Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510 ile emekli olanları bekleyen düşük maaşa karşı ne yapabiliriz?

bu maaşlar neden çok düşük ? yani nasıl geçineceğiz 1500 tl ile ? bu nasıl bir hesap yahu ?
20 sene prim ödememin mükafatı bu mu yani ?
ben mi istedim engelli olmayı ? ben mi verdim hastalığı ?

Cimer ve 5510 Emeklilik!

Arkadaşlar merhabalar. Cimere güzel bir yazı yazmak istiyorum bu 5510 sayılı yasa ile emekli olacak memurların düşük maaşları hakkında. Bana bu konuda güzel cümlelerle destek verebilir misiniz ? Şöyle güzel bir şablon hazırlayıp yapıştıralım..

TBMM milletvekillerine email atılsa daha etkili olur diye düşünüyorum. Birisi soru önergesi Verde gündeme gelir
..yada sendikalar toplu sözleşmede kararlılıkla talep edebilir...

En mantıklı milletvekillerine ulaşıp derdini dile getirmek olduğunu düşünüyorum.

Ben Cimere en az 7 kere yazdım.Cevap klasik kanun değişikliği lazım. Milletvekilleriyle ise yüz yüze hem iktidar hem muhalefet vekilleri ile müteakip kereler konuştum.
Kamu Sen ve MemurSen il başkanlarınada durumu anlattım.Hiçbir bilgileri yok.Sendika üyeleride uyuyor çoğunluğu eski memur olduğu için rahatlar baya. Yenilerde emekli olunca anlarlar ,bizim gibi gerçeği.

Kanun değişikliği yetkisi şu an Cumhurbaşkanında 2008 de kendisi 5510 sayılı kanunu çıkardığına göre bize tek kurtuluş seçimde belki iktidar değişirse olabilir.
Ya da seçimler yaklaşırken iktidar göstermelik bir değişiklik yapabilir.

Ama bu ekonomik şartlarda oda imkansız.

tsunami_ mahmut56 Hugo88

Bu konuda cimer yerine özellikle muhalefet partileri bilgilendirilmeli gönderilecek yazı da onlara gönderilmeli bu konunun da tıpkı eyt gibi gündeme alınması sağlanmalıdır. Akepe seçim 2023 dese de ne zaman olacağı belli değil bu sebeple muhalefet partileri bilgilendirilerek 5510 ile emekli olacakların 2008 sonrası işe girenleri mağduriyeti açık ve net bir şekilde anlatılarak gündeme alınması sağlanabilir.

Life

üstadım işte bi şekilde bir yerlere karşı toplu hareket etmemiz şart..

tsunami_

TBMM dilekçe ve öneri bölümü var. Oradaki dilekçeleri üye kullanıcılar destekliyor

Sendikalar toplu sözleşme masasında çözer çözerse. Sendikalarimizla irtibata geçelim

bipolaren

Toplu sözleşmede çözülür... Sendikalar ile irtibata nasıl geçilecek. Direkt genel başkana ulaşıp ikna etmek gerekir.... Birde bu sorunu bilmeyen var mı, biz demesiyle mi olacak...

En mantıklı, milletvekilleri bir millet vekili bile yada popüler bir ünlü bile gündeme getirir...

Tek sorun bu değil; engelli memur sağlığından ötürü erken emekli oluyor. ( Yıl olarak az çalıştığı için ) ikramiyesi düşük, emekli maaşı düşük hesaplanıyor. Burada da bir düzenleme yapılması lazım. Engelli bir sürü dernek federasyon , sivil kuruluşlar var. Bunları gündeme getirebilir... Diye düşünüyorum 🤔

Son düzenleme:
Sendikalar toplu sözleşme masasında çözer çözerse. Sendikalarimizla irtibata geçelim

bizim kurumda sendikaya üye olmak yasak o yüzden diyecek kimsemiz yok.. Arkadaşın dediği gibi Tbmm öneriler kısmından dilekçe vs tarzında yazabiliriz ama güxel bi metin oluşturmak şart

tsunami_

TBMM dilekçe imza aç kısmını açık bırakılırsa destek olabilir. Ben bir zamlar kontrol muayenesi için 20 ye yakın her partiden milletvekili ile görüştüm. Dilekçe verdim birşey çıkmadı.

Bunu normal de sendikalar, sivil kuruluşlar, milletvekilleri yapması gerekir. O zaman çözüme ulaşır.

Engelli emeklilikleri malulen benim bildigim normal emeklilik gibi hesaplaniyor yani normal emekli olanlarda 1500 mü alacak

Şu an 2008 ve sonrası işe girenler emekli olmadığı için sesleri çıkmıyor sen iki gün sonra gör burayı ortalık yanacak kimsenin umurunda değil=)

Seçimler yaklaşıyor partilerden bu 5510 un düzenlenmesi için seçim vaadi olarak söz vermelerini istemeliyiz.

twilight

Aynen öyle hocam. Sözleşmeli personele kadro vererek haklarını nasıl iade edeceklerse 5510'a tabi erken emekli olup mağdur olan engelli ve malullere de etmeliler; edeceklerdir diye düşünüyorum.

arkadaşlar cimere sakın yazmayın bir şey çıkmaz. cimere bakanda senin benim gibi memur. memur ne yapabilir ki? tbmm nin sayfasında dilekçe başvurusu var dilekçe hakkınızı kullanın yazın tbmm komisyon üyelerine gitsin. ama kanun maddeleriyle anasyasal avrupa ilo sözleşmesine dayandırarak yazın. muhatap bulursunuz. bir de özlellikle kamu denetçiliğine yazın . yazdıktan sonra linki burdan da paylaşın ki(tbmm dilekçeniz için konuşuyorum) bizde imzalıyalım sisteme girip

https://www.engelliler.biz/forum/em...e-5510-gore-emeklilikte-alt-sinir-ayligi.html

sayfada engelli memura bağlanan 1430 tl maaş var yazıyı bu linkten okuyabilirsiniz.

Burdan kolay kolay birşey çıkmaz. 2008 sonrası işe giren diğer kamu personelinin emeklilik zamanı gelince olabilir belki. Oda çok zaman alır maalesef.

Evet benim kurumda 2008 yılında işe başlayıp emekli olan kamu işçisine bağlanan maaş 3800 TL sevgili arkadaşlar bilgilerinize.

twilight

işçiler çoğu kurumdaki müdürlerinden daha fazla emekli maaşı alıyor. daha uzun süre çalışanlar. birisi ilkokul mezunu birisi fakülte. nerede kaldı okumak. okumak filan hikaye.

Üst Alt