Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arkadaşlarımla görüşmüyorum diye İnvega yazıldı?!

Aslında devam ettiğiniz okulunuz var staj yapıyorsunuz yani sosyal ortamlarda bulunma zorunluluğunuz var.Hiç ortama alışma insanlarla konuşma isteği artmadı mı ? Doktorunuz daha iyi bilir ilaç durumunu ama ben de çok eskiden böyle durumlar için antidepresan kullandığımı hatırlıyorum.bunalma ve kaygının geçmesi içinde xanax nervium gibi ilaçlar kullanmıştım bir ara önemli ölçüde faydasını görmüştüm.Psikoz için abilify normal ama sosyalleşmeye faydası ne kadar olur bilmiyorum.

@Pickle, dideral benzeri bir ilaç kullanıyor musunuz? Kaygı ve çarpıntı için veriyorlar. İlaç bazen kaygıyı artırabiliyor ama kullanmayı kesmeyin, ek bir ilaç da yazabilirler.

@Hanlı, konuşasım geliyor ama sosyal ortamlara uyum sağlayamıyorum. Ben de ya internetten birileriyle mesajlaşıyorum ya da forumda takılıyorum. Yine de farklı olduğumu her an hissediyorum. Buna rağmen kendimi seviyorum.
@Samarra, hayır kullanmıyorum.

@Pickle sosyal ortama uyum için belli bir zaman geçmesi gerekmez mi ?Bence denemeye devam edin.Sanal arkadaşlık yaptığınız kişilerle bir etkinlik falan yapabilirsiniz.Benim bazen konuşmaya dair isteğim artıyor ama bazen insanlar moral bozucu konuşuyor ya da sohbetten sonra konuşulan şeylerle alakalı kafamda takıntı yapıyorum.
Kendinizi sevmeniz güzelmiş ben kendime değer veren biri de değilim.
Zaten depresifliğe yatkın biriyim.

@Hanlı,

Belki de insanı en fazla yoran durum budur.
Halihazırda neredeyse herkesin ekonomik, sosyal, sağlık vb. durumlarda sıkıntısı varken bir de bunların yaşanması yoruyor insanı.
Naçizane tavsiyem moral bozan, can sıkan veya sinirlendiren kim varsa kendinizden uzak tutun.
Hayatta ufak şeylerin takıntı yapılmaması gerektiğini öğrenmemiz lazım.
Bu sebeple uzak durduğum insanlar aklıma geldi şimdi, şahsım için pek de önemli değillermiş gereksiz yere kendime dert edinmişim.

İlaç dozu değişince işe yaracak mı ayrı bir durum.O doza alışıp normal hayatına devam etmek ayrı.İlacı kesseler ben nasıl bir normal düşüncem yaşantım olacak merak ediyorum.Halisinasyondan devam edemeyebilirim.

@Hanlı, çoğu insan iki lafı bir araya getiremeyen biriyle samimi olayım diye uğraşmıyor, kendi aralarında samimileşiyorlar

@WinstonSmith teşekkür ederim yorumunuz için dediğiniz gibi bazı insanların kötü niyetli yorumlarını önemsememek gerekiyor ama böyle durumlar 1-2 günümü istemeden de olsa etkiliyor.Zaten çok yalnız biriyim bir sohbet ortamında olduğumda kendimi kasıyorum yanlış bir şey der miyim kötü bir söz duyar mıyım vs diye kendi dünyama çekiliyorum.

@Pickle sizinle iletişim kurmak isteyen sınıftan biri olmuyor mu ? Ben üniversitedeyken bazen yanımda oturanlar sohbet açıyordu.

Üst Alt