Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AKP'den bir müjde daha: Engelli kardeşler önce ÖTV'yi ödeyecek, sonra Allah kerim...

@OturanBoğa
A'dan Z'ye Hak veriyorum. Hele hele İslam Müslümanlık adına sağ gösterip sol vurması yok mu. Bu yüzden vatandaş din konusunda abondone oldu. Yapacak bir şey yok; layık olduğumuz şekilde yönetiliyoruz. Şahsen de bu duruma layık olmadığımızı düşünüyorum.

@kaybedenler kulübü..,

engellinin atık su bedeli içme suyundan pahalı,Türkcelin faturası gibi engelliye taahhut etmıyor taahhutsuz yuksek bedelden ındırım yapıyor hesapladınmı engelsiz daha ucuz.60 sürekli raporum var engellı kımlık kartı alayım dedım 40 dereden su getirdiler onuda beceremedım ınandıramadım raporun gercegını emeklı olurken kuruma verdım dıyorum fotokopıyı kabul etmedıler ıllede noter onayı gerekıyor.

Adı ne olursa olsun herhangi bir belge çıkarttığımızda/sahip olduğumuzda (nüfus kağıdı, araç ruhsatı, hastane raporu, ehliyet, vs vs) mutlaka ama mutlaka noterden en azından bir suret yaptırmak gerekiyor. Burası Türkiye ileride lazım olduğunda elde orjinali yoksa bile bu suret ile iş görülebiliyor. Herkese bunu tavsiye ederim.
Başıma gelen bir hadiseyi anlatayım da ne demek istediğim daha rahat anlaşılsın. Ben de bu tedbir vardır, her önemli belgenin bir suretini noterden çıkartırım. Yıllar önce çantan çalındı, içinde arabanın ruhsatı da vardı. Arabanın muayenesi de yalan olmasın iki veya ü ay önce yapılmıştı. Bursa Trafik Şb.Md.ne gittim ve zayiinden yeni bir ruhsat çıkartılmasını istedim. Yanımda noter tasdiksiz fotokopisi vardı. "Ya yeniden muayeneye gideceksin ya da ruhsatın noter tasdikli fotokopisini getireceksin ki zayiinden verelim" dediler. Yeniden muayeneye gitsen muayene parası vereceksin üstelik arabanın muayenesi daha yeni olmuş. İstanbul'a telefon açtık evin anahtarını bıraktığımız ahbabımıza noter tasdikli ruhsatı fotokopisinin nerede olduğunu söyledim ve bulup bana Bursa'ya kargo ile yolladı. Bursa trafiğe bu tasdikli nüshayı verince zayiinden yeni ruhsatı aldım ve halen onu kullanıyorum.
Dolayısıyla noter tasdiki yaptırmayı âdet edinmenizi şiddetle tavsiye ederim.
Selametle

2024 Emekliler yılı ilan ettiler emekliler hali ortada sanırım 2025 de Engeliler yılı olacak 😀

Bu konuda son gelişme nedir? Yakın zamanda araç alan oldu mu? Önce ÖTV'yi ödeyip daha sonra mı iadesi alınıyor?

Lanet olsun ellerini sürdükleri herşeyde problem Çıkarıyorlar bide üzerine düzelttik diye kanallarda bangır bangır haber yapıyorlar

ekpss alim sayisinida düşürdü paşam önlisans 200 kisi aldi aile bakani da togg u salmis mercedes e gecmis allahtan korkmaz kuldan utanmaz varliklar din din diye diye yediler milleti en buyuk dinsizler

Şener şen ve ilyas salmanin bir filmi vardi. Onu izleyin. Tek aklimda kalan "Sen eşek olursan Semer vuran çok olur'
Kur'an i kerim ayetinde ALLAH uyarıyor "Seytan sizi ALLAH c.c ile aldatmasın" Yani sen kutsal kitabi okuma, aklini calistirip ayetleri düşünme sonra biri ALLAH c.c dedi diye köpek gibi peşinde kos...
Bazıları da ATATÜRK un okudugu kadar kitap okumaz. Onun aldığı eğitimi almaya yanasmaz. Sonra kıçına, arabasina, profil resmine ATATÜRK imzasi yada resmi koyanlarin peşine eşek gibi takıl dur. Sonra peşine takildikarin sana iki bira versin festivalde yaptıkları her b.ku sineye cek dur....

