna istinaden erken emekli oldum..sende buna bağlı noröpati varmı oluştumu?? bende yanma batma elektrik çarpası hissi gibi durumlar vardı şu an ilaçlar sayesinde baya hafifledi..beyin sapı çok gerçekten çok hassas bir bölge beynin,ve kanama geçirdikten sonra doktorlar bana yaşaman bile mucize demişti,şu an baş dönmelerim dengesizlik suratda hafif uyuşmalar eşlik ediyor hastalığıma..bu arada senin emeklilik malulen mi vergi indirimli emeklilikmi oldu?..benim rapor 2 senelik vergi indirim belgem ve emekliliğim süresiz,eğer senin de vergi indirimin süresiz ise raporunu süresi bittimi yenilemene gerek yok emekliliğin devam eder,eğer süre varsa vergi indiriminde o zaman evet yenilemelisin,sürelimi süresizemi döneceğine de merkez sağlık kurulunun insiyatifine kalmış bir şey ve hastalığının seyrine.

Özzy

Bu arada kontrol muayenesi gemeden 4 ay önce SGK'ya gidip kontrol için sevk alın. Böylece rapor sürecinde maaş kesilmemiş olur.

Kontrol muayenesinde hangi hastaneye sevk edileceğimizi seçebilir muyuz?

Selam, ben öncelikli olarak beyin tümörü, psikiyatri ağırlıklı ve başka bölümlerden engelli raporu alıp yaş indirimiyle emekli oldum fakat raporum süreli, SGK bitimine 5 ay kala gel sevk yapılacak dediler, rapor yenilemede aynı hastaneye mi gitmek lazım yoksa farklı bir hastaneden de yenileyebilir miyiz. Ya da SGK istediği hastaneye mi sevk ediyor🤔

Özzy

SGK hastane belirttiği gibi kendinizde sgkdan hastaneyi düzelttirebilirsinizki genelde son raporu aldığınız hastane olur.

OturanBoğa

Merhaba, ben %51ile yaş indiriminden emekli oldum fakat raporum 2 senelik Şubat 2021'düre doluyor, SGK 5_6 ay önceden gelin rapor yenileme için sevk yapalım dediler sorum şu : raporu hangi hastaneden yeniyeceğimi SGK mı belirliyor ilkini İstanbul Marmara üni.eğitim araştırmadn almıştım. Bilenler bilir orası çok karışık baya yorucu olmuştu. Rapor yenileme için aynı hastaneye mi gitmem daha iyi olur yoksa farketmez mi?? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhabalar, rapor yenileme süreci nasıl oluyor engin bilgilerinize ihtiyacım var. Lütfen.

Özzy

Sigorta müdürlüğü sevk ediyor. Ama sevk esnasında durumunuzu belirtip istediğiniz hastaneye sevk edilmeyi isteyebilirsiniz. Yakınlardaki bir hastane ise sevk edebilir.
Kontrol zamanınızdan 4 ay önce sigorta müdürlüğüne gidip sevk alın mutlaka.

Çok teşekkür ederim. Peki işlemler aynı mı ilerliyor yani raporu alıp Fatih vergi dairesi engelli vergi indirimi biriminden Ankara sağlık kuruluna mı yolluyoruz yoksa raporu alıp SGK'ya götürüyoruz ve gerisini onlar mı hallediyor.
Umityalcin teşekkür ederim 😊

Bir sorum daha olacak sizce rapor yenilememi ilk aldığım hastaneden mi yapayım başka bir hastane oranı düşürebilir mi??

Özzy

Sevkle hastaneye gidiyorsunuz ve hastane raporu ilgili kuruma kendisi gönderiyor.

Selam arkadaşlar ben engelli emeklisiyim raporum 2 yıllık idi SGK yenileme için sevk yaptı ve uzun uğraşlardan sonra raporumu yeniledim üstelik oranım arttı fakat yine 2 yıllık verdiler, benim sorum şu:
Kaç defa yenileme yapılır yani süresiz rapor vermeleri için ne yapmalıyım zira bu rapor işleri çok zor...

Özzy

Rapor süreli de olsa SGK bu sefer emekliliği süresiz yapabilir. Yani bu konuda net bir kural yok. Şans!

Eğer yine süreli olursa, 3. raporda sürekliye döndürürler.

OturanBoğa

İnşallah ilk dediğiniz olur hayırlısıyla çünkü rapor bitiş tarihi yaklaşınca stresten uykularım kaciyor. Çok teşekkür ederim hocam ..

Üst Alt