Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyin kanaması ile oluşan sekonder yürüme bozukluğunda malulen emekli alabilir miyim?

turan36

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam bunda yaklaşık 28 yıl önce ateşli silah kazası geçirdim 19 gün komada kalıp sonra uyanışım şuan kafamın içinde şarapnel parçasıyla yaşıyorum sol kol ve bacağımda felç var hayatımı ağrı çekerek yaşıyorum ve 2023 uykudayken beyin kanaması geçirmişim acile kaldırmışlar rahatsızlığım gitgide artıyor
2007 yılına esnaf olarak iş yeri açtım 2016 yılında hasta haneye baş vurdum % 55 heyet raporu verdiler
bu yıl tekrar heyet raporu aldım %67 veridiler raporda böyle yazıyor ( gçirilmiş beyin kanaması buna sekonder yürüme bozukluğu tablo 4.1 40 sol üst ekstemite ağır defisit tablo 4.2 45 )
gecen ay malüliyet için ssk ya gittim hasta hane ye sevk ettiler bugün SSK dan mesaj geldi malüliyetiniz reddedilmiş tir diye
nasıl bir yol izlemeliyim ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

turan36 SGK Bölge Sağlık Kurulu Kararına itiraz ederek Yüksek Sağlık Kurulu tarafından da incelenmesini isteyeceksiniz.​

Eğer YSK Tarafından Maluliyet talebiniz malul değildir değerlendirmesi ile neticelenirse Sosyal Güvenlik Kurumunun verdiği kararlar kurum açısından bağlayıcı diğer ilgililer yönünden bir bağlayıcılığı yoktur.
BSK ve YSK Kararlarının iptali yani kurum işleminin iptali talepli İş Mahkemesine dava açabilirsiniz.
SGK Bölge Sağlık Kurulu Veya Yüksek Sağlık Kurulu Maluliyet taleplerinin neredeyse %100'nü Malul değildir cevabi yazısı ile ret ediyor veya ara karar veriyor ara kararda belirtilen eksikliklerin ikmalini istiyor ki bu ara karara uymak zorundasın eğer arar karar verirse, ara karar demek yeniden hastaneye sevk demektir. Ancak ara karar da verse genelde Maluliyet taleplerini ret etmektedir. Mümkün mertebe Malulen emekli etmemeye direnmekteler, çünkü Her malulen emekli SGK'ya bir yük demektir. Hakkınızı alabilmek için de Her iki Kuruldan da ret cevabı aldıktan sonra bu karların iptalini ve malulen emekliliğin ve emekliliğin tahsis talebinden başlayarak aylıkların yasal faizi ile birlikte ve yargı giderlerinin de SGK'ya tahmilini iş mahkemesinden dava açarak istemek gerekiyor. Burada da Adli Tıp Yalan Kurulu 3. İhtisas Sahte Rapor Hazırlayan sözde kurulu aracı olarak kullanılıyor eğer oradan sgk'nın belirttiği şekilde mütalaa verilirse ki genelde sgk'yı teyit eder şekilde mütalaa veriliyor bu kere mahkeme ya davanın reddine karar verir veya Adli Tıp Yalan kurulu sözde başkanlığının 2.Üst sahte rapor hazırlayan sözde kurulu var oradan Mütalaa ister. Eğer mahkeme Bu 2. üst yalan kurulundan yani sahte rapor hazırlayan bu kuruldan rapor istemeden davanın reddine karar verirse istinaf veya Yargıtay tarafından karar bozulur. Çünkü Adli Tıp Yalan Kurulu Sözde Başkanlığı 2.Üst Sözde Kurulundan rapor istemek zorunda.
Neden Yalan kurulu dediğimi merak ediyorsanız !
Ahlaksız Sözde Dr.Emre Çırakoğlu.
Ahlaksız Sözde Prof.Dr.Ayhan Köksal.
Ahlaksız sözde Dr. Özlem Saniye İçmeli'yi
Görevden aldıran kişiyim ben.
Görevden alınma nedenleri SAHTE RAPOR HAZIRLAMAK.

Üst Alt