Bu ülkeden ben hiç bir şey anlamadım fırsat olursa buradan gideceğim. Sırf ehliyet yüzünden

Ehliyet almak hayal oldu. Oğlumla birlikte bisiklet süreceğim bende. Umarım bu yaratıklar bunada el atmaz. Bisiklet sürdün vergisi. .... Yaratıkları. Milyarlarca yıllık hayatta gele gele bu yaratıkların zamanına geldik. Ne diimki dahada sinirlenmeden ben kaçar.
Bu arada bir gram hakkım var ise haram zehir zıkkım olsun , bunlara oy verenede destek verenlerin boğazından çıksın.🤬 🤬 🤬

Makarna yemeye devam beyimiz çok iyi çalışıyor çok şükür

Bırakın böyle boş şeyleri kaç bin engelli iş hayatına başlayamıyor engelli alımları böyle noğlacak bunlar daha önemli değil mi engellileri resmen bitirdiler

@sakarya5476,

neye göre boş ? Engelli alımlarından bana ne ? Beni almıyorlar ki benim için araç daha önemli

Bem memurluk için engelli kadrosundan mebe yüzlerce alım olacağı söylenmişti ve o tarihte cidden güzel puan almıştım şahsi olarakta başvuruda bulundum ve benim kontenjan boşluğu Şırnak'a çıkarken benim yarı puanımı alamayan biri ankarada yerleşti ve mende bir memur bana yukarıda dayın yoksa şırnağa bile işe başlaman yıllarını alır dedi ve çoğu kişi doktor ayarlayıp engelli raporu alabiliyor hükumet burada bu konunun neresinde niye gerçek engellilerden 6 aydan sonra raporu geçersiz sayıyorlar bu tür 3 kağıtla rapor alan yakınlarını görmüyor

@Polmiks,
Neye göre mi boş şimdi buradan çok fazla konuşmak istemiyorum kısacası hayatımızı bitirdiler ,artik anlayın bu hükumet girmedikçe yüzümüz gülmeyecek sen araba alacağını mi zannediyorsun bu ülkede artik araba almakta zor hersey zor

@sakarya5476,

Ben araba alacağımı sanmıyorum çünkü geçen hafta aldım.
hükümet gitsin alan ne iş ? Burada siyaset yapamazsın siyaset yapacaksan başka ortamlara yada siyaset bölümüne gideceksin. Araba almak zor evet her ay 60-70 bin tl zam geliyor o farklı bir konu ama siyaset yapamazsın. Üstelik halkı kin ve nefrete tahrike sürükleyen siyaset hiç yapamazsınız.

