Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510 ile emekli olanları bekleyen düşük maaşa karşı ne yapabiliriz?

tsunami_

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
20
evet arkadaşlar 5510 sayılı kanuna tabi olarak görev yapan arkadaşlar bu yasa ile bize dayatılan 1000 tl maaş için ne zaman harekete geçmeyi düşünüyor? şurda 50-100 kişi bi araya gelip cimere bile yazamıyoruz. Yazık bize...

5510 Sayılı Kanun engellilere dayatılmış engellilerin önündeki en büyük engeldir NOKTA.

kimseden ses çıkmadığına göre alan veren memnun sorun yok :)

Çok ses yokda acıyı çeken çok sayıda (mutlaka) kimse farkında değil.

iş işten geçince acıyı çekmek fayda etmiyor. Şurda 50-100 kişi bi metin hazırlayıp cimere yazsak belki bi dikkat çekilir bişi olur ama nerde...

İlgi çekmesi için ne yapabiliriz. Belki emekli maaşlarını 3 haneli rakamlara çekip tamı tamına 999 tl olsa ŞİMDİ HERKES AYAĞA KALKARDI. Ama ne yapacan işte insan oğluyuz Ademiz.

Olurmu 999 tl 😎😎😁

DÜŞÜRELİMMİ 😎😁😁😁😁

tsunami_

Tek çare; Bir avukat tutup, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapmak!..

Anayasanın eşitlik ilkesine vurgu yapılarak, 5510 sayılı kanuna tabi biz 4/C li Memurların Banka Hesabına yatırılan tüm tutar üzerinden SGK'na primlerimiz tam ödensin denmeli!..

Maaş bordromuzda yer alan Ek Ödeme ve Yan Ödeme Aylıkları için SGK'na primler tam ödensin diye dava açmamız gerekiyor!..

5510 sayılı kanuna tabi diğer sigorta kollarında işverenler (4/a ile 4/b) Prime Esas Kazançlarını net ellerine geçen tüm maaşı bildirmekteler ve Emekli olurken aylık bağlama oranları Brüt Maaşları ile çarpıldığı için yüksek hak ediş aylığı bağlanmakta.

Biz Memurlar 4 bin lira net maaş alırken girin e-devleten bir bakın SGK prime esas kazancınız 3200 civarı görünmek te oysaki 5500 civarlarında olması gerekiyor!..

5434 sayılı kanun eski memuru korudu onlar da en düşük taban emekli aylığı diye koruyucu bir madde var!..

mehtapsolmaz
açıkcası benim emeklilik gelecek yıl doluyor herşeyiyle. Lakin dava açma işinde kurum bizi mundar eder hayatımızı sıkıntıya sokarlar.. ve çok uğraşlı aşırı zaman alıcı işlerden ziyade çok da zeki atik avukat bulmak lazım

tsunami_

Tek çare, Prime Esas Kazancımızın düzeltilmesi yine yine tekrarlıyorum Ek Ödeme ve Yan Ödeme Maaş kalemlerimiz için SGK'na primlerimizin tam ödenmesi!. Başka türlü emekli aylığımız yükselmez!..

Sigortası eksik bildirilen gündelikçi gibiyiz.

tsunami_ ben bu konuyu defalarca yazdım ama bazı kafalar almıyor ne zaman başlarına gelecek o zaman anlayacaklar.Bahsettiğin CİMER ede defalarca yazdım milletvekilleri ile iktidar muhalefet ,malum memur sendikaları ile de yüz yüze görüştüm.Hiçbiri bir çözüm sunmuyor maalesef.Anayasa mahkemesi içinde önce iç hukuk yollarını kullanman lazım en son ona gidebiliriz.Benim gibi senin gibi mağdurlar arttıkça o zaman uyanacaklar mevcut yönetime baskı yapacaklar düzelmesi için.Umarım bir an evvel bu uykudan uyanırlar.

