Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asperger sendromu olanlar deneyimlerinizi yazar mısınız?

completeprocess

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Merhaba, arkadaşlar. Yaklaşık olarak 1 sene önce bende Asperger olduğunu öğrendim. Benim dışımda bu Forum'da başka Asperger sendromu olan var mı, merak ettiğimden soruyorum.

Ben kendimi Asperger Sendromu var sanıyordum ama ATİPİK OTİZM(BTA YAYGIN GELİŞİMSEL BOZUKLUK) çıktı bende. Ayrıca bende ORGANİK OLMAYAN PSİKOZ da var. 2012 Temmuz dan beri düzenli bir şekilde tedavi olmaktayım ben.

Çok zekimisiniz?
Aşırı derecede içe kapanıkmısınız?

@Sakar_Şakir_60,
Evet, aşırı zeki olduğumu düşünüyorum. Doktorum, yaptığı gözlemler sonucu benim IQ seviyem için 150-160 arasıdır, diye bir tahminde bulundu. Birkaç doktorum da aynı şekilde senin IQ seviyen, net 130'un üstünde vardır, dedi. Benim tahminim de 150-160 yönünde çünkü karmaşık konuları inanılmaz derecede hızlı öğreniyorum ve analitik düşünme becerilerim, aşırı derecede yüksek.

Aslında ben çok konuşkan biriyim ve bazen çok konuştuğum için bazen insanları fark etmeden çok rahatsız ederim ancak bazen, evet, içime kapandığım zamanlar da çok sık oluyor. Mesela bana çoğu zaman biraz dışarı çık, diyorlar ancak ben, bu söylenenlere aldırış etmeyip evde hep tek başıma kendi ilgi alanımla saatlerce, uykumu bile ihmal ederek uğraşıyorum.

Galiba ben, "Active but Odd Asperger" tanımına çok uyuyorum. Bu Asperger'li kişiler, sosyal olarak aktif oluyor ve konuşkan oluyor ancak konuşmaları ve sosyalleşmeleri; tuhaf, değişik ve diğer insanlarınkinden farklı oluyor. Yani konuşkan ve girişken olan birçok Asperger'li var; bu, Asperger'in doğasına asla aykırı değil.

Bir de yazı yazarken çok resmî ve detaylı yazarım ve noktalama işaretlerine çok dikkat ederim. Şu an bile bu metni yapay zeka ile yazmışım gibi gözüküyor ama aslında öyle değil, kendim yazdım.

@completeprocess,
Zekanızın yüksek olduğuna test olmadan nasıl karar verebiliyorsunuz bende üstün bir zekamın olduğunu düşünüyorum ama normal deniyor hem testlerinden doğru olduğunu düşünmüyorum bir başkasına göre zeki olabilirsiniz veya bir başka birine görede olmayabilirsiniz dünyanın en zeki bilinen bilim adamı dahi albert Einstein bile çocukluğunda yanlış anlaşılmış yanlış anlamayın sizi ve zekanızı eleştirmiyorum

Yorumunuz için teşekkür ederim. Şöyle anlatayım. Ben, şu ana kadar hiçbir IQ testine tabii olmadım aslında. Doktorlarım, bende Asperger sendromu olduğuna dayanarak ve benim üzerimde yaptıkları gözlemlere (örneğin, benim öğrenme hızım veya hızlı düşünmem gibi.) dayanarak IQ seviyemin 150-160 arası olduğunu söylediler. Bence de testlerin artık hiçbir anlamı kalmadı; bence en doğru IQ seviyesi ölçümü, birey üzerinde yapılan çeşitli gözlemlerdir. Benim doktorlarım da aslında bunu yaptı tam olarak.

Son düzenleme:
145 İQ bir arkadaşım vardı liseden çıkalı o zaman 20 sene olmuştu. Anadolu öğretmen lisesi'nde öğrendiği İngilizce ile yabancı makaleleri çeviriyordu. Hiç çalışmadan öylesine girdiği lisans kpss den 80 almıştı. Sizin çok daha ileri seviye olmalı tahmin ediyorum.

@[NirvaNa],

Bende kendime göre zekiydim o zamanlar aspergerli olduğumu sanıyordum. Tanı konmamıştı ama şimdi ATİPİK OTİZM teşhisi aldımdı yakın zamanda.

Demekki bu hastalıkta kişi zeki olarak görüyor kendini.

İnsanda fazla akıl oluyor bu hastalıkta.
(Bu dünyada ne oluyor insan farkında olmuyor)

Son düzenleme:
Üst Alt