@OturanBoğa,

1. Koskoca bir sitenin yöneticisi böyle ifadeler kullanamaz. Erdoğanın sürüsü demek ne demek? :mad: Son seçime bakın belediye seçiminde nasıl kızınca al aşağı etti o koyun sürüsü dedikleriniz. Peki chp de varmı böyle bişey. İrin akıyor irin. hala köle gibi gidip oy atan sizler değilmisiniz ?
2. Adam gibi şurada parti ismi vermeden tartışma yapamıyorsunuz. Neden ? çünkü zihniyetiniz ideolojiniz belli. Sol görüşlüsünüz çoğunuz. 12-13 yıl öncede bu site aynıydı yine aynı. Küçük bir sorunu öyle büyütür konu akparti ise.
3. Amaaaa akpartinin İBB bünyesinde yaptığı üst geçitlerdeki asansörlerin yüzde doksanına kilit vuran chp ye birisi de laf etmez. değilmi @OturanBoğa . Onlar koyun sürüsü falan değildir demi. Mesela izmir de pislik içinde yaşar ama chp den başkasına oy verirsem elim kırılsın diyen vatandaş koyun olmaz demi @OturanBoğa
4. Asıl konuya gelirsek, ötv konusunda suistimal yok mu ? sizce de var demi. Ben şuanda türlü yöntemler sayarım. ama gerek yok yılların @OturanBoğa 'sı bunları benden iyi bilir.
Yukarda birisi makarnadan falan bahsetmiş gördük sizin parti yöneticilerinizi de milyon dolarlarca rüşvet ile nasılda köşelik olmuş. video da var ses kaydı da itirafta var ne ararsan var. Demekki onlara makarna yetmemiş öyle mi ? ;)
5. @OturanBoğa bu sayfayı ideolojik bir sayfa haline getirdi. Sol zihniyeti iyi bilirim. Eğer ki ağırlık kendi kesimindense öteki kesimi umursamaz. Burda olduğu gibi hakaretini ediverir. Koyun da der sürü de dalga geçilmesine de müsamaha gösterir. Hiç değişmez.
6. Şükürler olsun bu hükümetin yaptığı ekpss ile atandım. araba da aldım evet ötv indirimi ile. şuan 10 yıla çıktı satamama süresi. sorun değil. Aramızdaki art niyetlilerin açtığı sorunda kurunun yanında yaşta yanıyor ama olsun devlet zarar etmesin. Etrafımda kaç tane usulsüz yada devletten ne koparırsam kar diyerek araba alanlar vardı. çok güzel oldu.
7. Sadece bu alanda mı insanımız böyle ? her alanda üç kağıtçılık yapıp devleti sert adımlar atmaya iten insanımıza @OturanBoğa arkadaşımız ses etmez girmez o topa hiç. elinde akparti gibi bir argüman var ona bir yüklenir. altına hemen ideolojik ekürileri doluşur. o değilde bende engelliyim ama burda poizitif ayrımcılıktan belkide benden fazla faydalanan ama nankörlük eden bir yığın var bu sitede. ama kendi siyasi görüşlerine uygun zatlar olunca bir anda sus pus oluverirler.
8. neyse ya bunun içinden cımbızla bir kısmı kesip konuyu dağıtacak çoğu. hoşuna gitmeyecek çoğunun. belki de bana hakaret edecekler. Gerçi @OturanBoğa 'mız etti bile :) ama olsun ben nankör sevmiyorum arkadaş. Elbette aksaklıklar eksikler vardır. Elbette hiç bişey dört dörtlük olamaz. Bir yeri düzeltir hükümet başka yerden sorun çıkar. ama yapıcı olmayan önüne gelene sürü,makarnacı,göbeğini kaşıyan adam diye aşağılayan,bölen,bölücülük yapan,oy verdiklerine saygı duymayan kimseler de biraz haddini bilmeli. Bakın konunun başında @OturanBoğa nasıl giriş yaptı konu nerelere geldi. Sitenin hiti de artıyor bu sayede. uyanık adam vesselam :) sorun üret sorundan nemalan. iyi taktik. yıllardır ara ara giren ben bile satırlar dolusu yazı yazdım. @OturanBoğa akıllı adam. ama biraz ideolojik.

Engelli insan önce işe güce girsin arabayı sonra düşünsün , ötv indirimi alacağın arabayla zaten 2.el düzgün bir araba alınır , bazı engellilerde ötv işini suistimal ediyor , Ak parti seçim kazanır çünkü daha karşısında yol yapmayı bırak çukura yama yapmaktan bile aciz bir parti var , AK partiden önce engelliler iyice rezildi maaş atama vs hiç bir şey yoktu , milletin ana babası 5 kuruş vermez ,yüzüne bakmıyor çocuğunun devlet gene iyi kötü aylık veriyor.