Eyvallah kendimce uğraşıyorum ama yeterli olmuyor.Sonuç alamamak üzüyor beni kimse çözüme yanaşmıyor.Tüm sendikalar ve milletvekilleri biz bir şey yapamayız deyip duruyor.
Dediğim gibi umarım uyanırlar.
Yoksa engellisi, engelli olmayanı bu işten çok çekecek.
Sırf memurlar değil tabi SSK lı ,BAĞKUR lu 5510 sayılı kanun hepimizin geleceğini çaldı.

ayDÜNYAvazo daha önce 2000 yılından önce emekli olanlar için intibak yasası çıkarılmıştı ve bu engelli engelsiz bütün emeklileri kapsıyordu eğer 2000 yılından sonra emekli olanlar için de bu kanun çıkarsa muhtemelen bizleri de kapsar ancak takip ettiğim kadarıyla ilgili merciler bütçenin yetersiz olması nedeniyle pandemiyi mazeret gösterip bu düzenlemeye yanaşmıyor
özetle bizim ilacımız intibak yasası :D

Hugo88

bu işin sonu yok dediğin gibi mağdurlar çoğalıp birilerinin çevresine dokununca iş düzelir.

tsunami_

Mağdurlar yakın zamanda çoğalınca sen işin sonuna bakacan. Düzelirmi bakacağız.

Hugo88
memurlar ssk bagkurla aynı olmuş durumda memurun bi farklılıgı kalmamış maaşlar galiba aynı hesaplanıyor ssk bagkur emekli sandıgı emekli olanlar aynı maaşı alıyor 5510 da yazıyor galiba maaşlar aynı hesaplanıyor diye memurun bi fonksiyonu kalmamış

edevletten talep edebilirsiniz en azından engellileri bu kapsamdan çıkarmaları lazım

emekli olmadan çözüm bulunmalı emekli olduktan maaş bağlandıktan sonra o engelli için dönüş daha zor

5510 SK. ile 5434 SK. arasındaki çelişkinin nedeni biz engellilermiyiz yani bizmiyiz

Elimizde 2 tane kanun olsun👍Biz memurları ilgilendiren bu 2 kanundur elbette:
1)-5434 SK.👏👏
2)-5510 SK.😣😣

5434 SK. elimizden bir sabun gibi kayarken biz engelliler olarak bunu(mu) seyrettik. Belkide bunun tek suçlusu biz engellileriz.

"Ben başka suçlu aramıyorum, başkada suçlu bulamıyorum."

5510 SK. günahı ne acaba bir sayı veya bir rakam olmaktan başka, hiç başkada günahı yok. 5510 SK. inanın hiç bir günahı yok. O kadar düşük emekli maaşı alan bir kişiyi şeytan çarpmışa çevirir.

bilindigi uzere 2008 oncesi emekli sandigi kanununa gore tabi calisanlarin erken emekli maaslari, asgari sartlarla baglanmisti. ve bu asgari duzeyden daha az almamak belirli bi maas seviyesi sagliyordu.
lakin 2008 de kabul edilen 5510 sayili yasa, bu konuda belki erken emeklilik yonunden eski kanuna gore kimi avantajlar getirse de baglanacak maaş yonunden tatmin edici degil.
2008 sonrasi ise giren bir memur, oranina gore 15 ile 18 yil arasi surelerde calismasi halinde erken emekli maasi almaya hak kazaniyor. ancak 2008 sonrasi memurluga giren bir memurun ne kadar erken emekli maasi alacagi tam bir muamma. ve takriben 2024 yilinda bu yasa ilk emeklilerini vermeye baslayacak.
yani hala bu yasanin emeklilikk yonunden testi yapilamadi.
bu konuda bilgisi olan arkadaslarimiz, maaslarin neye gore hesap edilecegini soyleyebilir mi?
misal 15 yil calisan bi memur, ne kadar emekli maasi alacaktir?
tesekkurler.

merhabalar. ben de ayni soruyu sordum. internetten yaptigim arastirmalarda 2019 yilinda yeni bir genelge yayinlandi. 1500 tl nin altinda bir maas hesabi yapilirsa bu otomatikmen sgk tarafindan 1500 TL olarak hesaplanacak. evet yine tatmin edici degil. 15 yilda kidem tazminati 20-25 bin tl olarak hesaplarsak, ortaya cikan tutar bu.

Ben cimer e konu ile ilgili bir mail attım. Öncelikle hangi şartlarda emekli olacağımı ve kamuda çalışan engellilerle ilgili 5510 sayılı kanununda düzenleme yapılmasını istedim.Tüm engelli arkadaşları bu yönde başvurular yapmasını rica ediyorum. Yşanan gelişmeler ve gelecek cevap ile ilgili burada bilgi vereceğim.

Üst Alt