@Sakar_Şakir_60,
Evet, aşırı zeki olduğumu düşünüyorum. Doktorum, yaptığı gözlemler sonucu benim IQ seviyem için 150-160 arasıdır, diye bir tahminde bulundu. Birkaç doktorum da aynı şekilde senin IQ seviyen, net 130'un üstünde vardır, dedi. Benim tahminim de 150-160 yönünde çünkü karmaşık konuları inanılmaz derecede hızlı öğreniyorum ve analitik düşünme becerilerim, aşırı derecede yüksek.
Aslında ben çok konuşkan biriyim ve bazen çok konuştuğum için bazen insanları fark etmeden çok rahatsız ederim ancak bazen, evet, içime kapandığım zamanlar da çok sık oluyor. Mesela bana çoğu zaman biraz dışarı çık, diyorlar ancak ben, bu söylenenlere aldırış etmeyip evde hep tek başıma kendi ilgi alanımla saatlerce, uykumu bile ihmal ederek uğraşıyorum.
Galiba ben, "Active but Odd Asperger" tanımına çok uyuyorum. Bu Asperger'li kişiler, sosyal olarak aktif oluyor ve konuşkan oluyor ancak konuşmaları ve sosyalleşmeleri; tuhaf, değişik ve diğer insanlarınkinden farklı oluyor. Yani konuşkan ve girişken olan birçok Asperger'li var; bu, Asperger'in doğasına asla aykırı değil.
Bir de yazı yazarken çok resmî ve detaylı yazarım ve noktalama işaretlerine çok dikkat ederim. Şu an bile bu metni yapay zeka ile yazmışım gibi gözüküyor ama aslında öyle değil, kendim yazdım.