@Emrekvk,

AKP öncesi daha rezil falan değildik. Abartmayın bence akp öncesi buz dolabı bile yoktu buz dolabını ve derin dondurucuyu akp icat etti.

kardeş hikaye anlatma bizde aynı ülkede yaşıyoruz ,bir şeyi beğenmiyorsan daha iyisini getirirsin öyle tartışılır , eskiden engellisine bakanına para vs verilmezdi , adamlar memur maaşını zor ödüyordu , boş münakaşaya gerek yok

Engelliye şimdide para verilmiyor devletten 1 kuruş almıyorum. Araç 3 milyon ÖTV,MTV,KDV hepsini ben ödedim.
bana 2012 de sürekli ortoepdik rapor veren devlet sıfır aldığım arabayı noter de engelli aracına çevirirken bir sürü uğraştırdı tertibat için 16 bin, noter içni 2 bin ödedim.
MTV mi Devlet sıfırlamıyor neymiş gidecekmişim hastaneden 5 ayrı bölümden heyete girip engelli raporu alacakmışım oldu canım başka ? Her bölüm için 500-700 tl para vereceğim iş yerinden izin almak için uğraşacağım.

Bu mu engelliye kolaylık ? Sürekli raporu alan tedavis iimkansız olan adama tekrar engelli raporu aldırmaya ne gerek var ? Memur maaşını falan kimse zor ödemedi. Benim babam da anne tarafım baba tarafımda tamamen memur hiç bir zaman öyle bir zorluk olmadı.

iftira atarken dikkat edin.

biz yaşamadığımız ülkeyi biliyoruz yeni doğmadık , kimseyede iftira felan attığım yok , herkesin görüşü kendine , herkes için zorluk var , devlet milyonlarca insanın durumunu bilemez herkes kendi dar çerçevisinden bakar genelde olaylara , boş münakaşaya gerek yok

Devlet milyonlarca inisanın durumunu çok iyi bilir hikaye anlatmaya gerek yok. Şuan atacağın bir tweet ile hapse atabiliyorlar. Göz altına alınıyorsun senin durumunu mu bilmeyecek hikaye, Benim ailemin tamamı memur çok iyi biliyorum.

@golden_heart,
Bu nasıl saçma ve alakasız bir yorum. Burada Hükümetin Engellileri perişan ettiğinden bahsediliyor haklarımız alınıyor diyoruz. Siz kalkmış vay çöp alınmamış vay erdoğan şunu yaptı bunu yaptı. Arkadaşım. İnsanların haklarını ellerinden Aldılar kalkıp bir sitem etsene. Ne alakası var CHP ile solcu ile. farzetki sağcıyım yada solcu bu haksızlığa susacakmıyız. Gerek yok yalaka olup AKP şarlatanlığı yada CHP şarlatanlığı yada yada MHP şarlatanlıgı yapmaya. Tek gerçek var ENGEllilerin haklarını çaldılar. Paşalar gibide Edoğanıda AKP yide eleştiririz. köle değiliz Allah kuluyuz haksızlık karşısında susanda dilsiz şeytandır.
Bir hak savunucusu şöyle der.
Badem gelmiş Badem gidersin.

@Polmiks,
Siyaset dediğin şey sizin bizim çocuklarımızın hayatlarını yönlendiriyor. Tabiki yapılacak Bir hükümet haklarımızı çalıyorsa sessiz kalacak değiliz. siz kalmak istiyorsanız buyrun kalın. dilerim sizlere en büyük haksızlıklar tecelli ederde bu insanların sitemini anlarsınız.

Birlik yoksa Dirlik te olmaz a partisi yada b partilide olsanız birlik yok binlerce engelli engelli ailesi CİMERİ yazılarla kitlemeli biz ne yapıyoruz amannn boş ver ...boş vere vere bu hale geldik hep haklar çalındı halada çalmaya devam...sandığa gidince hakkınızı çalana deyil savunan verin dicem millet kızcak yapıştırcak ADALETSİZ KALKINMA PARTİSİNE

Üst Alt