Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamdan kalan çok ortaklı ve imarsız arsanın hukuki durumu!?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
293
Reaksiyonlar
340
Boyle diye yazi geldi
Vereseli sahislar davaya dahil olmasi
Bir zamanlar borcunu odemeyen emlakci yerine arsa vermis trahmetli babama
Imar olmayan arsa bir suru kisi ortakmis
Satmaya kalktik kimse almadi
Uc kisiyiz biz ikisi yurtdisinda ilgilenmiyor
Ben pahali arsa vergilerini oduyorum cezadan korkarak
Atsan atilmaz satsan satilmaz
Bi suru agdali kelimelerle dava karari bildirmisler guya
Avukat tutsam gelecek parasi yetmez
Tutmadan gitsem sagirin tekiyim
O ikisi zaten malimiz var demiyorlar
Ne yapsam az zararla kurtulsam

reddi miras yap gitsin yada chatgpt sor bu yazıların aynısını yaz inan burdan daha cok bilgiye ulaşirsin::)

Reddi miras islemleri zormu uzunmu masraflimi bilginiz varsa cevap

reddi mirasta 3 ay şartı var geçmemiş ise eğer mahkemeye dilekçe ile başvuruyorsunuz?

Bir sürü kişi ortak derken? Öncelikle arsanın vergisini ödemeyi kes satarken diğer kardeşlerin ile birlikte ortak ödersiniz. İmar yoksa arsayı kiraya ver. Kiralayan kişi patates eksin😂 Kirayı yıllık peşin olarak al ve 5 yıllık ya da 3 yıllık sözleşme yap. Yıllık tüfe&üfe oranı kadar zam yapma şartını sözleşmeye ekle. Çok ortaklı arsayı satmak kolay değil. Herkesi bulman lazım ve bir çoğu hayatta bile değildir. Mirasçıları bulman lazım ölme eşeğim ölme ortaklı olmasa sadece 3 kardeş arasında pay edilmiş olsa satış kolay olurdu.

Reddi miras süresi geçmiştir. Onu daha çok borcu olan yani icralık olan kişiler 3. Şahıslardan kalan miraslar için yapıyor. İcra dairesi ya da alacaklı taşınır ya da taşınmazı icradan satmasin diye bir nevi mal kaçırma olayı.

Arsa vergisini odemeyi kesmek benim ve 2 kisi icin en iyi sey olur
Vergiyi odemessem borc ha bire yukselecek
Devlet e, koysun satsin borcuna karsi
Ama daha fazlasini benden talep ederlerse
Birde borclu cikarsam bu kotu olmazmi

Cunku o 2si satabilirsem benden para filan almaz
Senin olsun geliride gideride diye ilgilenmiyorlar
Reddi mirasla olmayacakmis yane

Sozde imara girdi diye parada aldilar bizden
Nerdeyse 100 kisi gene ortak inanirmisin var

Son düzenleme:
@GRAHAM BELL,
O zaman arsayı kardeşlerin sana devir etsin. Vergisini ödeyen sensin ve İmar girdiyse müteahhit ile anlasir ve karşılığında 3 daire falan alırsın. Kardeşlerin sana devir etmiyorsa Vergisini ödemeyi kes ve arsayı satarken vergi borcunu Kardeşlerin ile ortak ödeyip satarsın.

Yıllık vergisi ne kadar yüksek değilse ödemeye devam et. Ben olsam ödemezdim sonuçta satıldığı zaman kardeşlerin kendi payına düşen parayı alacak ve sen hem vergisini ödeyip onlar ile aynı parayı alacaksın.

Üst Alt